ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2: Του «Χ»άλασε το σερί, στη Γερμανία για την πρωτιά! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2: Του «Χ»άλασε το σερί, στη Γερμανία για την πρωτιά!

Κατηγορία Europa Conference League στις   12:16 π.μ.  |  Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023




Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε με το 2-2 κόντρα στην Αμπερντίν, δεν κατάφερε να κάνει το «4x4» στον όμιλο, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά θα πάει στην Φρανκφούρτη για... τελικό πρωτιάς κόντρα στην Άϊντραχτ! Τα γκολ του Σαμάτα και του Τάισον δεν ήταν αρκετά για τη νίκη.


Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League, αλλά η ισοπαλία 2-2 με την Αμπερντίν του άφησε γλυκόπικρη γεύση.


Οι «ασπρόμαυροι» άφησαν δύο πολύτιμους βαθμούς απέναντι σε μια ομάδα που με μόλις μια επιθετική ενέργεια (και ένα στημένο) πέτυχε δύο γκολ στις δύο τελικές της προς την εστία του Κοτάρσκι.


Με Κωνσταντέλια στην ενδεκάδα ο ΠΑΟΚ


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε και πάλι σε πολλές και σημαντικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ, επαναφέροντας τον Γιάννη Κωνσταντέλια στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου».


Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν με τον Κοτάρσκι να «γράφει» 20/20 συμμετοχές τη φετινή σεζόν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα είχαμε την επιστροφή του Αντρέ Βιεϊρίνια και του Γουίλιαμ Τροσ-Έκονγκ, με τους Κουλιέράκη και Μπάμπα.


Το δίδυμο Τσιγγάρας - Σβαμπ επέστρεψε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Ζίβκοβιτς πήρε ανάσες και έμεινε στον πάγκο, με τον Ντεσπόντοφ να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα και στο δεξιό άκρο της επίθεσης, τον Τάισον να παραμένει στο αριστερό άκρο, ο Κωνσταντέλιας σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ ο Μπράντον Τόμας ήταν ο μοναδικός προωθημένος.


Σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στο ματς της Σκοτίας οι εννιά στους έντεκα ήταν οι ίδιοι ακριβώς, με τον Ζίβκοβιτς και τον Ράφα Σοάρες αυτή τη φορά να μένουν στον πάγκο.


Ο Μπάρι Ρόμπσον άφησε στον πάγκο τον Σκοπιανό επιθετικό Μπόγιαν Μιόφσκι, που είχε σκοράρει στο ματς της Σκωτίας πριν από δεκαπέντε βράδια, επιλέγοντας τον Πορτογάλο Λουίς «Ντακ» Λόπες για την κορυφή της επίθεσης και στο 5-4-1 με το οποίο ξεκίνησε την αναμέτρηση η Αμπερντίν.


Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από την Αμπερντίν


Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έγινε ξεκάθαρο τι παιχνίδι θα βλέπαμε. Η Αμπερντίν με 10 παίκτες στο 1/3 του γηπέδου, έκλεινε τους χώρους έχοντας κοντά τις γραμμές και αφήνοντας την μπάλα την περισσότερη ώρα να είναι σε «ασπρόμαυρα» πόδια. Το σχέδιο των Σκωτσέζων ήταν να κρατήσουν το μηδέν και να χτυπήσουν με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του «Δικεφάλου».


Από μια σέντρα του Ντέβλιν και την αδυναμία του Κουλιεράκη να απομακρύνει και τον Λουίς Λόπες να κερδίζει κατά κράτος τον Τροστ-Έκονγκ ήρθε το 0-1 στο 14ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος, όπως και στη Σκωτία πριν από δεκατέσσερα βράδια, να κυνηγάει στο σκορ.


Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στην ισοφάριση με τον πιο δραστήριο παίκτη τους, τον Βραζιλιάνο Τάισον. Για να το κάνει αυτό θα έπρεπε να ανεβάσει την ένταση του και να βρει διέξοδο από ατομικές ενέργειες που θα προκαλούσαν ρωγμές στο σκωτσέζικο τείχος. Μια από αυτές ήταν η πάσα - κλειδί του Τάισον και η τέταρτη ασίστ του Κίριλ Ντεσπόντοφ, που σήκωσε το κεφάλι και πάσαρε «πάρε-βάλε» στον Βραζιλιάνο, ο οποίος με το τρίτο φετινό του γκολ έκανε το 1-1 στο 23ο λεπτό.


