Καιρός: Αντίστροφη μέτρηση για επέλαση του χιονιά - Που θα παίξουν χιονοπόλεμο « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Καιρός: Αντίστροφη μέτρηση για επέλαση του χιονιά - Που θα παίξουν χιονοπόλεμο

Κατηγορία Κακοκαιρία στις   1:16 π.μ.  |  Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024




Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια προβλέπει το Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ..


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από αύριο το μεσημέρι και από τα βόρεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, 8 - 10 βαθούς Κελσίου, και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.


Στα λευκά αναμένεται να ντυθούν πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας το Σάββατο (20/01) ενώ η Αττική φαίνεται ότι δεν θα επηρεαστεί από τα φαινόμενα. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου το Σάββατο στη Βόρεια Ελλάδα και μετά το μεσημέρι στο νομό Φλώρινας και στα βόρεια του Έβρου, αναμένονται χιονοπτώσεις αξιόλογες, σε αντίθεση με Κεντρική και Νότια Ελλάδα όπου θα υπάρχουν συννεφιά και υψηλές θερμοκρασίες.


Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει


«Οι λευκές αποχρώσεις γίνονται περισσότερες και καταλαμβάνουν μεγάλο κομμάτι της βόρειας Ελλάδας από το απόγευμα του Σαββάτου από την ορεινή Ήπειρο, τα ορεινά της Θεσσαλίας αλλά και από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο μέχρι και τον Έβρο, θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμα και αρκετά πυκνές» λέει ο μετεωρολόγος.


Τα χιόνια θα κατέβουν στα πεδινά της Θράκης. Σε Καβάλα και Θάσο και στην υπόλοιπη Αν. Μακεδονία. Δεν αποκλείεται χιόνι και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα χιονίσει αρκετά στη Δυτική Μακεδονία και στα υπόλοιπα βορειοδυτικά ορεινά θα χιονίσει αρκετά (χρειάζονται αλυσίδες).


Η Αττική δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα όπως και η Πελοπόννησος


Οιι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν το βράδυ του Σαββάτου σε Αν. Μακεδονία και Θράκη ενώ θα διατηρηθούν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής (21/01).


Στη Θεσσαλία τα χιόνια θα κατέβουν και στα 400 μέτρα , στην Ήπειρο κοντά στα 700 μ. στη Βόρεια Στερεά κοντά στα 600 μέτρα και στη βορειοανατολική Πελοπόννησο πάνω από τα 1.400 μέτρα.


Λόγω δυνατών ανέμων, χρειάζεται προσοχή σε Αλεξανδρούπολη, Έβρο, Ροδόπη, Κομοτηνή. Οι χιονοπτώσεις θα συνδυάζονται με ανέμους σε μορφή χιονοθύελλας.


Τι καιρό θα κάνει στην Αττική


Η Αττική δεν θα επηρεαστεί κατά τη διάρκεια του Σαββάτου. Ωστόσο θα αρχίσει να «βαραίνει» ο καιρός μετά το μεσημέρι. Η συννεφιά θα γίνει πιο βαριά και μετά το βράδυ θα πέσουν κάποιες τοπικές βροχές στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια. Άνεμοι 3-4 μποφόρ, από αργά τη νύχτα θα έλθει βοριάς.


Η θερμοκρασία θα είναι στους 16-17 βαθμούς.


Την Κυριακή η θερμοκρασία θα πέσει και στα βόρεια προάστια θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα με βροχές, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει του 5 με 6 βαθμούς, ενώ στο κέντρο της πόλης δεν αποκλείεται να βρέξει κατά τη διάρκεια της ημέρας με το κρύο να είναι αισθητό.


Χιόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Μαλακός θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη μέχρι το ξημέρωμα Σαββάτου.


Χιονοπτώσεις αναμένονται πάνω από τα 1.000 μέτρα αρχικά αλλά θα έχει μπει ο βοριάς και προς το μεσημέρι θα μετατρέπει τις βροχές σε χιονοπτώσεις ακόμα και πάνω από τα 300 μέτρα.


Στην Θεσσαλονίκη χιονόνερο δυνατό προς το μεσημέρι και χιόνια στην ορεινή Χαλκιδική. Τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν οι χιονοπτώσεις, δεν αποκλείεται να το γυρίσει σε χιόνι και στο κέντρο της πόλης και στα δυτικά προάστια και στις παρυφές της πόλης, ίσως και χιονόστρωση αργά το βράδυ.


Την Κυριακή αναμένεται σταδιακή βελτίωση στη Βόρεια Ελλάδα


Στην Αττική κάποιες βροχές στα βόρεια προάστια, στην Αθήνα θα έχει κρύο και ίσως κάποιες τοπικές βροχές.


Την Δευτέρα (22/01) αναμένεται κρύο και παγετός σε όλη την Ελλάδα με μονοψήφιες θερμοκρασίες.


Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html