Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3: Mη σταματάς Δικέφαλε! (βίντεο) « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3: Mη σταματάς Δικέφαλε! (βίντεο)

Κατηγορία Europa Conference League στις   11:07 μ.μ.  |  Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023




Μεγάλος ΠΑΟΚ και... ανατρεπτικός! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ήταν καλύτερος από την Ελσίνκι και με τα γκολ των Κουλιεράκη, Ντεσπόντοφ και Μπράντον έφυγε νικητής (2-3) από την Φινλανδία και άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις στον όμιλο του Conference League.


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί και με ανατροπή την πορεία του στη φάση των ομίλων του UEFA Conference League. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν καταιγιστικοί στο β’ μέρος, διάστημα στο οποίο η Bolt Arena του Ελσίνκι «έγειρε», πέτυχαν τρία γκολ και δίκαια έκαναν το πρώτο βήμα απέναντι στην HJK.


Ελσίνκι - ΠΑΟΚ: Με βασικό τον Ντεσπόντοφ


Με πέντε αλλαγές και για πρώτη φορά βασικό τον Κίριλ Ντεσπόντοφ εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στο συνθετικό χλοοτάπητα 3ης γενιάς της «Bolt Arena» για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του UEFA Conference League απέναντι στην HJK.


Στο μυαλό του Ρουμάνου τεχνικού υπήρχε, εδώ και μέρες, η επαναφορά του διδύμου Τσιγγάρα - Σβαμπ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Κεντζιόρα επέστρεψε στο δεξιό άκρο, ενώ ο Μουργκ τοποθετήθηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο που ήταν ο Σαμάτα.


Ο Τόνι Κορκεακούνας ξεκίνησε τον Γιώργο Κανελλόπουλο στο βασικό σχήμα της HJK, που παρατάχθηκε με 3-4-3 και πόνταρε από την αρχή πολλά στην επιθετική τριάδα της, η οποία αποτελούταν από τον γνωστό μας Χετεμάι, αριστερά, τον Μπαντέ δεξιά και τον Ραντούλοβιτς στην κορυφή.


Πάντως, από το 13ο λεπτό ο προπονητής της φινλαδικής ομάδας είδε τον βασικό τερματοφύλακα της, Μαένπα, να μην μπορεί να συνεχίσει το ματς και να αποχωρεί με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας τη θέση του στον Εστ.


Ανούσια κατοχή, μηδέν ουσία


Ο Τόνι Κορκεακούνας είχε πει πριν από το ματς ότι δεν θα έχει πρόβλημα να αφήσει την μπάλα στον ΠΑΟΚ. Όπερ και εγένετο… Η μπάλα από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν την περισσότερη ώρα σε «ασπρόμαυρα» πόδια, που θα έπρεπε να προσαρμοστούν στις συνθήκες και τον συνθετικό χλοοτάπητα. Έτσι, αυτή η κυριαρχία τους δεν μετουσιώθηκε σε κάποια στιγμή στο ματς. Μια ευκαιρία. Ένα σουτ. Ίσως το χειρότερο φετινό ημίχρονο των παικτών του Λουτσέσκου. Πολλά λάθη, ελάχιστες συνεργασίες.


Η Ελσίνκι που δε θα περίμενε όλο το ματς πίσω από την μπάλα, απείλησε στο 34ο λεπτό με τον Λίνγκμαν, ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά, όχι όμως και η άμυνα του στην εξέλιξη της φάσης. Από το κερδισμένο κόρνερ η κάκιστη αμυντική συμπεριφορά των «ασπρόμαυρων», έδωσε το δικαίωμα στον Μπαντέ με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ (1-0).



Μ’ αυτά και μ’ αυτά και με τον ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ, χρειάστηκαν να περάσουν 40 λεπτά για την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ένα σουτ του Ντεσπόντοφ που έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.


Ο «Δικέφαλος» συνέχιζε να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας, δίχως να δημιουργεί, δίχως να καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Για ένα ακόμη μεγάλο διάστημα ο Σαμάτα ήταν εξαφανισμένος, ζήτημα να ήρθε σε επαφή δύο τρεις φορές με την μπάλα, ελάχιστες καλές δημιουργίες, θα έπρεπε να αλλάξουν πολλά στο β' μέρος, αλλιώς η ήττα στην πρεμιέρα της φάση των ομίλων ήταν πολύ κοντά.


