Ακόμα και η «μαφία» ασχολείται με τον «υγρό χρυσό» - Κάμερες και συναγερμούς στις ελιές βάζουν οι παραγωγοί « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Ακόμα και η «μαφία» ασχολείται με τον «υγρό χρυσό» - Κάμερες και συναγερμούς στις ελιές βάζουν οι παραγωγοί

Κατηγορία Ελλάδα στις   12:00 μ.μ.  |  Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023Ο «υγρός χρυσός» είναι πλέον το ελαιόλαδο, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε πανικό καθώς δεν ξέρουν από που να προφυλαχτούν λόγω των κλοπών στις ελιές.


Οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκουν λύσεις για να προστατέψουν τα χωράφια και τις αποθήκες τους από τους κλέφτες του λαδιού. Μάλιστα πολλοί καταφεύγουν σε μέσα προστασίας με συρματοπλέγματα, συναγερμούς αλλά ακόμα και κάμερες.


Μιλώντας στην τηλεόραση του opena ελαιοπαραγωγός από τα Σπάτα, αναφέρει: «Δεν μπορείς να φυλαχτείς από πουθενά. Πας να μαζέψεις ελιές και δεν ξέρεις αν θα βρεις το δέντρο ή αν δεν βρεις τίποτα. Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο εκτός από την κλοπή του ελαιοκάρπου. Πάντα υπήρχε η κλοπή αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Αυτά στα μέρη μας δεν γινόντουσαν».


Ακόμα και η... μαφία ασχολείται με το Λάδι


Σύμφωνα με ρεπορταζ του open, φαίνεται πως με το λάδι ασχολείται και η μαφία: «Βέβαια, γιατί είναι τεράστιες οι τιμές. Οι Ιταλοί παίρνουν λάδι από την Ελλάδα, του κάνουν μια καλή τυποποίηση, εκεί που μειονεκτούμε εμείς, και το στέλνουν παντού. Μπορείτε να βρείτε λάδι το οποίο έχει παραχθεί στην Ελλάδα, έχει κάνει τυποποίηση στην Ιταλία και να βρεθεί σε ένα ράφι στην Αμερική. Μιλάμε για 750 ml σε μια τιμή 30-40 ευρώ. Υπάρχει και το λαθρεμπόριο με όλα τα αποτελέσματα της νοθείας», λέει ο κ. Μάρκου.


«Εγώ έβαλα συναγερμό στην αποθήκη με το λάδι και κάμερα. Αυτός που θα πάει να κλέψει, θα πάει μόλις φύγει ο ιδιοκτήτης, μετά το μεσημέρι. Σκεφτείτε μέχρι το άλλο πρωί τι μπορεί να γίνει. Πέρυσι είχε κλέψει κάποιος ελιές και ειδοποιήθηκαν τα ελαιοτριβεία της περιοχής και τον πιάσανε. Εάν κάποιος πήγαινε στην Κόρινθο όμως;», επισημαίνει ο παραγωγός.


Ο κ. Μάρκου τονίζει επίσης πως οι ληστές βγάζουν περισσότερα από τους παραγωγούς, καθώς μπορεί να πουλήσουν το λάδι και πιο φθηνά. Χαρακτηριστικά, με 10 τόνους κλεμμένες ελιές που βγάζει 2 τόνους λάδι, εάν το πουλήσει κανείς στα 6-7 ευρώ το λίτρο, θα βγάλει σε μια μέρα 14.000 ευρώ!Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html