Πέντε λεπτά αργότερα το δοκάρι στάθηκε «σύμμαχος» του Ρούμπεζιτς και της Αμπερντίν, με τον ΠΑΟΚ να αυξάνει την πίεση και να αναζητά το γκολ της ανατροπής, που δεν ήρθε για εκατοστά στο έξυπνο γέμισμα της μπάλας με το εξωτερικό από τον Τάισον, ούτε και από την τελική προσπάθεια του Μπράντον Τόμας με την μπάλα να σταματάει ξανά στο κάθετο δοκάρι.


Το γύρισε με Σαμάτα, το χάρηκε τρία λεπτά


Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης με 4-1 τελικές προσπάθειες, δύο δοκάρια, 35 επιθέσεις έναντι μόλις 6 της Αμπερντίν, με 278 ολοκληρωμένες πάσες έναντι μόλις 122 των Σκοτσέζων και την κατοχή στο 65-35. Απόλυτη κυριαρχία, όμως, το σκορ ήταν στο 1-1.


Οι τελικές έγιναν 6-1 μέσα σε ένα λεπτό στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τον Κωνσταντέλια αρχικά και τον Κουλιεράκη στη συνέχεια να προσπαθούν να νικήσουν τον Ρόος, οι επιθέσεις κάποια στιγμή ήταν πενταπλάσιες για τους παίκτες του ΠΑΟΚ (48-9), η κυριαρχία των «ασπρόμαυρων» επιβεβαιωνόταν μέσα απ’ όλες τις στατιστικές κατηγορίες, όχι όμως και από το σκορ που παρέμενε «κολλημένο» στην ισοπαλία και το 1-1.



Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 64ο λεπτό με τον Κουλιεράκη και τον Έκονγκ να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, κάτι που έκανε στο 67’ ο Σαμάτα για το 2-1. Η απόλυτη κυριαρχία του «Δικεφάλου» επιβεβαιώθηκε από το «made in Africa» γκολ, μετά την ασίστ του Νιγηριανού Εκονγκ και το γκολ του Τανζανού Σαμάτα.


Όμως, οι γηπεδούχοι χάρηκαν για μόλις τρία λεπτά το προβάδισμα τους. Απ’ το πουθενά και μια στημένη μπάλα ο ΜακΓκράθ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2 τιμωρώντας την καθυστερημένη κίνηση του Κοτάρσκι προς την πορεία της μπάλας.


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι την Αμπερντίν μέχρι το φινάλε, έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ της νίκης, αλλά δεν το βρήκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αλβανού Τζάγια.


MVP: Ο Τάισον και σκόραρε και δημιούργησε ευκαιρίες μαζί με τον Μπάμπα ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες του ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μπορεί να μην είχε κάποια εξεζητημένη ενέργεια στο ματς, αλλά βοήθησε τα μέγιστα στο δημιουργικό κομμάτι.


Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τον Μπράντον Τόμας, ενώ πλήρωσε το λάθος του Έκονγκ στη φάση του πρώτου γκολ της Αμπερντίν.


Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε κάθε λάθος του στη μία ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια της Αμπερντίν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-1).


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο 58’ ο Ιταλός Κίφι στο VAR τσέκαρε για ώρα μια πτώση του Κωνσταντέλια στη μεγάλη περιοχή, χωρίς κάτι περισσότερο. Στο 68’ ο Ρούμπεζιτς προσπάθησε να χτυπήσει με αγκωνιά τον Σαμάτα. δίχως όμως ο Αλβανός Γιουτζίν Τζάγια να δει τη φάση κι αφήνοντας ατιμώρητο τον αμυντικό της Αμπερντίν. Στο 74’ ο Ιταλός έστειλε τον διαιτητή στο μόνιτορ να δει την ανατροπή του Κουλιεράκη από τον ΜακΓκραθ παίρνοντας πίσω την αρχική υπόδειξη πέναλτι.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε και μαθηματικά στην επόμενη φάση του Conference League, αλλά αυτή η ισοπαλία με την Αμπερντίν τον άφησε πίσω στη μάχη της πρώτης θέσης με την Άιντραχτ. Όλα θα παιχτούν στις 30 Νοεμβρίου στη Φρανκφούρτη.


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (82’ Κεντζιόρα), Έκονγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα (85’ Ράφα Σοάρες), Τσιγγάρας (65’ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (82’ Α. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας (64’ Σαμάτα).


Αμπερντίν (Μπάρι Ρόμπσον): Ρόος, Γιένσεν, Ρούμπεζιτς, Γκάρντενμαν, ΜακΚένζι, Ντέβλιν, Σίνι (61’ Πολβάρα), Μπάρον, Ντάνκαν (61’ Χέις), ΜακΓκράθ (79’ Μιόφσκι), Λόπες (85’ Σόκλερ).



Πηγή: gazzetta.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html