Νέο κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε εκτροφείο « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Νέο κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε εκτροφείο

Κατηγορία Αγροτικά Νέα στις   10:10 π.μ.  |  Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024




Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων εντοπίστηκε σε εκτροφή στα Στεφανινά του Δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έχουν θανατωθεί όλα τα ζώα της μονάδας καθώς και τα ζώα γειτονικής εκτροφής, προκειμένου να μην υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης της νόσου.


Ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι το θετικό είναι πως η περιοχή όπου εντοπίστηκε το κρούσμα είναι αρκετά απομονωμένη.


Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας, ωστόσο το δυσάρεστο στις περιπτώσεις αυτές είναι η καταστροφή των κοπαδιών των κτηνοτρόφων.


Αφρικανική πανώλη: Τα κρούσματα


Σημειώνεται ότι στις 19 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχε γνωστοποιήσει ότι το 2024 ανευρέθηκαν συνολικά σε χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις, μία εστία αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και μία στην Ενότητα Θεσσαλονίκης.


Η Περιφέρεια υπενθυμίζει ότι η αφρικανική πανώλη των χοίρων δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο αλλά είναι λοιμώδης ιογενής νόσος δεσποζόμενων και άγριων χοιροειδών, με σοβαρές οικονομικές συνέπειες στη χοιροτροφία και στην αγροτική οικονομία της χώρας.


Πηγή: Reader.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html