Η νέα πανδημία που παραμονεύει και μπορεί να είναι πιο θανατηφόρα από τον Covid - 19: Η «ασθένεια Χ» που ανησυχεί τους ειδικούς « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Η νέα πανδημία που παραμονεύει και μπορεί να είναι πιο θανατηφόρα από τον Covid - 19: Η «ασθένεια Χ» που ανησυχεί τους ειδικούς

Κατηγορία Υγεία στις   2:30 μ.μ.  |  Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023




Η νέα πανδημία που παραμονεύει και μπορεί να είναι πιο θανατηφόρα από τον Covid - 19: Η «ασθένεια Χ» που ανησυχεί τους ειδικούς..


Η επείγουσα ανάγκη έγκειται στην προληπτική ανάπτυξη εμβολίων που θα στοχεύουν σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της ασθένειας Χ, με την ελπίδα να την εξουδετερώσουν προτού εξαπλωθεί παγκοσμίως και μεταλλαχθεί ανεξέλεγκτα.


Το φάντασμα της «ασθένειας Χ» πλανάται απειλητικά πάνω από τον κόσμο, μια υποθετική απειλή που έχει πλέον προκαλέσει επείγουσες προειδοποιήσεις από επιστημονικούς εμπειρογνώμονες. Αν και η ασθένεια Χ δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, η ανησυχία γύρω από αυτήν είναι πραγματική, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη πιο θανατηφόρα από την πανδημία COVID-19.


Αυτό το δυσοίωνο μήνυμα προέρχεται από την Dame Kate Bingham, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ειδική ομάδα εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου στα τέλη του 2020. Η έννοια της ασθένειας Χ, μιας άγνωστης και ανύπαρκτης ασθένειας, στοιχειώνει εδώ και καιρό την επιστημονική κοινότητα λόγω της δυνητικής καταστροφής που θα μπορούσε να εξαπολύσει.


Η Dame Kate είχε αναφέρει: «Φανταστείτε ότι η ασθένεια Χ είναι τόσο μολυσματική όσο η ιλαρά με το ποσοστό θνησιμότητας του Έμπολα. Κάπου στον κόσμο, αναπαράγεται και αργά ή γρήγορα, κάποιος θα αρχίσει να αισθάνεται άρρωστος. Γι' αυτό πρέπει να ανακαλύψουμε -πριν από την επόμενη πανδημία- μια συλλογή διαφορετικών πρωτότυπων εμβολίων για κάθε απειλητική οικογένεια ιών που γνωρίζουμε».


Η Dame Kate τόνισε τις συγκλονιστικές δυνητικές επιπτώσεις μιας τέτοιας ασθένειας, κάνοντας έναν οδυνηρό παραλληλισμό με την πανδημία γρίπης του 1918-19 που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως - διπλάσιος αριθμός νεκρών από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Πηγή: gazzetta.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html