Αυτό είναι το ανησυχητικό στην περίπτωση του Μεντιλίμπαρ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το ανησυχητικό στην περίπτωση του Μεντιλίμπαρ

Κατηγορία Ολυμπιακός στις   7:15 μ.μ.  |  Τρίτη 12 Μαρτίου 2024


Τα λάθη του Μεντιλίμπαρ, οι κινήσεις του Τερίμ που έφεραν το διπλό, ο ασταμάτητος Λιβάι, οι παίκτες του ΠΑΟΚ και πολλά άλλα. Στον Τύπο.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου...



ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – SPORTDAY


Είχε συμβολή ο Τερίμ στη νίκη του Παναθηναϊκού; Φυσικά και είχε. Ο Τερίμ έχει απόλυτη γνώση αυτού που λέμε “πρωταθλητισμός”, πράγμα που στον Παναθηναϊκό γενικώς γνωρίζουν λίγοι. “Πρωταθλητισμός” δεν είναι να σπεκουλάρεις στις αδυναμίες του αντιπάλου -αυτό όπως εξήγησα το προσπαθούν όλοι. “Πρωταθλητισμός” είναι να ξέρεις να διαχειριστείς μία αγωνιστική κρίση, που μπορεί να σε φέρει από πρώτο, τέταρτο. Η σημαντική προσφορά του Τερίμ στον Παναθηναϊκό ήταν η προετοιμασία του ντέρμπι. Έδωσε δύο μέρες άδεια στους παίκτες για να καθαρίσει το μυαλό τους μετά από ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ, το οποίο δεν κέρδισαν ενώ ήταν καλύτεροι. Τον ενδιέφερε να μην μεταφερθεί στις προπονήσεις το άγχος που είδαμε να έχει ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο. Τα δε στραβοπατήματα με Κηφισιά, Λαμία και ΟΦΗ οφείλονται στη μέτρια απόδοση των παικτών και φυσικά στις απουσίες. Σαφώς και ο Τερίμ δεν προετοίμασε αυτά τα παιχνίδια όπως αυτό με τον Ολυμπιακό. Αλλά δεν μπορεί να το κάνει αυτό: για να κάνει μία ομάδα πρωταθλητισμό αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζει διαδικαστικά. Ώστε ο προπονητής της να μπορεί να προετοιμάζει τα πιο δύσκολα. 


Αυτό είναι και το ανησυχητικό στην περίπτωση του Μεντιλίμπαρ. Σαφώς και η ομάδα αυτή δεν είναι δική του. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ούτε έναν παίκτη που έχει διαλέξει ο προπονητής του... Το πρόβλημα δεν είναι το 4-4-2 με τον Παναθηναϊκό: είναι πως βλέποντας ό,τι έγινε με τη Μακάμπι, αντί να σκεφτεί πώς θα σουλουπωθεί αυτή η άμυνα, νόμιζε ότι μπορεί να κερδίσει το ματς με την επίθεση. Αν διακρίνω ένα πρόβλημα στην περίπτωση του Μεντλίμπαρ, είναι η αδυναμία του να καταλάβει τη δυσκολία του ματς που έχει μπροστά του. Ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ πρωταθλητισμό. Κάποιος τον ενημερώνει λάθος. 


ΝΙΚΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – LIVE SPORT


Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεκίνησαν από την ίδια ακριβώς αφετηρία το μεταξύ τους παιχνίδι. Ο ένας μετά τα απανωτά στραπάτσα με Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ, ήξερε κατεβαίνοντας στο Καραϊσκάκη ότι δεν τον έπαιρνε ούτε για ισοπαλία. Και ο άλλος, ζαλισμένος από την κατραπακιά που του έριξε κατακέφαλα η Μακάμπι... Το χαπάκι στις παρενέργειες που προκάλεσε η συντριβή από τους Ισραηλινούς ήταν η ανανέωση της εμπιστοσύνης στον Μεντιλίμπαρ, με το νέο συμβόλαιο που ανακοινώθηκε ότι θα επεκταθεί. Αμέσως μετά, όμως, ο καινούργιος προπονητής έκανε το πρώτο ευδιάκριτο λάθος. Ήταν η ιδέα του να παίξει ουσιαστικά με 4-2-4. Το πλήρωσε με θεαματικό τρόπο, σε σημείο που να μην είναι σε θέση να βρει στο τέλος την παραμικρή δικαιολογία...


