«Μία τρύπα στο νερό» τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια: Απαισιόδοξοι οι καταναλωτές για τις τιμές στο ράφι « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

«Μία τρύπα στο νερό» τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια: Απαισιόδοξοι οι καταναλωτές για τις τιμές στο ράφι

Κατηγορία Σούπερ Μάρκετ στις   4:35 π.μ.  |  Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024




Ανούσια χαρακτηρίζουν οι καταναλωτές τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Όπως αναφέρουν στο Dnews, «όλα είναι στα ύψη, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και δεν πρόκειται να δούμε διαφορά στο πορτοφόλι μας».


Την ώρα που η ακρίβεια στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια και στα καύσιμα «καλπάζει» οι πολίτες μέσω του Dnews εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τα τέσσερα νέα μέτρα.


«Αρχικά δεν έχω δει ελεγκτές ποτέ και πουθενά. Όσον αφορά τα πρόστιμα, για μένα δεν αλλάζει τίποτα γιατί ήδη το πλήρωσα ακριβότερα. Γενικώς υπάρχει ασάφεια για το πως θα εφαρμοστούν τα μέτρα, για παράδειγμα “δεν επιτρέπουμε … ”, μα ούτε τώρα επιτρέπουν και ολα είναι στα ύψη. Επίσης αναφέρονται στα απορρυπαντικά σαμπουάν κτλ … για το ψωμί, το γάλα, τα αυγά το κρέας δεν έχει γίνει κουβέντα για μείωση», δηλώνει ο κ. Πέτρος, συνταξιούχος.


Από την πλευρά της η κα. Βάλια, η οποία εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία 10 χρόνια, πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως μείωση στις τιμές των προϊόντων.


«Ειλικρινά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ το συμφέρον του καταναλωτή. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δε θα αλλάξουν τίποτα στην τσέπη κανενός διότι δε θα υπάρξει καμία ουσιαστική μείωση στις τιμές των προϊόντων»


Αυτά είναι αναλυτικά τα τέσσερα μέτρα:


* Μείωση των παροχών προς τα σουπερ μάρκετ


Περιορίζουμε τις εκπτώσεις των προμηθευτών κατα 30% και μεταφέρουμε το όφελος στον καταναλωτή: Αφορά τα απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες.


* Αποτροπή αδικαιολόγητων ανατιμήσεων


Δεν επιτρέπουμε στους προμηθευτές που αυξάνουν τις τιμές σε προϊόντα να κάνουν προωθητικές ενέργειες για 3 μήνες για όλα τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Αντίθετα, για προμηθευτές που κρατούν τις τιμές σταθερές επιτρέπονται οι προωθητικές ενέργειες.


* «Καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι»


 Υποχρεώνουμε τους προμηθευτές να πωλούν στο λιανεμπόριο τα προϊόντα σε καθαρές τιμές (net prices): Επιτρέπεται μόνο πιστωτικό τιμολόγιο ύψους έως 3% για επιστροφές προϊόντων ή φύρας. Αφορά νωπά φρούτα, λαχανικά και κρέατα.


* Πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα


Το πλαφόν ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρείας για το συγκεκριμένο προϊόν και κέρδους στο 7%.


Ο Σπύρος, δευτεροετής φοιτητής στην Αθήνα, ο οποίος βιοπορίζεται με την βοήθεια της οικογένειας του και δουλεύοντας παράλληλα, τετράωρα στην εστίαση θεωρεί πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση είναι κοροϊδία.


«Σήμερα ανακοίνωσαν όπως και κάποιο διάστημα πριν νέα μέτρα τα οποία για εμένα δεν έχουν καμία ουσία. Κάθε μήνα οι τιμές όλων των προϊόντων αυξάνονται. Το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Είναι κοροϊδία, δεν θα δούμε καμία διαφορά στο πορτοφόλι μας. Εγώ όπως και πολλά άτομα στην ηλικία μου δίνουμε μάχη καθημερινά. Σπουδάζω, δουλεύω και ευτυχώς έχω την βοήθεια της οικογένειας μου αλλιώς δεν θα μπορούσα να επιβιώσω», καταλήγει στο Dnews.


Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html