Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι πρέπει να προσέξετε κατά την παραλαβή για να μην σας «γδάρουν» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι πρέπει να προσέξετε κατά την παραλαβή για να μην σας «γδάρουν»

Κατηγορία Πέτρελαιο Θέρμανσης στις   1:26 μ.μ.  |  Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024



Στις παλιές εποχές όπου ο κόσμος ζεσταινόταν τοπικά με σόμπες αγοράζοντας μπιτόνια έχουμε επιστρέψει το τελευταίο διάστημα. Οι περισσότεροι δε, παραγγέλνουν με «χρήματα και όχι με λίτρα», έτσι ώστε να περάσει απλά το κρύο των ημερών.


Τι πρέπει όμως να προσέχουμε κατά την παραλαβή; Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής κα Μαρία Ζάγκα εξηγεί αναλυτικά στο Dnews, δίνοντας οδηγίες για να μην πέσουμε θύματα κλοπής καθώς τα περιστατικά έχουν αυξηθεί.


Όσον αφορά τις τιμές, θετικό είναι το γεγονός ότι παραμένουν χαμηλές τους τελευταίους δυο μήνες. Σε Aττική και Θεσσαλονίκη, η απλή αμόλυβδη μέσο όρο είναι στο 1,80 ευρώ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης είναι γύρω στο 1,60 ευρώ το λίτρο. Το πετρέλαιο θέρμανσης κοστίζει 1,26 - 1,30 ευρώ το λίτρο.


«Κάτω από 1,20 αν πωλείται κάπου καλό είναι ο κόσμος να μην το πάρει», λέει η κα Ζάγκα στο Dnews και συνεχίζει: «αναφορικά παραγγελίες, κάποιοι είχαν αγοράσει τις γιορτές και επειδή είχε καλό καιρό δεν ξόδεψε το πετρέλαιο. Αυτοί που παίρνουν τώρα, προμηθεύονται τόσο ώστε να περάσει το κρύο. Οι περισσότεροι παίρνουν με τα ευρώ. Δηλαδή σου λέει φέρε μου 500 ευρώ και όχι 500 λίτρα. Επίσης δουλεύουν πάρα πολύ τα μπιτόνια, το 20λιτρα και τα 18λιτρα, διότι βάζουν στις σόμπες. Πλέον ζεσταίνονται τοπικά, έχουμε φτάσει σε μια παλιά εποχή, έχουμε γυρίσει πίσω, συν ότι υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες που δεν ανάβουν καλοριφέρ».


Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης


Φυσικά κάτι που είναι σημαντικό και βοηθάει για όλες τις αγορές καυσίμων, είναι να η παραλαβή της απόδειξης την οποία σκανάρουμε για να διαπιστώσουμε εάν πράγματι είναι σωστή.


«Όσοι κάνουν παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης, να μην αφήνουν μόνους τους ηλικιωμένους. Πρέπει να είναι κάποιος που μπορεί να καταλάβει. Έχω πολλά παράπονα από κόσμο που παραλαμβάνουν και τα λίτρα λείπουν. Για παράδειγμα με κάλεσε μία κυρία από την Γλυφάδα όπου ο γιος της είχε παραγγείλει 500 λίτρα την άφησαν μόνη και όταν ήρθε η παραγγελία, της είπαν ότι είναι εντάξει αλλά έλλειπαν 200 λίτρα. Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι εκτός από εκνευρισμένοι είναι και φοβισμένοι, καθώς θεωρούν πως αν κάνουν καταγγελία θα μπλέξουν. Όταν κάνουμε παραλαβή πρέπει να είμαστε πάντα δύο άτομα. Ο ένας στην δεξαμενή και ο άλλος κάτω», καταλήγει στο Dnews η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής κα. Ζάγκα.



Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html