Έβαλε πωλητήριο: Τέλος εποχής για τη NOVA μετά από 30 χρόνια, «σεισμός» στην αγορά, «χλόμιασαν» οι συνδρομητές « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Έβαλε πωλητήριο: Τέλος εποχής για τη NOVA μετά από 30 χρόνια, «σεισμός» στην αγορά, «χλόμιασαν» οι συνδρομητές

Κατηγορία Επιχειρήσεις στις   2:23 μ.μ.  |  Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024




Η NOVA αναμένεται να πωληθεί, σύμφωνα με φήμες, με το μέλλον των πελατών να είναι άγνωστο, όπως αναφέρει το sofokleousin.gr.


Και μπορεί οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να το διαψεύδουν ή να μην το επιβεβαιώνουν, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η BC Partners θέλει να πουλήσει την Nova και έχει αρχίσει την αναζήτηση αγοραστών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη τη συναίνεση-συγκατάθεση του εταίρου της Ντράγκαν Τσόλακ, με τον οποίο ελέγχουν από κοινού την United Group, μητρική της Nova.


Αβέβαιο το μέλλον της Nova και των πελατών της


Πηγές από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο, κάνουν λόγο ότι η πολυεθνική επενδυτική εταιρεία, της οποίας ηγείται ο Νίκος Σταθόπουλος, προσανατολίζεται στην πώληση αυτής της συμμετοχής της, εκτιμώντας ότι μπορεί να εξασφαλίσει κέρδος της τάξεως του 35% επί του επενδυέντος κεφαλαίου και να μην επωμισθεί πρόσθετο βάρος για την υλοποίηση των κολοσσιαίων επενδυτικών σχεδίων που έχει καταστρώσει η Nova.


Έτσι, ανέθεσε σε αμερικανικό οίκο να διερευνήσει τη δυνατότητα διάθεσης του 100% των μετοχών της ελληνικής θυγατρικής της, ή εναλλακτικά του πλειοψηφικού πακέτου ή ποσοστού στρατηγικής συμμετοχής.


Επισημαίνεται ότι το σύνολο των μετοχών της Nova, κατέχει η United Group, στην οποία πλειοψηφών μέτοχος είναι η BC Partners με 55%, ενώ το 45% ανήκει στον Σέρβο επιχειρηματία Ντράγκαν Τσόλακ. Έτσι, για να προχωρήσει η πώληση της ελληνικής εταιρείας, χωρίς να υπάρχουν επιπλοκές, πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο μεγαλομέτοχοι της μητρικής.


Κίνητρο για τον Τσόλακ μπορεί να αποτελέσει το υψηλό τίμημα που φαίνεται ότι μπορεί να επιτευχθεί στην πώληση του συνολικού πακέτου μετοχών της εταιρίας, αφού κατά πληροφορίες, έχει εμφανισθεί ήδη υποψήφιος αγοραστής, διατεθειμένος να καταβάλει τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ – και ενδεχομένως να ανεβάσει το τίμημα κατά τη διαπραγμάτευση.


Η εξαγορά της Forthnet/Nova και της Wind, που εν συνεχεία συγχωνεύθηκαν στη “νέα Nova”, έχει κοστίσει στην BC Partners περίπου 1,2 δισ. ευρώ.



Πηγή: enimerotiko.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html