Κραυγή αγωνίας από την 25χρονη Κάτια: «Έχω εμφανίσει πάνω από 40 συμπτώματα μετά τον κορονοϊό, δεν είμαι λειτουργική» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Κραυγή αγωνίας από την 25χρονη Κάτια: «Έχω εμφανίσει πάνω από 40 συμπτώματα μετά τον κορονοϊό, δεν είμαι λειτουργική»

Κατηγορία Κορονοϊός στις   9:45 π.μ.  |  Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023


Η 25χρονη Κάτια έχει εμφανίσει κάθε πιθανό και απίθανο σύμπτωμα κορονοϊού, από δύσπνοια, ταχυπαλμίες, δερματικά εξανθήματα και απώλεια μαλλιών έως μούδιασμα των άκρων και λιποθυμικά επεισόδια.


Η 25χρονη Κατιάνα νόσησε για πρώτη φορά κορονοϊό τον Δεκέμβριο του 2021 και έκτοτε παλεύει 22 μήνες με το σύνδρομο Long Covid.


«Μέσα στο χρόνο που πέρασε έχω νοσηλευτεί 4 φορές. Δεν είμαι λειτουργική πλέον, λειτουργώ στο 2%. Πάω μέχρι το μπάνιο και αυτό με πολύ δυσκολία», δηλώνει η 25χρονη κοπέλα.


Η νεαρή δεν μπορεί να αθληθεί, να εργαστεί, να πάει στο πανεπιστήμιο: «Τα συμπτώματα είναι άκρως περιοριστικά. Δύσπνοια 83%. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Να μιλήσω», σημειώνει χαρακτηριστικά.


Είναι εντυπωσιακό πως μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών μετά την πρώτη νόσηση παρουσίασε 40, τουλάχιστον, συμπτώματα όπως πόνους στο στήθος, μουδιάσματα και έντονη κόπωση.


«Είμαστε αόρατοι, υπάρχουμε αλλά δεν μας δίνουν σημασία»


Πίσω από κάθε νέα νοσηλεία, κάθε επίσκεψη στα επείγοντα, κάθε διάγνωση χωρίς θεραπεία, κάθε εισιτήριο και εξιτήριο υπάρχει ένα 25χρονο κορίτσι που προσπαθεί να μάθει τι είναι αυτό που συμβαίνει στον οργανισμό της και δεν την αφήνει να ζήσει τη ζωή της εδώ και 22 μήνες.


Όπως λέει, έχει εξοντωθεί οικονομικά τρέχοντας σε γιατρούς και κλινικές δίχως να υπάρχει θεραπεία. Οι Long Covid ασθενείς στην Ελλάδα είμαστε αόρατοι θα πει και θα εξηγήσει: «Υπάρχουμε, αλλά δεν μας δίνουν σημασία».


Πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως το σύνδρομο long Covid είναι πιο συχνό στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες και σε άτομα μεγάλης ηλικίας χωρίς όμως αυτό να αποκλείει να αποκτήσουν αυτό το σύνδρομο νέα παιδιά που πέρασαν τον ιό ελαφρά.


Η νεαρή φοιτήτρια αποφάσισε μάλιστα να «τρέξει» διαδικτυακό έρανο για να καλύψει ένα μέρος των ιατρικών εξόδων, καθώς η αναζήτηση νέων γιατρών και θεραπειών είναι συνεχής και κοστοβόρα.



Πηγή: dnews.gr



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html