Μηνιγγίτιδα: Χημειοπροφύλαξη σε εκατοντάδες φοιτητές στην Πάτρα ενόψει καρναβαλιού « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Μηνιγγίτιδα: Χημειοπροφύλαξη σε εκατοντάδες φοιτητές στην Πάτρα ενόψει καρναβαλιού

Κατηγορία Υγεία στις   10:58 π.μ.  |  Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024





Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά από τα 14 κρούσματα μηνιγγίτιδας που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας από την αρχή του χρόνου, ενώ τρία από αυτά καταγράφηκαν στην Πάτρα.


Παράλληλα, οι υγειονομικές αρχές της Πάτρας βρίσκονται σε εγρήγορση ενόψει του καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας.


Όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αννα Μαστοράκου, στην εφημερίδα «Καθημερινή», «αποφασίστηκε – σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ – να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας στη φοιτητική κοινότητα. Έτσι, τουλάχιστον 600 συμφοιτητές των τριών κρουσμάτων θα λάβουν την ενδεδειγμένη αντιβίωση για χημειοπροφύλαξη». «Το καρναβάλι θα είναι σε κάθε περίπτωση ασφαλές», τόνισε.


Υπογράμμισε επίσης πως στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου που έχει καταρτίσει ο ΕΟΔΥ, 20 στενές επαφές του τελευταίου κρούσματος εμβολιάζονται για μηνιγγίτιδα στο Κέντρο Υγείας του Βόρειου Τομέα Πάτρας.


Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ που βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στην αχαϊκή πρωτεύουσα πραγματοποιούν εξονυχιστική ιχνηλάτηση των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με το τελευταίο κρούσμα, τον 20χρονο φοιτητή του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, που νόσησε από μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος των φοιτητών που θα πάρουν αντιβίωση θα ξεκινήσει από τα τμήματα στα οποία φοιτά ο 20χρονος και θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα τμήματα του πανεπιστημίου, αγγίζοντας ενδεχομένως και ξεπερνώντας ακόμη και τα 3.000 άτομα.



Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html