«Βόμβα» Ερντογάν για «ψευδοκράτος»: «Το Αζερμπαϊτζάν ίσως να το αναγνωρίσει πρώτο» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

«Βόμβα» Ερντογάν για «ψευδοκράτος»: «Το Αζερμπαϊτζάν ίσως να το αναγνωρίσει πρώτο»

Κατηγορία Τουρκία στις   7:18 π.μ.  |  Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023




Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε για ακόμα μία φορά, καθώς αναφέρθηκε στην «αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» από τα κράτη του κόσμου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.


Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, ανέφερε: «Η αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου είναι η σωστή επιλογή για όλες τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν διαρκή ειρήνη και ηρεμία στο νησί της Κύπρου.


Οι πραγματικότητες του νησιού είναι προφανείς και η ΤΔΒΚ είναι η πιο συγκεκριμένη πραγματικότητα της Κύπρου. Για χρόνια, προσπάθησαν να αγνοήσουν την τουρκική παρουσία εκεί, έχουν δοκιμάσει τα πάντα», πρόσθεσε.


Όπως δηλώνει, η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ, με τον Ερντογάν να σημειώνει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην Κύπρο εκτός από μια λύση δύο κρατών. Επιπλέον, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα αγνοήσει ποτέ τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ.


«Ήρθε η ώρα για το σωστό βήμα. Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ θα αντισταθμίσει τα λανθασμένα βήματα που έγιναν από πολλά μέρη, ιδιαίτερα από την ΕΕ. Το νησί της Κύπρου αξίζει να το θυμόμαστε με ειρήνη και ηρεμία, όχι με εντάσεις», υπογράμμισε ο Ερντογάν.


Επιπλέον, ανέφερε πως το Αζερμπαϊτζάν ίσως αναγνωρίσει πρώτο την ΤΔΒΚ: «Υπάρχει μια σύνοδος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών το επόμενο διάστημα. Το Αζερμπαϊτζάν είναι πολύ πρόθυμο να προσκαλέσει τον κ. Ερσίν Τατάρ, πρόεδρο της ΤΔΒΚ στη συνάντηση. Στις 3/11 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Καζακστάν και ελπίζουμε ότι θα δούμε την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ως μέλος-παρατηρητή σε αυτή τη συνάντηση.


Χάρη στον κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ, πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, υπάρχει σοβαρή αποφασιστικότητα για το θέμα. Θέλει να κυματίζει εκεί η σημαία της ΤΔΒΚ. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας χέρι-χέρι σε αυτό το βήμα που έγινε σχετικά με την ΤΔΒΚ».


Με πληροφορίες από Turkiye, ΕΡΤ

Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html