Οι Ελβετοί που «τα πήραν» και απειλούν, το Άγιο Όρος που θα έχει δικό του ΑΒ Βασιλόπουλο, το μειονέκτημα Κασσελάκη και τα ΣΥΡΙΖαίικα ΜΜΕ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Ελβετοί που «τα πήραν» και απειλούν, το Άγιο Όρος που θα έχει δικό του ΑΒ Βασιλόπουλο, το μειονέκτημα Κασσελάκη και τα ΣΥΡΙΖαίικα ΜΜΕ

Κατηγορία media στις   10:01 π.μ.  |  Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023




Οι Ελβετοί που «τα πήραν» και απειλούν, το Άγιο Όρος που θα έχει δικό του ΑΒ Βασιλόπουλο, το μειονέκτημα Κασσελάκη και τα ΣΥΡΙΖαίικα ΜΜΕ


Αναβολή Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Με κοινή απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και του Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Βλαχάκη, μετά από μια σύντομη μεταξύ τους συνάντηση χθες, αναβάλλεται το «Φεστιβάλ Σπούτνικ», το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την ερχόμενη Παρασκευή και Σαββατοκύριακο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της αναβολής δεν ήταν πολιτικός, αλλά καθαρά τεχνικός, καθώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες θα εμποδίζαν το «στήσιμο» του Φεστιβάλ. Επιπλέον, οι πάντες στον ΣΥΡΙΖΑ (και τα μέλη της Νεολαίας) είναι εξαντλημένοι από τις καμπάνιες και τις δύο εσωκομματικές ψηφοφορίες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Δεδομένου, πάντως, ότι το μεγαλύτερο μέρος της Νεολαίας στήριξε ενεργά την Έφη Αχτσιόγλου, μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν το τεχνικό πρόβλημα υποκρύπτει ταυτόχρονα και έλλειψη πολιτικής βούλησης από τις δύο μεριές.


Συγκεκριμένα, αυτό θα φανεί αν το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη, όπως συμφωνήθηκε χθες.


Οι ιερές business της ΑΒ Βασιλόπουλος


Την ευχή των Αγίων Πατέρων του Αγίου Όρους επιζητούν οι Ολλανδοί της ΑΒ Βασιλόπουλος για να γυρίσει το «μαγαζί» τους σε κέρδη. Εκεί στο Άβατο του Αγίου Όρους θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του έτους κατάστημα της γνωστής αλυσίδας που έχει κολλήσει στα 2 δισ. ευρώ τζίρο και πέρυσι για πρώτη χρονιά εμφάνισε ζημιές. Ήδη οι υπογραφές με τη μοναστική κοινότητα έχουν πέσει και το κατάστημα του ΑΒ που θα λειτουργήσει στις Καρυές θα διαθέτει προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Μοναχών.


Τα golden boys της CVC και του Skroutz

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και δη για τα golden boys της CVC και του Skroutz. Η τελευταία στην οποία σημαντικό ποσοστό ελέγχει το fund CVC κατάφερε πέρυσι να αυξήσει σημαντικά τους τζίρους της όμως η τελική γραμμή πιέστηκε. Σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε μεν κατά 31% στα 75,4 εκατ. ευρώ όμως τα κέρδη προ φόρων περιορίσθηκαν στα 2,31 εκατ. ευρώ καταγράφοντας απώλειες 64,6% έναντι του 2021.


Συνεχίζουν τις απειλές οι Ελβετοί της Landis+Gyr


Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Ελβετοί της Landis+Gyr που αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ. Δηλαδή για την αντικατάσταση 7,5 εκατ. ρολογιών της ΔΕΗ με έξυπνους μετρητές προϋπολογισμού κοντά στο 1 δις. ευρώ. Η «ταφόπλακα» στη συμμετοχή της Landis+Gyr στον διαγωνισμό έπεσε και επισήμως πριν από ώρες όπου έγινε γνωστή η αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η εταιρεία.


