Βγήκε απάτη με SMS – Τι δεν πρέπει να κάνετε « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Πώς θα είναι η Πέμπτη σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος για σήμερα, σύμφωνα με την αστρολόγο Λίτσα Πετρίδη; Κριός Οι σημερινές διελ...

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Βγήκε απάτη με SMS – Τι δεν πρέπει να κάνετε

Κατηγορία Ελλάδα στις   12:59 μ.μ.  |  Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι συμπολίτες μας λόγω της νέας απάτης που κυκλοφορεί

Επιτήδειοι χρησιμοποιούν παρόμοια μηνύματα με αυτά που λαμβάνουν οι πελάτες των μεταφορικών, στα οποία ζητούν να πληρωθεί το κόστος για τη μεταφορά του πακέτου που δήθεν έχουν παραγγείλει.


Το φαινόμενο αυτό είναι σε έξαρση τις τελευταίες μέρες, καθώς πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα λαμβάνουν τέτοιου είδους μηνύματα που χρησιμοποιούν το όνομα των ΕΛΤΑ, αλλά και άλλων αντίστοιχων εταιρειών, όπως η DHL.


Τι θα πρέπει να προσέξετε αν σας έρθει τέτοιο μήνυμα.


Σύμφωνα με το zarpanews, ένας Χανιώτης έλαβε αυτό το μήνυμα πριν λίγες μέρες και οριακά έκανε το λάθος να ανοίξει τον σύνδεσμο και να βάλει τα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας εκεί.


Ο ίδιος πάντως τελευταία στιγμή υποψιάστηκε την απάτη και δεν έκανε καμία κίνηση.


Πρέπει να είστε προσεκτικοί αν πάρετε το SMS


Τέτοια μηνύματα είναι καθημερινό φαινόμενο να έρχονται στο e-mail, αλλά τώρα φαίνεται πως οι επιτήδειοι ξεκίνησαν να τα στέλνουν και με SMS, ψαρεύοντας ανύποπτα θύματα. Σε καμία περίπτωση δεν πατάτε σε κανένα σύνδεσμο σε τέτοια μηνύματα.


Ακόμα και όταν περιμένετε πακέτο από κάποια εταιρεία, πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την εταιρεία αυτή σε περίπτωση που λάβετε ένα sms.


Όποιος «τσιμπήσει», θα δει τον λογαριασμό του να αδειάζει πάρα πολύ γρήγορα, με ιδιαίτερα μικρές πιθανότητες να ξαναδεί τα χρήματά του, ακόμα και αν απευθυνθεί στην αστυνομία, αφού οι απατεώνες συνήθως φροντίζουν να κάνουν ανάληψη άμεσα.


Πηγή: Newsme.gr 
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html