‘Ένας ΠΑΟΚ μεταμορφωμένος


Ο ΠΑΟΚ, όντως, μπήκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο μισό του ματς. Ο Ντεσπόντοφ βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, με τον Εστ να τον σταματά και την τύχη να χαμογελά στους Φινλανδούς βλέποντας την κεφαλιά του Εκονγκ να σταματά στο δοκάρι. Ο δεύτερος τερματοφύλακας της Ελσίνκι σταμάτησε και την κεφαλιά του Σβαμπ. Και εκεί που ο «Δικέφαλος» πίεζε, ο Ραντούλοβιτς έφυγε στην κόντρα, σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κοτάρσκι, που είπε «όχι» στον φορ της HJK σε νέα προσπάθεια να σκοράρει. Όλα στα πρώτα επτά λεπτά του β’ ημιχρόνου.



Η πίεση των «ασπρόμαυρων» έφερε αποτέλεσμα. Μια στημένη μπάλα, μια «ξυραφιά» του Ντεσπόντοφ και με το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Κουλιεράκη, που έγινε ο νεότερος αμυντικός παίκτης του ΠΑΟΚ που σκοράρει στην Ευρώπη, το ματς ήρθε στα ίσια (1-1) στο 55ο λεπτό. Χρόνος υπήρχε… Ο Μπάμπα αρχικά και ο Σβαμπ συνέχισαν να… βομβαρδίζουν την αντίπαλη εστία και να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του Εστ.



Ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο Οζντόεφ και Τάισον, πήγε τον Ντεσπόντοφ στο δεξιό άκρο της επίθεσης, ενώ λίγο αργότερα έριξε στο ματς Κωνσταντέλια και Μπράντον.


Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ήρθε στο 81ο λεπτό να φέρει… τούμπα το ματς. Αυτή τη φορά το γκολ του Βούλγαρου μέτρησε κανονικά και έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ (1-2), με τις αλλαγές να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μεταμόρφωση του β’ μέρους. Ένας από τις αλλαγές, ο Μπράντον Τόματς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, έγραψε το 1-3 και «κλείδωσε» την πρώτη νίκη του «Δικεφάλου» στους ομίλους.


Πάντως, το ματς δεν είχε τελειώσει. Σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις της Ελσίνκι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Εκονγκ και ο Ραντούλοβιτς από την «άσπρη βούλα» έγραψε το 2-3.



MVP: Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στο πρώτο του ματς ως βασικός είχε ένα γκολ, μια ασίστ και τέσσερις τελικές στην εστία!


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Στέφαν Σβαμπ έτρεξε πάρα πολύ, ο Μπάμπα ήταν πολύ καλός στο δεύτερο μισό, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης βρήκε δίχτυα και οι Οζντόεφ, Τάισον που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν λύσεις.


Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Άλι Σαμάτα ολοκλήρωσε ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς τελική προσπάθεια. Ο βασικός φορ μιας ομάδας που είχε 20 τελικές προσπάθειες στο ματς.


Η ΓΚΑΦΑ: Μεγάλο λάθος του τερματοφύλακα της Ελσίνκι, Εστ, στο γκολ του Ντεσπόντοφ.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάριαν Αλεξάντρου Μπάρμπου (Ρουμανία) δεν είχε προβλήματα στη διαχείριση ματς, η φάση του 1-2 εξετάστηκε και από το VAR για οφσάιντ του Μπράντον, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά. Πήγε να δει on the field τη φάση του 96’ δίνοντας το πέναλτι για χέρι του Εκονγκ.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ άφησε το κακό του πρόσωπο στα αποδυτήρια της Bolt Arena, βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο μεταμορφωμένος, έβαλε την Ελσίνκι στα σχοινιά και άρχισε να τη σφυροκοπά. Οι «ασπρόμαυροι» μέσα σε 45 λεπτά πέτυχαν τρία γκολ, είχαν ένα δοκάρι και ολοκλήρωσαν το ματς με 20 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 10 στην αντίπαλη εστία. Κυριαρχία.


Ελσίνκι (Τόνι Κορκεακούνας): Μαένπα (13’ Εστ), Τοΐβιο, Ντα Γκράτσα, Ραΐταλα, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (76’ Πάνανεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (61’ Κέσκινεν), Χετεμάι (61’ Τανάκα), Μπαντέ (61’ Μπενισάν), Ραντούλοβιτς.


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Kεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67’ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (85’ Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (67’ Τάισον), Μουργκ (75’ Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (75’ Μπράντον).


Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις από τη νίκη-ανατροπή του ΠΑΟΚ επί της Ελσίνκι με 3-2


Πηγή: gazzetta..gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html