Συναγερμός σε πυροσβεστική και αστυνομία για φάκελο με σκόνη στην Πάτρα. « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Ώρα «μηδέν» για την συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν - Το πρόγραμμα, οι συναντήσεις και η ατζέντα «διαπραγματεύσεων»

Λίγες ώρες έμειναν για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμ...

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Συναγερμός σε πυροσβεστική και αστυνομία για φάκελο με σκόνη στην Πάτρα.

Κατηγορία Πάτρα στις   6:33 μ.μ.  |  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023Πρωτοφανής επιχείρηση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και σκηνές που παραπέμπουν σε ταινιά επιστημονικής φαντασίας εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Πάτρας.


Λίγα λεπτά μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας λαμβάνει σήμα για ύπαρξη ύποπτου φακέλου με σκόνη στο κεντρικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πάτρα, στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ζαΐμη, από Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.


Η υπάλληλος απολυμάνθηκε σε ειδικό χώρο που είχε στηθεί στο σημείο


Στο σημείο σπεύδουν 10 στελέχη της ομάδας διαχείρισης και αντιμετώπισης χημικών βιολογικών, ραδιολογικών περιστατικών και τεχνολογικών ατυχημάτων (ΧΒΡΠΤΑ), όπως επίσης και πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ οι οποίοι βάσει πρωτοκόλλου ελέγχουν το χώρο για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικού μηχανισμού. Ακολούθως, στο κτίριο εισέρχεται, φορώντας ειδικές στολές με αναπνευστικές συσκευές, ομάδα ανίχνευσης και επέμβασης της ΕΜΑΚ, φέροντας ραδιολογικούς ανιχνευτές και δοσίμετρα.


Στο εσωτερικό βρίσκεται η υπάλληλος η οποία βρήκε τον φάκελο που έφθασε στα ΕΛΤΑ της Πάτρας, από άγνωστο αποστολέα και σύμφωνα με πληροφορίες παραλήπτης ήταν τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. Εχει προνοήσει και έχει «φυλάξει» τον φάκελο σε ειδικό ερμάριο. Η γυναίκα με τη συνδρομή των διασωστών της ΕΜΑΚ εξέρχεται του χώρου και όπως προβλέπεται απολυμαίνεται. Στο σημείο έχουν στηθεί δυο γραμμές απολύμανσης.


Στελέχη της ΕΜΑΚ Πάτρας σε πλήρη δράση


Ο φάκελος τοποθετείται σε ειδική συσκευασία και παραδίδεται στην αστυνομία και στη συνέχεια παραλαμβάνεται από στελέχη κινητής μονάδας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, που βρέθηκαν στο τόπο του συμβάντος. Τώρα αναμένονται τα αποτέλεσματα της εργαστηριακής ανάλυσης της σκόνης από τον ΕΟΔΥ.


Πηγή: pelop.gr


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html