Η ατάκα Μητσοτάκη για τον γάιδαρο, ο Αυτιάς που δεν ανακοινώνεται και η όχι απίθανη περίπτωση Μπελέρη « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Η ατάκα Μητσοτάκη για τον γάιδαρο, ο Αυτιάς που δεν ανακοινώνεται και η όχι απίθανη περίπτωση Μπελέρη

Κατηγορία Πολιτική στις   7:02 π.μ.  |  Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024


Ο Μαξιμιλιανός γράφει για την παρέλαση Κασσελάκη, την υποψηφιότητα Αυτιά και το σενάριο της υποψηφιότητας Μπελέρη.


Ειδήσεις έβγαλε η χθεσινή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στρατιωτικούς συντάκτες στη βάση του Μαραθώνα, όπου παραδόθηκαν τα αμερικανικά ελικόπτερα Romeo.


Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τα σενάρια προμήθειας αμερικανικών φρεγατών τύπου LCS με τη φράση «μας χαρίζουν έναν γάιδαρο και εμείς τον κοιτάμε στα δόντια», καθώς θα μπορούν να αποκτηθούν ως πλοία ενδιάμεσης λύσης.


Με ενδιαφέρει, βεβαίως, περισσότερο κατά πόσο αυτό θα περάσει εύκολα από τη στρατιωτική ηγεσία, όπου υπάρχουν προβληματισμοί για την απόδοση των συγκεκριμένων πλοίων, όσο και αν το κόστος τους είναι συμφέρον. 


Παρέλαση Κασσελάκη


Στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν την επιστροφή του Προέδρου Κασσελάκη από την προπαίδευση για να προχωρήσουν στις ανακοινώσεις του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών.


Μαθαίνω πάντως ότι στο Κέντρο ο κ. Κασσελάκης είναι ιδιαίτερα τυπικός σε όλες τις διαδικασίες: δεν τυγχάνει καμίας ιδιαίτερης μεταχείρισης, σηκώνεται κανονικά στις 6 και μετέχει σε όλες τις ασκήσεις και μάλιστα μαθαίνω πως έχει ζητήσει να μετάσχει κανονικά στην παρέλαση της 25ης Μάρτιου.


Προβλέπω συνωστισμό - για μια ακόμη φορά - από τα πρωινάδικα για πλάνο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τη στολή εξόδου. 


Στον Καναδά για την παρέλαση


Όπως σας έχω γράψει εδώ και καιρό ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στον Καναδά για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Τελευταίος Πρωθυπουργός που επισκέφτηκε επίσημα τον Καναδά ήταν πάντως ο Ανδρέας Παπανδρέου το μακρινό 1983, γεγονός κάπως ανεξήγητο αν σκεφτεί κανείς τις καλές σχέσεις των δυο χωρών και βέβαια την παρουσία της ελληνικής ομογένειας.


Στη συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό θα ολοκληρωθεί και η συμφωνία για την αγορά 5+2 πυροσβεστικών Canadair ύψους 360 εκατομμυρίων ευρώ (τα πρώτα πέντε θα αγοραστούν από την ελληνική πλευρά και τα υπόλοιπα δυο μέσω της ΕΕ και του μηχανισμού πολιτικής προστασίας RescEU).


Εντωμεταξύ το κείμενο της συμφωνίας θα περάσει σήμερα από τη Βουλή και αναμένω με ενδιαφέρον να δω το πώς θα τοποθετηθούν τα κόμματα σε αυτήν.


Η ανακοίνωση Αυτιά καθυστερεί… λίγο


Μαθαίνω ότι τις επόμενες μέρες θα προσδιοριστούν αρκετά πρόσωπα που θα κατέβουν με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Σε αυτή την πρώτη φουρνιά ανακοινώσεων, πάντως, δεν θα είναι το πρόσωπο του Γιώργου Αυτιά, ο οποίος βεβαίως έχει κλείσει κανονικά και κάνει περιοδείες.


Ο κ. Αυτιάς θα περιμένει μερικές εβδομάδες, μέχρι τις 10 Απριλίου περίπου, όταν και θα ανακοινωθεί το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, καθώς, αν δεν ανακοινωθεί τώρα, μπορεί να συνεχίσει να κάνει εκπομπές στον ΣΚΑΪ, απ’ όπου θα αντικατασταθεί στα μέσα Απριλίου. 


Μετράνε τον Μπελέρη


Να σας πάω ένα βήμα παραπέρα στα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, καθώς μαθαίνω ότι το σενάριο της υποψηφιότητας Μπελέρη δεν είναι απλά μια θεωρητική πιθανότητα, αλλά έχει ξεκινήσει να μετριέται.


Και αν μαθαίνω σωστά, σε ένα πρώτο κύμα κυλιόμενης έρευνας δεν πήγε άσχημα, κάτι που διαφοροποιεί τα δεδομένα και ως προς το πόσο σοβαρά λαμβάνεται υπόψιν το σενάριο.


Πάντως, οι θιασώτες της υποψηφιότητας του λένε ότι η ΝΔ δεν θα βρει άλλο πρόσωπο που να συσπειρώνει τόσο καλά το συντηρητικό ακροατήριο, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ελάχιστα πρόσωπα έχουν πέρασμα σε αυτό. 


Σγουρός στο ΠΑΣΟΚ


Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια βέβαιη τετράδα -οι Παπανδρέου, Σαχινίδης, Σπυρόπουλος και Μανιάτης- που θα παλέψουν για τις τρεις θέσεις που αναμένεται να εκλέξει το κόμμα στην κάλπη της 9ης Ιούνιου, ενώ φαίνεται πως έχει κλειδώσει και η υποψηφιότητα Ζαγοράκη.


Αυτός που επίσης θέλει να είναι υποψήφιος και φαίνεται πως το έχει συμφωνήσει με τη Χαριλάου Τρικούπη είναι ο Γιάννης Σγουρός, πρώην νομάρχης και περιφερειάρχης Αττικής που αν μη τι άλλο, έχει μηχανισμό που μπορεί να κινητοποιήσει για το ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: Reader.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html