Έκτακτη αλλαγή σήμερα στη Τράπεζα Πειραιώς – Ανατροπή στη Winbank « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Έκτακτη αλλαγή σήμερα στη Τράπεζα Πειραιώς – Ανατροπή στη Winbank

Κατηγορία Τράπεζες στις   1:25 π.μ.  |  Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023




Αλλαγή ήρθε από σήμερα στην Τράπεζα Πειραιώς και τη Winbank. Τι αλλάζει για όλους τους πελάτες.


Όπως προκύπτει από το μήνυμα, γίνεται αναβάθμιση στην εφαρμογή και πρέπει οπωσδήποτε να προβούν οι κάτοχοι λογαριασμού σε ενέργειες.


Συγκεκριμένα, πρέπει να κατεβάσετε την καινούργια ώστε να μπορείτε να μπείτε στο λογαριασμό σας (αν δεν το έχετε κάνει ήδη).


Η παλιά εφαρμογή της Winbank καταργήθηκε οριστικά από σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023.


Το μήνυμα από τη Τράπεζα Πειραιώς στους πελάτες της

“Στις 05 Σεπτεμβρίου η winbank mobile εφαρμογή που χρησιμοποιείς θα καταργηθεί.


Κατέβασε το νέο winbank app από το Google Play Store και από το App Store.


Σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει ανάκτησε εύκολα και γρήγορα το Username σου ή/και το Password σου, ακολουθώντας τις οδηγίες στις «Συχνές ερωτήσεις» που θα βρεις παρακάτω.”


Μάλιστα, από κάτω υπάρχει κουμπί που σε προτρέπει να εγκαταστήσεις το νέο app.


Αλλαγή στα ATM την Τράπεζας Πειραιώς – Ξεχωριστή κίνηση

Μια πολύ σπουδαία κίνηση έκανε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία διευκολύνει την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναλλαγών από πελάτες με οπτική αναπηρία.


Φωνητική υποστήριξη σε πάνω από 550 ΑΤΜ του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς!


Η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε την εγκατάσταση συστήματος φωνητικής υποστήριξης σε περισσότερα από 550 ΑΤΜ του Δικτύου καταστημάτων της, διευκολύνοντας την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναλλαγών από πελάτες με οπτική αναπηρία.


Το έργο αυτό έρχεται σε συνέχεια των δράσεων και πρωτοβουλιών της Τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση της προσβασιμότητας και την παροχή υψηλού επιπέδου τραπεζικής εξυπηρέτησης στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ειδικότερα, το σύστημα φωνητικής υποστήριξης επιτρέπει την πραγματοποίηση ανάληψης ή/ και αλλαγής του PIN της κάρτας με απλό και εύχρηστο τρόπο, καθώς υποστηρίζει τη δυνατότητα σύνδεσης των ακουστικών του πελάτη στην αντίστοιχη υποδοχή των ΑΤΜ.


Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση σε γραφή braille πολύ κοντά στο σημείο υποδοχής των ακουστικών, ενώ τα ΑΤΜ που έχουν ενεργοποιημένο το λογισμικό καλύπτουν το σύνολο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.


Όπως αναφέρει ο Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Retail Βanking, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, «η αξιοποίηση καινοτόμων λύσεων και σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών βοηθάει σημαντικά στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ισότητας και συμπερίληψης όλων των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς, διασφαλίζοντας ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλο το φάσμα της τραπεζικής τους εξυπηρέτησης. Ειδικά για τους πελάτες με οπτική αναπηρία, η εγκατάσταση του συστήματος φωνητικής υποστήριξης θα αναβαθμίσει το επίπεδο εξυπηρέτησής τους και θα απλουστεύσει σημαντικά την τραπεζική τους καθημερινότητα».


Επιπροσθέτως, η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει στη σταδιακή αντικατάσταση του συνόλου των καρτών με νέες που φέρουν σύστημα γραφής braille, με στόχο να ενισχυθεί η κοινωνική συμπερίληψη των ατόμων με οπτική αναπηρία, καθώς το μήνυμα διαχέεται σε όλους τους πελάτες της Τράπεζας. Ενδεικτικά, το 2022 εκδόθηκαν πάνω από 1 εκατ. χρεωστικές κάρτες με γραφή braille και σχεδόν 200.000 πιστωτικές.


Η συνεχής αναβάθμιση της τραπεζικής εξυπηρέτησης των ΑμεΑ αποτελεί σταθερή δέσμευση της Τράπεζας και διευρύνει περαιτέρω το πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που υλοποιεί υπηρετώντας την αξία της κοινωνικής συμπερίληψης, με στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων.


Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL που υποστηρίζει την κοινωνική ισότητα μέσα από την εξάλειψη κοινωνικών διακρίσεων, αποκλεισμών και έμφυλων στερεοτύπων.


Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες προσβασιμότητας που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στα ΑμεΑ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα


https://www.piraeusbank.gr/el/Idiwtes/Kanalia-Eksypiretisis/upiresies-prosvasimotitas-gia-amea


Αλλάζουν πολλά στις συναλλαγές

Σπουδαίες αλλαγές στις συνναλλαγές και νέες δυνατότητες αποφάσισε η Τράπεζα Πειραιώς. Δείτε αναλυτικά…


H Τράπεζα Πειραιώς, εφαρμόζοντας το πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού, εμπλουτίζει συνεχώς τις online υπηρεσίες της για την άνετη και ταχεία κάλυψη των αναγκών των πελατών της μέσω της winbank web banking και του winbank mobile app με νέες μοναδικές δυνατότητες, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσέλευση σε κατάστημα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.


Οι δυνατότητες αυτές ολοκληρώνονται αποκλειστικά μέσα στα ψηφιακά κανάλια (winbank web banking & winbank app), χωρίς την ανάγκη επίσκεψης σε κατάστημα σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.


Πιο συγκεκριμένα, οι νέες δυνατότητες είναι:


-Προσθήκη συνδικαιούχου (web / mobile) –


Έως σήμερα η προσθήκη συνδικαιούχου απαιτούσε την ταυτόχρονη επίσκεψη όλων των δικαιούχων του λογαριασμού σε κατάστημα.


Με τη νέα, μοναδική για την ελληνική τραπεζική αγορά λειτουργικότητα, οι χρήστες winbank μπορούν να προσθέτουν νέους συνδικαιούχους στον καταθετικό τους λογαριασμό, μέσω μιας εξ ολοκλήρου online διαδικασίας από το winbank web και το νέο winbank mobile app. H φιλική και ασφαλής διαδικασία, ολοκληρώνεται με την αποδοχή όλων των υφιστάμενων δικαιούχων κάθε λογαριασμού, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.


-Μετατροπή συναλλαγής σε δόσεις με πιστωτική κάρτα –


Ήδη από τον Ιούνιο του 2022, η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της winbank προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να μετατρέψουν σε δόσεις τις εφάπαξ συναλλαγές που πραγματοποιούν με την πιστωτική τους κάρτα.


Πρόκειται για έναν καινοτόμο και ευέλικτο τρόπο πληρωμής, που διευκολύνει τον οικονομικό προγραμματισμό των κατόχων πιστωτικών καρτών στις καθημερινές τους αγορές και υποχρεώσεις επιτρέποντάς τους να πληρώνουν με δόσεις, ακόμη και στην περίπτωση που η επιχείρηση με την οποία πραγματοποιούν τη συναλλαγή δεν δίνει τη δυνατότητα δόσεων.


-Μετατροπή συναλλαγής σε δόσεις με χρεωστική κάρτα –


Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει στους πελάτες της για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, τη δυνατότητα μετατροπής σε δόσεις, αγορών που έχουν πραγματοποιήσει με τη χρεωστική τους κάρτα, σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων.


Η νέα λειτουργικότητα “Μετατροπή Συναλλαγής σε Δόσεις” με χρεωστική κάρτα, αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση πληρωμής σε πελάτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν με τη δυνατότητα δόσεων για αγορές μικρής αξίας που πραγματοποιούν με την χρεωστική τους κάρτα, εξασφαλίζοντας ρευστότητα και ευελιξία αποπληρωμής, σε μεταγενέστερο από την αγορά χρόνο. Είναι διαθέσιμη μέσω winbank web banking και της νέας winbank app εφαρμογής.


-Ψηφιακός βοηθός winbank virtual assistant (web / mobile) –


Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μοναδική Τράπεζα στην Ελλάδα που προσφέρει στο web και μέσω mobile εφαρμογής, ψηφιακό βοηθό που είναι διαθέσιμος 24Χ7 και απαντά σε οποιοδήποτε ερώτημα του πελάτη αφορά την winbank.


Ο πελάτης έχει την δυνατότητα να δώσει ανατροφοδότηση σχετικά με την απάντηση που έλαβε στο ερώτημά του, για να αξιοποιηθεί στην περαιτέρω εκπαίδευση του ψηφιακού βοηθού έτσι ώστε να προσφέρει ακόμα καλύτερες απαντήσεις.


