Πανικός σε σχολείο: Έπεσαν σοβάδες – Στο νοσοκομείο μαθητής « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Η έγκυος σύζυγος του «παλαιοχριστιανού» εξηγεί γιατί «εξαφανίστηκε»

Η πρώτη δήλωση της μητέρας των παλαιοχριστιανών που διέμεναν στην ορεινή Κορινθία. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της μητέρας της οι...

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Πανικός σε σχολείο: Έπεσαν σοβάδες – Στο νοσοκομείο μαθητής

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   3:32 μ.μ.  |  Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023
Πανικός επικράτησε την Παρασκευή (10/11) όταν σε Λύκειο της Σύρου μετά από πτώση σοβάδων εν ώρα διαλείμματος, μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Καμπανάκι για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αποτελούν τα συνεχή περιστατικά με πτώση σοβάδων και ατ΄ύχηματα σε σχολικά κτίρια που αποδεικνύουν ότι τα κτίρια “φωνάζουν” για ανανέωση αλλά δεν υπάρχουν οι πόροι από πλευράς Δήμων. 


Έπεσαν σοβάδες και τραυμάτισαν μαθητή στη Σύρο 


Ένας μαθητής τραυματίστηκε σε Λύκειο της Σύρου στην περιοχή Λιβάδια του Μάννα όταν σύμφωνα με το cycladeslive.gr έπεσαν πάνω του σοβάδες εν ώρα διαλείμματος. Ο μαθητής οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα.  Όπως καταγγέλλεται η κατάσταση στο σχολείο χρήζει παρέμβασης συνεργείων. "Έχουν “σκάσει” τα σίδερα λόγω της σκουριάς και ανά πάσα στιγμή μπορούν να πέσουν κομμάτια σοβά στα κεφάλια όσων περνούν από κάτω. Η κατάσταση κρίνεται άκρως κρίσιμη κι επικίνδυνα την ίδια ώρα που τα μαθήματα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται κανονικά."


Τα σχολικά κτίρια εκπέμπουν SOS


Για ακόμη μια σχολική χρονιά τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων αποτελούν βραχνά για την ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς ανά την Ελλάδα πολλά κτίρια εκπέμπουν SOS και αποτελούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών. Δυστυχώς εν έτει 2023 πολλά σχολεία φιλοξενούνται σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια, με αμφιβόλου αξιοπιστίας στατικότητα ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά πτώσης σοβάδων. Υπουργεία και αρμόδιες επιτροπές της Κτ.Υπ. σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων πρέπει να ελέγξουν όλα τα σχολικά κτίρια και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας ενώ σε δεύτερο χρόνο αναδεικνύεται η ανάγκη κατασκευής νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων.


Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html