Κάρυστος: Εκκένωση των χωριών Αμυγδαλιά και Πρινιά – Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας: «Δύσκολο το πύρινο μέτωπο λόγω των ανέμων 9 μποφόρ» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Κάρυστος: Εκκένωση των χωριών Αμυγδαλιά και Πρινιά – Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας: «Δύσκολο το πύρινο μέτωπο λόγω των ανέμων 9 μποφόρ»

Κατηγορία Πυρκαγιές στις   7:09 μ.μ.  |  Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023




Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση με την πυρκαγιά στην Κάρυστο της Ευβοίας, έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS “UPDATE” και τον Τάκη Σαράντη.


Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου σε μια έκταση με χαμηλή βλάστηση, αμέσως κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο, 20 οχήματα και δύο αεροσκάφη.


Έχουν εκκενωθεί τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά.


«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 – 9 μποφόρ – οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς, έχει κάψει ιδιοκτησίες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης, ενώ πρόσθεσε:


«Λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε γιατί στην περιοχή επικρατεί ένας πανικός αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος, αλλά όπως καταλαβαίνετε σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση δεν μπορεί να είναι εύκολα προβλέψιμη».



Ρεπορτάζ ΕΡΤ: Αλέξανδρος Μέμος

Πηγή: ertnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html