Στον αντίποδα ο Τερίμ διαχειρίστηκε με ηρεμία και συγκέντρωση το κακό φεγγάρι του, ενόψει του ντέρμπι. Ο Ιωαννίδης έκανε μία πολύ σημαντική δήλωση αμέσως μετά το παιχνίδι. “Αυτή η εντύπωση, ότι ο Παναθηναϊκός είναι εκτός μάχης του τίτλου, υπήρχε περισσότερο από εσάς τους δημοσιογράφους και τον κόσμο τριγύρω. Εμείς γνωρίζαμε τις δυνατότητές μας, τι ομάδα είμαστε, τι παίκτες, τι ποιότητα έχουμε”. Αυτό κάναμε σήμερα. Δεν κάναμε τίποτα σπουδαίο όσον αφορά το βαθμολογικό κομμάτι...”. Τη βεβαιότητα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, είναι σίγουρο ότι ο προπονητής κατάφερε να την περάσει στους παίκτες του. Με την τεράστια εμπειρία πρωταθλητισμού που διαθέτει, έδωσε σε όλους να καταλάβουν με ποιον ακριβώς τρόπο θα μπορούσε ν γίνει η ολική επαναφορά. Ο Τούρκος αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ - ΦΩΣ


Στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να υπάρχει παρά πίκρτα και απογοήτευση μετά τον ενθουσιασμό από τις σερί νίκες στον «μήνα του μέλιτος» με τον Μεντιλίμπαρ. Οι βαριές εντός έδρας ήττες μέσα σε λίγες μέρες ενέχουν προφανώς τον κίνδυνο... καθίζησης και αποχώρησης από κάθε διεκδίκηση, αλλά εννοείται ότι δεν πρέπει να συμβεί αυτό. Ο Ολυμπιακός δεν είναι καλύτερος ως ομάδα από εκείνες που είναι πιο πάνω στη βαθμολογία, παραμένει ωστόσο ένα σύνολο προσωπικοτήτων που μπορούν και πρέπει να επιμείνουν. Ο Βάσκος προπονητής με τα όποια δικά του σοβαρά λάθη, εμπνέει ένα είδος εγγύησης όχι απλώς ότι θα φτιάξει καλή ομάδα στην προετοιμασία του καλοκαιριού, αλλά και ότι έχει δυνατότητα να την κρατήσει στο στόχο για όσα ακολουθούν έως το φινάλε της τρέχουσας περιόδου. Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο αυτός της συσπείρωσης, της αντίδρασης και των αποτελεσμάτων. Όπως έκανε πριν από τις πρόσφατες ηχηρές αποτυχίες του.


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ – ΩΡΑ


Η πραγματικότητα του γηπέδου λέει, πως δεν υπάρχει καμία άμυνα στην Ελλάδα που μπορεί να σταματήσει τον Λιβάι. Βεβαίως φάνηκε και πως είναι δύσκολο να βρεθεί τέτοια και στην Ευρώπη. Στο ματς της πρεμιέρας των ομίλων με την Μπράιτον, για παράδειγμα, μπορεί να μην σκόραρε ο Γκαρσία, αλλά δύο φορές δεν πρόλαβαν να τον δουν καν οι αμυντικοί. Απλώς δεν σημάδεψε σωστά. Και είναι κρίμα που ταλαιπωρήθηκε από τους τραυματισμούς και δεν μπόρεσε να φανεί πολύ περισσότερο και κυρίως να βοηθήσει πολύ περισσότερο. 


Φυσικά ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και τώρα αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσει η ΑΕΚ να έχει τον δυνατό και τον γερό και τον ετοιμοπόλεμο Γκαρσία στα κρίσιμα ματς των play offs. Διότι είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε οποιονδήποτε αντίπαλο και σε οποιαδήποτε έδρα και φυσικά σε οποιοδήποτε ανασταλτικό σύστημα.


ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ - METROSPORT


Ναι, δεν πιστεύαμε στον ικανό για όλα ΠΑΟΚ κατά το ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ποιος τον πίστευε; Ναι, πιστεύαμε μετά στον ικανό για όλα ΠΑΟΚ. Ποιος δεν πίστευε στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, στο πρώτο του ομίλου στο κονφερενς και στον συμμετέχοντα στους ημιτελικούς του κυπέλλου! Ναι, δεν πιστεύουμε πλέον, όπως πιστεύαμε στον ικανό για όλα ΠΑΟΚ μετά τον τρόπο, τον τρόπο επαναλαμβάνουμε, της ήττας από τον Άρη. Και θεωρούμε ότι ευθύνη για τις μεταλλαγές. Ουχι μόνο της δίκης μας πίστης, στο κάτω κάτω δεν εκφράζουμε τίποτα παραπάνω από τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά και της πίστης των φίλων του δικεφάλου. Τραντάχτηκε συθέμελα βλέπετε από τις σεισμικές δονήσεις από το 2-0 της Ντιναμό και το 0-1 του Αρη. Δεν κατέρρευσε ακόμα αλλά ταλαντεύεται. Μετά την ήττα στο Μάκσιμιρ, είπαμε θα τα πούμε μετά το ματς με τον Αρη. Μετά την ήττα στην Τούμπα, λέμε θα τα πούμε μετά τη Ντιναμό. Είναι καθοριστικά κρίσιμος για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τι μπορεί να αλλάξει; Από το τίποτα μέχρι τα πάντα. Δεν θα τα αλλάξει ο προπονητής. Αν μπορούσε, θα το είχε ήδη κάνει. Οι παίκτες θα το αλλάξουν. Πώς; Προσεγγίζοντας έστω τον καλό τους εαυτό.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ - ΤΑ ΝΕΑ


Είναι προφανώς ότι αναζητείται αυτό ή ακόμη καλύτερα, ο Μεντιλίμπαρ ψάχνει μία ισορροπία στην ενδεκάδα. Και σίγουρα «μετρά» τους ποδοσφαιριστές του, θέλει να μάθει όλη την γκάμα των ικανοτήτων τους. Δοκιμάζει αλλά από την ώρα που ανέλαβε πεσούσης της σεζόν και δίχως τη δυνατότητα να κάνει την οποιαδήποτε αλλαγή, λες και… δοκιμάζεται. Με τη Μακάμπι τριπλέτα των Εσε, Όρτα και Τσικίνιο είναι μεν δυνατή και αποτελεί ανάχωμα για τον αντίπαλο, πρέπει όμως να μαρκάρουν εξίσου αξιόπιστα και οι μπροστινοί. Με την ομάδα του Ισραήλ έπαιξαν οι Ποντένσε, Ελ Κααμπί και Φορτούνη. Ξεχωριστοί ως δημιουργεί και με ικανότητα στην «ατομική πρωτοβουλία», πόσο όμως μαρκάρουν; Οι δε αλλαγές που έκανε με τον ΠΑΟ ο Μεντιλίμπαρ, μάλλον μεγέθυναν το πρόβλημα. Έχοντας μόνο τους Έσε και Όρτα στον άξονα και αυτούς καταπονημένους από χιλιόμετρα που έκαναν την Πέμπτη, φάνταζε αδήριτη η ανάγκη για κάλυψη. Δεν μπορούσαν να την προσφέρουν οι Μασούρας - Ποντένσε - Ελ Κααμπί και Ναβάρο. Μοιάζει ξεκάθαρο το συγκεκριμένο και ο προπονητής καλείται να βρει το πώς θα κάνει περισσότερο συμπαγή την ομάδα. 


Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια ακόμη έως το φινάλε της περιόδου. Ναι μεν έπεσε ο Ολυμπιακός και έχασε έδαφος, ποιος όμως λέει πως τα πάντα έχουν κριθεί; Τα επόμενα ραντεβού και δη τα ντέρμπι, πολλά θα κρίνουν. Το πρώτο όμως αφορά στην ανάγκη να βρει η ενδεκάδα την ισορροπία της με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές του ρόστερ. 

sdna.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html