Κατέρρευσε από βομβαρδισμούς ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα – Ένα παιδί νεκρό και δεκάδες τραυματίες « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Κατέρρευσε από βομβαρδισμούς ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα – Ένα παιδί νεκρό και δεκάδες τραυματίες

Κατηγορία Πόλεμος στις   11:57 μ.μ.  |  Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023




Ένα παιδί σκοτώθηκε και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν μετά από Ισραηλινή βομβιστική επίθεση στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες εκτοπισμένοι.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι τα Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τηνκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη συνοικία Al-Zaytoun στη νότια Γάζα, σκοτώνοντας ένα κορίτσι και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.


Παράλληλα σημειώνουν ότι προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε τμήματα του κτιρίου της εκκλησίας. και ένα κτίριο δίπλα στην εκκλησία καταστράφηκε.





Η εκκλησία βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το National Arab Baptist Hospital, που συνδέεται με την Αγγλικανική Επισκοπική Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ, όπου την περασμένη Τρίτη βομβαρδίστηκε , με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων πολιτών.


Περίπου 1.000 Παλαιστίνιοι Χριστιανοί ζουν στην Γάζα, η πλειονότητα των οποίων ανήκει στην Ορθόδοξη και Καθολική εκκλησία, εκτός από την παρουσία της εκκλησίας των Βαπτιστών. Ορισμένοι χριστιανοί πολίτες κατέφυγαν σε εκκλησίες και τα συνδεδεμένα κτίριά τους, αφού τα σπίτια ορισμένων από αυτούς καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, και αναζήτησαν ασφαλέστερο καταφύγιο.




Πηγή: newsit.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html