Ο εφιάλτης των κοριών καλά κρατεί - Τσίμπησαν 5 μηνών αγοράκι « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ο εφιάλτης των κοριών καλά κρατεί - Τσίμπησαν 5 μηνών αγοράκι

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   9:10 π.μ.  |  Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023


5 μηνών αγοράκι τσιμπήθηκε από κοριούς στη Χαλκίδα επιβεβαιώνοντας την ανησυχία που έχει προκληθεί και στη χώρα μας για τα εν λόγω παράσιτα που ταξιδεύουν με τους ταξιδιώτες.


Οι τουρίστες μαζί με τα μαγιό τους μέσα στις βαλίτσες τους είναι πολύ πιθανό να μας έχουν φέρει και τους κοριούς που ήδη ταλαιπωρούν τους Γάλλους, μετά την έξαρση εμφάνισης κοριών που υπάρχει στη χώρα.


Μετά το περιστατικό με τους κοριούς σε ξενοδοχείο της Αττικής που οδήγησε στο αναγκαστικό κλείσιμο πτέρυγάς του, το φως της δημοσιότητας βλέπει η περιπέτεια υγείας ενός αγοριού μόλις 5 μηνών που δέχθηκε τα τσιμπ΄ήματα κοριών σε διαμέρισμα στη Χαλκίδα.


Η περιπέτεια με τα τσιμπήματα κοριών σε 5 μηνών μωρό


Όπως αναφέρει το evima το διαμέρισμα της οικογένειας τους καλοκαιρινούς μήνες είχε αξιοποιηθεί ως κατάλυμα Airbnb με αποτέλεσμα να φιλοξενηθούν πολλοί επισκέπτες από διάφορα μέρη.


Μετά το τέλος των διακοπών, οι ένοικοι επέστρεψαν στο διαμέρισμα και ο εφιάλτης για το 5 μηνών μωράκι τους ξεκίνησε.


Το μικρούλι δέχθηκε τσιμπήματα με αποτέλεσμα να γεμίσει κόκκινα εξανθήματα και οι γονε΄ίς να ανησυχ΄ήσουν φοβούμενοι τυχόν αλλεργική αντ΄ίδραση.


Πήγαν στον παιδ΄ίατρο και όπως ενημερ΄ώθηκαν τα χαρακτηριστικά κόκκινα σημάδια στο δέρμα του μωρού τους οφείλονταν σε τσίμπημα από κοριούς. 


Τι πρέπει να κάνετε αν εντοπίσετε κοριούς στο σπίτι σας


Ο γεωπόνος και μέλος του ΔΣ του ΣΕΑΜΕ, Βλάσσης Μπισμπίκης μιλώντας στο Dnews συμβουλεύει «τα τελευταία χρόνια σε όλο το δυτικό κόσμο, έχουν επανεμφανιστεί οι κοριοί και μάλιστα με έντονο τρόπο. Όταν βγήκαν το πρώτα εντομοκτόνα, οι κοριοί είχαν σχεδόν εξαφανιστεί, τους συναντούσαμε μόνο σε στρατόπεδα και αυτό για ειδικούς λόγους.


Τα τελευταία χρόνια, με την απόσυρση κάποιων εντομοκτόνων, δεν έχουμε τη δραστική αντιμετώπιση.  Με τις πληροφορίες που έχω εγώ, από το πελατολόγιό μου, θεωρώ ότι υπάρχει αύξηση σταθερή αλλά με αργό ρυθμό, στο φαινόμενο εξάπλωσης των κοριών, στη χώρα μας. Κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές», αναφέρει ο κ. Μπισμπίκης.


«Η αντιμετώπιση των κοριών, είναι δαπανηρή και δεν μπορεί να γίνει με απλά εντομοκτόνα, όπως αυτά για τα κουνούπια και τις κατσαρίδες.


Ο κοριός «κρύβεται», σε σημεία των σπιτιών και δεν γίνεται να εντοπιστεί εύκολα, ούτε μπορούμε να ψεκάσουμε σε συγκεκριμένα σημεία, όπως με τις κατσαρίδες και να είμαστε ήσυχοι.


Η αντιμετώπιση γίνεται, αφού αδειάσει το δωμάτιο από τα πράγματα, με ειδικό μηχάνημα, που περνάει τις επιφάνειες κάνοντας καθαρισμό με υπέρθερμο ατμό. Ο καθαρισμός ενός δωματίου, με αυτόν τον εξειδικευμένο τρόπο, κοστίζει γύρω στα 100 ευρώ», καταλήγει.


Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html