57 σταυροί στη σιδηροδρομική γραμμή Σταμνάς, ένας για κάθε ψυχή που χάθηκε στα Τέμπη « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

57 σταυροί στη σιδηροδρομική γραμμή Σταμνάς, ένας για κάθε ψυχή που χάθηκε στα Τέμπη

Κατηγορία Αιτωλοακαρνανία στις   8:07 π.μ.  |  Κυριακή 3 Μαρτίου 2024



Ένας χρόνος συμπληρώθηκε πρόσφατα, 28 Φεβρουαρίου 2024, από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που πήρε μαζί του 57 ζωές και άφησε πίσω 57 οικογένειες να ψάχνουν απαντήσεις και να τους βασανίζει ένα μεγάλο γιατί.



Το ημερολόγιο  έγραφε 28.02.2023 και η ώρα 23:21. Λίγα λεπτά αργότερα ο πλανήτης θα σοκάρεται από το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα. Η χώρα βυθίζεται σε πένθος. Δεν ξεχνά.



Πολλές συμβολικές πράξεις έλαβαν χώρα για να τιμηθεί η μνήμη των 57 θυμάτων. Οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα, τα σχολεία έκαναν καταλήψεις, απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ενός λεπτού σιγή στα γήπεδα…



Μια ιδιαίτερη πράξη ωστόσο έλαβε χώρα για τη σημερινή ημέρα και στον παλαιό σιδηροδρομικό Σταθμό της Σταμνάς. Εμπνευστής της ο γνωστός Aγρινιώτης γλύπτης Βαγγέλης Τύμπας. Κατασκεύασε και τοποθέτησε 57 σταυρούς, έναν για κάθε θύμα με το όνομα του.



Η εργασία ήταν επίπονη και πολύημερη ενώ καταγράφηκε  και σε βίντεο αφιερωμένο στα 57 θύματα. Το βίντεο  προβλήθηκε από τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.














Φωτογραφίες: Βασίλης Κίσσας


Πηγή: agrinionews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html