Η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να εμπλουτίζει τα ψηφιακά κανάλια της winbank (web banking / mobile app) με νέες δυνατότητες και λειτουργίες, προσφέροντας στους πελάτες ολοένα αυξανόμενη ευκολία στην σχέση τους με την Τράπεζα, είτε αφορά την απόκτηση νέων προϊόντων και για υπηρεσίες που μπορεί να ολοκληρώσει μόνος του ο πελάτης χωρίς την ανάγκη επίσκεψης στο κατάστημα ή επικοινωνίας με την εξυπηρέτηση πελατών.


Έξαλλοι οι πελάτες με την Τράπεζα Πειραιώς – Δείτε τι έκανε


Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η χρέωση της τράπεζας, σύμφωνα με καταγγελία πελάτη της Πειραιως. Δείτε τι συνέβη…


Οπως διαβάζουμε:


«Για να μεταφέρω 11,50 € σε λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗΣ, η ΠΕΙΡΑΙΩΣ μου κρατάει προμήθεια… 9,00€!».


Γυναίκα πελάτης της τράπεζας διαμαρτύρεται εντόνως για τη “νέα τακτική” των διατραπεζικών συναλλαγών, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις και σχόλια στο twitter.


Βέβαια κάποιοι πολίτες στα σχόλια επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει απόλυτα και οι χρεώσεις από τη μία τράπεζα στην άλλη, κυμαίνονται (φυσιολογικά) κοντά στα 3 ευρώ.


Η ίδια ωστόσο απαντάει ότι το 9.00€ προκύπτει γιατί αφορούσε εξπρές μεταφορά σε ειδικό λογαριασμό δημόσιας υπηρεσίας.


Πολλοί σχολιάζοντας ειρωνικά, τάγκαραν στην ανάρτηση το… «πρόγραμμα Δήμητρα» του Βαρουφάκη!!!


…ενώ άλλοι, έδωσαν συμβουλές πώς η μεταφορά μπορεί να γίνει χωρίς κόστος (μέσω iris), ενώ ένας άλλος χρήστης δοκίμασε και κατέγραψε τις χρεώσεις:


Άμεση προτεραιότητα 3,90 x 2

Υψηλή προτεραιότητα 2,90 x 2

Κανονική προτεραιότητα 1,40×2


ΟΛΑ x 2 επειδή κρατάει προμήθεια και η τράπεζα που δέχεται το έμβασμα.

(Για ΠΕΙΡΑΙΩΣ)



Τράπεζα Πειραιώς: Αλλαγή στο e-banking – Μπαίνετε χωρίς κωδικό


Τράπεζα Πειραιώς: Τεράστια βοήθεια για αρκετούς χρήστες των εφαρμογών e banking της winbank. Άλλαξε η είσοδος στη πλατφόρμα.


Όπως πλέον συμβαίνει σε πάρα πολλές υπηρεσίες έτσι και στο winbank web banking έρχεται στη ζωή μας το qr code, το οποίο έχει σκοπό να καταστήσει πιο εύκολη και γρήγορη την είσοδο μας στο σύστημα χωρίς να είναι αναγκαία η καταχώρηση του κωδικού μας.


Αυτό στην πράξη σημαίνει πως μόνο με το username μας και ένα qr code θα μπορούμε να μπούμε στην εφαρμογή του mobile app.


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όλη τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε να βάλετε αυτό το νέο εργαλείο στην καθημερινότητα σας.


Συγκεκριμένα, από την αρχική σελίδα εισόδου της winbank, πατάτε την επιλογή «Είσοδος QR Code».  Κατόπιν γράφετε το Username και επιλέγετε Συνέχεια. Τότε  στην οθόνη σας θα εμφανιστεί ένα QR code, το οποίο θα παραμείνει ενεργό για 90 δευτερόλεπτα.


Ακολούθως πρέπει να επιλέξετε το εικονίδιο σάρωσης από την εφαρμογή winbank mobile έτσι ώστε να σαρώσετε το QR code.


Μόλις γίνει η διαδικασία για την ταυτοποίηση με quick login τότε θα μπορέσετε να δώσετε έγκριση σύνδεσης στην υπηρεσία winbank web banking. Η


Πάντως να σημειωθεί πως η είσοδος στην υπηρεσία winbank web banking με Username και Password παραμένει και άρα θα μπορείτε στο εξής να επιλέγετε μεταξύ των δύο τρόπων εισόδου.


Τέλος να αναφέρουμε και κάτι ακόμα: απαραίτητη προϋπόθεση, να έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση της εφαρμογής winbank mobile.



Πηγή: newsme.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html