Κρούσμα Candida Auris στο νοσοκομείο Χανίων - Η ασθενής νοσηλεύεται σε απομόνωση « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Κρούσμα Candida Auris στο νοσοκομείο Χανίων - Η ασθενής νοσηλεύεται σε απομόνωση

Κατηγορία Νοσοκομεία στις   12:50 π.μ.  |  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023




Συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο Χανίων για ένα νέο κρούσμα του μύκητα Candida Auris, που εντοπίστηκε σε ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση στη μονάδα. 


Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, δήλωσε πως το κρούσμα Candida Auris αφορά ασθενή που μεταφέρθηκε πρόσφατα εκεί, μετά από μακρά νοσηλεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.


Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στην απομόνωση εξ αρχής και ο μύκητας Candida Auris εντοπίστηκε στις καλλιέργειες δειγμάτων που πήρε το προσωπικό από τη γυναίκα από την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο.


Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχετικό πρωτόκολλο και έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα με τις οδηγίες της προέδρου επιτροπής λοιμώξεων.


Ο Candida Auris είναι ένας μύκητας που προκαλεί καντιντίαση στον άνθρωπο. Συχνά, η καντιντίαση, ως ενδονοσοκομειακή λοίμωξη προσβάλλει ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (ανοσολογική ανεπάρκεια). Έχει ισχυρή αντίσταση στα αντιβιοτικά.


Κρούουν τον κώδωνα κινδύνου εδώ και καιρό


Οι Έλληνες επιστήμονες είχαν κρούσει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τον μύκητα Candida Auris.


Υπενθυμίζεται ότι στη μελέτη του ΕΟΔΥ τον περασμένο Σεπτέμβριο αναφέρεται, πως από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2022, καταγράφηκαν συνολικά στην Ελλάδα 122 θάνατοι (28,4%), εκ των οποίων οι 40 (34,8%) αφορούσαν σε διεισδυτική (πολύ σοβαρή) λοίμωξη.


Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα των τριών χρόνων επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 429 περιστατικά Candida Auris, από 45 δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων τα 27 (60,0%) εντός του νομού Αττικής.


Πηγή: newsit.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html