Πέρασε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων – 176 «ναι» – 76 «όχι» και δύο «παρών» – 46 οι αποχές « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Πέρασε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων – 176 «ναι» – 76 «όχι» και δύο «παρών» – 46 οι αποχές

Κατηγορία Πολιτική στις   12:23 π.μ.  |  Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024




Με 176 «ναι» υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την ισότητα στο γάμο. Yπήρξε ευρεία διακομματική συναίνεση (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) μεν   με διακομματικές απώλειες.


Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές, εκ των οποίων 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 παρών. Απουσίασαν συνολικά 45 βουλευτές, με όλα σχεδόν τα κόμματα που επισήμως το στήριξαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) να μετρούν τις δικές τους απώλειες, εκτός της Πλεύσης Ελευθερίας που και οι έξι της κοινοβουλευτικής της ομάδας το υπερψήφισαν.


Από τη ΝΔ «ψήφισαν «ναι» 107 βουλευτές, 20 «όχι»  ενώ υπήρξαν και 31 αποχές.  Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νίνα Κασιμάτη δήλωσε παρών, και απείχε ο Παύλος Πολάκης.


Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 11 βουλευτές του απείχαν από την ψηφοφορία μεταξύ των οποίων η Χριστίνα Σταρακά. Από τη Νέα Αριστερά απείχαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της.


Με τον νέο νόμο, όπως έχει διευκρινίσει ο εκ των εισηγητών του νομοσχεδίου, υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, «εισήχθη η ισότητα στον πολιτικό γάμο, δηλαδή πρόσβαση στο θεσμό του πολιτικού γάμου για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού».


Ο νέος νόμος «προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών». Αντιθέτως, «δεν επεκτείνουμε το δικαίωμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (και την παρένθετη μητρότητα) στα ζευγάρια ανδρών».


 

Πηγή: agrinionews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html