Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην χώρα – Στο νοσοκομείο μαθητής Λυκείου στην Καλαμάτα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην χώρα – Στο νοσοκομείο μαθητής Λυκείου στην Καλαμάτα

Κατηγορία Υγεία στις   9:20 μ.μ.  |  Σάββατο 9 Μαρτίου 2024




Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές Αρχές για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην χώρα. Μαθητής Λυκείου στην Καλαμάτα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Το νέο περιστατικό προστίθεται στα 8 στην Πάτρα και τα 5 στην Λάρισα.


Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, το συμβάν δεν δημοσιοποιήθηκε ώστε να μην δημιουργηθεί πανικός λόγω των απανωτών κρουσμάτων. Υπήρξε επιτήρηση των επαφών του μαθητή και του σχολείου, και δεν παρουσιάστηκε άλλο περιστατικό.


Ο ΕΟΔΥ για την μηνιγγίτιδα


O μηνιγγιτιδόκοκκος, ο πνευμονιόκοκκος και ο αιμόφιλος ινφλουέντζας τύπου Β προκαλούν πάνω από το 75% όλων των κρουσμάτων βακτηριακής μηνιγγίτιδας και είναι υπεύθυνοι για το 90% της βακτηριακής μηνιγγίτιδας στα παιδιά.


Στους ενήλικες επικρατεί ο πνευμονιόκοκκος ακολουθούμενος από τον μηνιγγιτιδόκοκκο και έπεται η λιστέρια που εμφανίζει ιδιαίτερα αυξημένη συχνότητα στη νεογνική περίοδο και στους άνω των 50 ετών. Τα λιγότερο συχνά βακτηριακά αίτια όπως ο σταφυλόκοκκος, ο στρεπτόκοκκος ομάδας Β, τα εντεροβακτηριοειδή και η λιστέρια προκαλούν νόσο σε ευαίσθητους πληθυσμούς όπως νεογνά και ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς.


Τα αίτια της βακτηριακής μηνιγγίτιδας διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικίακαι άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες που απεικονίζονται στον Πίνακα:





Πηγή: newsbreak.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html