Με χθεσινή του ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Werner Lieberherr ξεκαθάρισε ότι «παγώνει» τις επενδύσεις στην Ελλάδα και σε δεύτερο χρόνο εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς της παραγωγής -το εργοστάσιο βρίσκεται στην Κόρινθο- σε άλλη χώρα. Τώρα μένει να φανεί αν οι απειλές θα γίνουν πράξη. Για την ιστορία θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι επικεφαλής της Landis+Gyr είχαν ανακοινώσει πως αν δεν δικαιωθούν από το ΣτΕ θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


Το μειονέκτημα του Κασσελάκη


Ποιο είναι ένα "σοβαρό θεσμικό μειονέκτημα" που επισημαίνουν στη ΝΔ για τον ίδιο τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και για το κόμμα του; Το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης θα απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μία ολόκληρη τετραετία ουσιαστικά, από το Κοινοβούλιο " όπου προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις", όπως λένε χαρακτηριστικά.


Στο Μέγαρο Μαξίμου επικαλούνται μάλιστα και το παράδειγμα της ίδιας της ΝΔ, η οποία έχει εισάγει στο καταστατικό της ως προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος την προεδρία του κόμματος να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Αυτό έγινε στο συνέδριο του 2016 , αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και ήταν απόρροια μίας αρκετά μεγάλης συζήτησης που είχε προηγηθεί κατά την γαλάζια εσωκομματική διαδικασία με αφορμή την υποψηφιότητα που είχε θέσει τότε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.


Χαμόγελα και αγκαλιές στο Μετρό


Δευτέρα πρωί ώρα 11:25. Ο πληροφοριοδότης μας βρίσκεται στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Ανεβαίνοντας προς την έξοδο με τις κυλιόμενες σκάλες ακούει μια κυρία να φωνάζει: "Νάτος". Ποιός να ήταν άραγε; Λίγα μέτρα ακόμα και βρίσκεται μπροστά στον Στέφανο Κασσελάκη που μοίραζε αγκαλιές και χαμόγελα σε όσους έσπευσαν να τον χαιρετήσουν. Το πρόσωπο των ημερών δείχνει με τη στάση του ότι ξέρει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας. Συμπεριφέρεται σαν όλους τους πολίτες, πηγαίνει στα ραντεβού του με το μετρό, όταν άλλοι από την απέναντι παράταξη θα θεωρούσαν τη μετακίνηση μ' αυτό "μπανάλ". Στο πλευρό του πάντα ο σύντροφος του Τάιλερ. Ο Στέφανος Κασσελάκης χτίζει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Νωρίτερα από ότι θα ανέμενε και ο πιο αισιόδοξος υποστηρικτής του....


Τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης με τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ;


Ζόρικα τα πράγματα στον «105.5 Στο Κόκκινο», τον ραδιοσταθμό που ανήκει ιδιοκτησιακά στον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν λέμε τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο σε οικονομικό. Στον τελευταίο της ισολογισμό η «Left Media Ανώνυμη Ραδιοφωνική Τηλεοπτική Εταιρεία», που λειτουργεί τα «Κόκκινα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 345.633,21 ευρώ (αυξημένος σε σχέση με το 2021), εκ των οποίων τα 268.893,20 ευρώ από πωλήσεις και τα 76.740,01 ευρώ από δωρεές. Οι ζημίες της εταιρείας ανήλθαν σε 1.199.702,53 ευρώ (μειωμένες σε σχέση με το 2021), εκ των οποίων 975.372,53 ευρώ ήταν τα έξοδα λειτουργίας διάθεσης, 565.043,06 ευρώ ήταν τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και 4.714,11 ευρώ τα λοιπά έξοδα και ζημίες. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η «Left Media» έχει μηδενικό δανεισμό.


Τι να σκέφτεται άραγε για τα Μέσα του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης; Δεν έχει πει κάτι προς το παρόν. Υπάρχει και η «Αυγή» που πουλάει, πια, ελάχιστα φύλλα.


Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html