Μιχαηλίδου: Από 10 έως 100 ευρώ θα επιστρέψουν 576.000 συνταξιούχοι – Τι είπε για τις εκκρεμείς συντάξεις και τον κατώτατο μισθό « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Μιχαηλίδου: Από 10 έως 100 ευρώ θα επιστρέψουν 576.000 συνταξιούχοι – Τι είπε για τις εκκρεμείς συντάξεις και τον κατώτατο μισθό

Κατηγορία Συνταξιούχοι στις   10:00 π.μ.  |  Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024Στους συνταξιούχους που έχουν κληθεί να επιστρέψουν λεφτά στον ΕΦΚΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.


«Τον Μάρτιο του 2023 η ανάδοχος εταιρεία που έβγαλε τις αυξήσεις έδωσε σε 576.000 συνταξιούχους διπλή αύξηση. Συνολικά τα χρήματα είναι 15,5 εκατ. – κατά μέσο όρο είναι στα 26 ευρώ. Έτσι θα κρατηθούν από 10 μέχρι 100 ευρώ. Στις συντάξεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Η εταιρεία έχει μηνυθεί από τον ΕΦΚΑ» είπε η υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΑΝΤ1.


Για τα δώρα και τα επιδόματα συνταξιούχων είπε: «Η απόφαση του Ειδικού δικαστηρίου δεν αργεί και θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις».


Τόνισε ακόμη ότι «το ζήτημα της ακρίβειας δεν έχει φύγει. Έχουμε κάνει δύο αυξήσεις στις συντάξεις, έχουμε δώσει κάποια επιδόματα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Βλέπουμε που έχουμε δημοσιονομικό χώρο και την κατευθύνουμε στους ευάλωτους».


Αναφερόμενη στις εκκρεμείς συντάξεις υποστήριξε ότι «το καλοκαίρι του 2023, είχαμε 35.000 συντάξεις σε εκκρεμότητα, τώρα είναι λιγότερες από 25.000. Στις επικουρικές ήμασταν στις 45.000 και πλέον έχουν μειωθεί στις 35.000. Έχουμε μια ομάδα στο πράσινο κτίριο του ΕΦΚΑ, που εστιάζει στις δύσκολες περιπτώσεις».


Ακόμη σημείωσε ότι: «Διπλασιάζουμε τους γιατρούς στα ΚΕΠΑ, από 500 σε 1.000 με 1.200. Επίσης θα διπλασιαστεί ο μισθός τους».


Για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι «αυτό που θα εξετάσουμε είναι έναν δικαιότερο τρόπο μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης μέσα από τις συντάξεις. Αυτό θα ξεκινήσει την άνοιξη».


Σχετικά με τις χαμηλές μικρές συντάξεις η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «κινούμαστε πάντα με το δημοσιονομικό χώρο».


Και για τον κατώτατο μισθό τόνισε ότι «είμαστε στη διαδικασία της τροπολογίας, την πρόταση για το νέο κατώτατο, με τριμερής εισήγηση (της κυβέρνησης, των εργοδοτών και των εργαζόμενων). Στόχος είναι να μπορέσει να συνυπολογιστεί και στην τουριστική περίοδο. Στόχος είναι τα 950 ευρώ που έχει πει και ο πρωθυπουργός στο βάθος τετραετίας. Το ξεπάγωμα των τριετιών θα βοηθήσει τους εργαζομένους. Έχουμε μια οικονομία με πληθωρισμό μικρότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θέλουμε τις συλλογικές συμβάσεις».


Πηγή: pelop.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html