Αγοράκι πέθανε από αμοιβάδα που κόλλησε σε πάρκο νερού – Του «έτρωγε» τον εγκέφαλο « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Αγοράκι πέθανε από αμοιβάδα που κόλλησε σε πάρκο νερού – Του «έτρωγε» τον εγκέφαλο

Κατηγορία Διεθνή στις   1:40 μ.μ.  |  Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023
Δεν το χωράει ο νους αυτό που συνέβη στο Αρκάνσας της Αμερικής όπου ένα αγοράκι 16 μηνών πέθανε, αφού μολύνθηκε σε πάρκο με παιχνίδια νερού, από μια αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο!


Σύμφωνα με την Daily Mail, το παιδάκι μολύνθηκε από τη σπάνια αμοιβάδα Naegleria fowleri, που κατοικεί στο νερό και προκαλεί φλεγμονή στον εγκέφαλο καταστρέφοντας τον ιστό, σκοτώνοντας σχεδόν το 100% των θυμάτων της.


Το Υπουργείο Υγείας του Αρκάνσας επιβεβαίωσε μέσω εργαστηριακών δοκιμών ότι η παιδική χαρά όπου έπαιζαν το μικρό αγόρι και πιθανότατα πολλά άλλα παιδιά, περιείχε ίχνη αυτής της αμοιβάδας. Μετά τις τραγικές εξελίξεις, έκλεισε η πισίνα και το πάρκο νερού για τα παιδάκια.


Είναι ο 5ος τέτοιος θάνατος που καταγράφεται στις ΗΠΑ.


Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ της πρώτης και 12ης ημέρας μετά την επαφή με μολυσμένο νερό και ο θάνατος συνήθως έρχεται πέντε ημέρες αργότερα.


Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πονοκέφαλος, ναυτία, πυρετός και δυσκαμψία του αυχένα. Γρήγορα, όμως, εξελίσσονται σε πιο σοβαρά νευρολογικά προβλήματα, όπως επιληπτικές κρίσεις, παραισθήσεις, κώμα και πολλές φορές, θάνατο.


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html