Μεσολόγγι: Τι κρύβει η δωρεά της 85χρονης στο ΕΚΑΒ « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κολωνός:Κίνδυνος Ηλεκτροπληξίας από κολώνα φωτισμού δίπλα σε σχολείο! (φωτό)

  Αναγνώστης του enimerosi247 μας έστειλε φωτογραφία από κολώνα  στήν Περιοχή τού Κολωνού  Αυτή είναι μια κολόνα δημοτικού φωτισμού βρίσκετα...

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Μεσολόγγι: Τι κρύβει η δωρεά της 85χρονης στο ΕΚΑΒ

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   12:20 μ.μ.  |  Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023


«Ως μήλο της Εριδος» λογίζεται το καινούργιο ασθενοφόρο, αξίας 65.000 ευρώ, που δώρισε η 85χρονη συνταξιούχος αγρότισσα Αθηνά Παπαχρήστου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.


Η θεάρεστη πράξη της έτυχε, ως γνωστόν και δικαίως, ευρύτατης δημοσιότητας, αφού δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να πουλάει κάποιος το χωράφι του και να συμπληρώνει το τίμημα της αγοράς με τις οικονομίες μιας ζωής, προκειμένου να κάνει μια γενναιόδωρη προσφορά στον τόπο του. Ορθά δε, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός κι άλλοι πολιτικοί παράγοντες επικοινώνησαν με τη δωρήτρια, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για την φιλάνθρωπη, απλή και ταπεινή πράξη της.


Φαίνεται, όμως, ότι έχει προκύψει κάποια σύγχυση σε σχέση με τη βούληση της ηλικιωμένης, που εξέφρασε την επιθυμία να χρησιμοποιείται το ασθενοφόρο σε δευτερογενείς διακομιδές ασθενών, δηλαδή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Η δωρήτρια είχε αρκετές τραυματικές εμπειρίες όταν έπρεπε να διακομίζεται ο άνδρας της από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στο αντίστοιχο του Ρίου. Ηταν φορές που δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.


Η σύγχυση έγκειται στο γεγονός ότι στις 22 Νοεμβρίου, δηλαδή μια μέρα προ της επίσημης παρουσίασης της δωρεάς της, ο Τομέας του ΕΚΑΒ Πάτρας παραχώρησε ένα παλιό ασθενοφόρο στο Νομικό Πρόσωπο των Νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας για τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών.


Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Γκέλυ Κανελλοπούλου είπε ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται η συγκεκριμένη διοικητική πράξη με τη βούληση της δωρήτριας. Και πρόσθεσε: «Η δωρεά αφορά τον τομέα Μεσολογγίου. Από όσο γνωρίζω, το καινούργιο ασθενοφόρο θα επιχειρεί στη γειτονική πόλη. Αλλά, καλύτερα ρωτήστε τη διοικήτρια του εκεί νοσοκομείου…».


Προκύπτουν απλά ερωτήματα: Μήπως παραβιάζεται η βούληση της δωρήτριας; Το ασθενοφόρο ανήκει όντως στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου; Γιατί είναι άλλο πράγμα οι διακομιδές ασθενών του νοσοκομείου κι άλλο οι διακομιδές του τομέα ΕΚΑΒ της Ιερής Πόλης.


Εν τέλει, το τάιμινγκ που παραχωρήθηκε από το ΕΚΑΒ Πάτρας το μεταχειρισμένο ασθενοφόρο, ήτοι μια μέρα προ της παρουσίασης της δωρεάς, είναι τυχαίο;


Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html