Τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας, ο Covid-19 μείωσε το μέσο προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων παγκοσμίως κατά 1,6 χρόνια « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας, ο Covid-19 μείωσε το μέσο προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων παγκοσμίως κατά 1,6 χρόνια

Κατηγορία Υγεία στις   9:08 μ.μ.  |  Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024
Αυτό αποκάλυψε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό «The Lancet», η οποία αναδεικνύει «μια ξαφνική ανατροπή της τάσης» σε σύγκριση με τις αυξήσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το Rai News.


Η πανδημία “είχε πιο βαθύ αντίκτυπο από οποιοδήποτε άλλο γεγονός που παρατηρήθηκε εδώ και μισό αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των πολέμων και των φυσικών καταστροφών”, λέει ο συν-συγγραφέας Austin E. Schumacher του Ινστιτούτου για τις Αξίες και την Αξιολόγηση της Υγείας (IHME) του Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες.


Την περίοδο 2020-2021, το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε στο 84% των 204 χωρών και εδαφών που αναλύθηκαν, «αποδεικνύοντας τον δυνητικά καταστροφικό αντίκτυπο» των νέων ιών, επεσήμανε ο Σουμάχερ. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ποσοστό θνησιμότητας για άτομα άνω των 15 ετών αυξήθηκε κατά 22% για τους άνδρες και 17% για τις γυναίκες. Ειδικότερα, «μεταξύ των ηλικιωμένων η θνησιμότητα έχει αυξηθεί με πρωτοφανή τρόπο τα τελευταία 70 χρόνια».


Ωστόσο, «αν και η πανδημία ήταν καταστροφική, σκοτώνοντας την περίοδο 2020-2021 περίπου 16 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, δεν διέγραψε εντελώς την πρόοδο που σημειώθηκε», τονίζουν οι επιστήμονες, θεωρώντας ότι «μεταξύ της δεκαετίας του 1950 και του 2021, το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση αυξήθηκε σχεδόν 23 χρόνια”.


Η ανάλυση είναι μια ενημέρωση του 2021 του ερευνητικού προγράμματος Global Burden of Disease Study (GBD) και η εικόνα που παρουσιάζει θεωρείται η «πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση» του αντίκτυπου που είχε το «τσουνάμι του Covid» στην ανθρώπινη υγεία.


Κατά την εκτίμηση των υπερβολικών θανάτων που σχετίζονται με την πανδημία, οι συγγραφείς εξέτασαν τόσο τους θανάτους που προκαλούνται από το Sars-CoV-2 όσο και εκείνους που σχετίζονται με έμμεσες επιπτώσεις της έκτακτης ανάγκης, όπως η έλλειψη ιατρικής περίθαλψης λόγω της παράλυσης των υπηρεσιών υγείας.


Πηγή: ertnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html