Συναγερμός έχει ξεσπάσει με τη νέα μετάλλαξη του COVID-19: Είναι αρκετά μεταδοτική και μπορεί να έχει ήδη εξαπλωθεί « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Η έγκυος σύζυγος του «παλαιοχριστιανού» εξηγεί γιατί «εξαφανίστηκε»

Η πρώτη δήλωση της μητέρας των παλαιοχριστιανών που διέμεναν στην ορεινή Κορινθία. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της μητέρας της οι...

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Συναγερμός έχει ξεσπάσει με τη νέα μετάλλαξη του COVID-19: Είναι αρκετά μεταδοτική και μπορεί να έχει ήδη εξαπλωθεί

Κατηγορία Κορονοϊός στις   10:13 μ.μ.  |  Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023
Ενώ μόνο η Δανία και το Ισραήλ έχουν αναφέρει την παρουσία του μέχρι στιγμής, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν αυτό το στέλεχος αποδειχθεί τόσο ενοχλητικό όσο φοβούνται, θα μπορούσε δυνητικά να εξαπλωθεί ραγδαία.


Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια πιθανή νέα παραλλαγή του Covid. Αυτή η παραλλαγή, που χαρακτηρίζεται προσωρινά ως BA.6, δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη ονομασία, αλλά προκαλεί σημαντική ανησυχία λόγω των σημαντικών μεταλλάξεών της.


Ο καθηγητής Paul Hunter, διακεκριμένος ειδικός σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, πιστεύει ότι αν αυτή η παραλλαγή είναι πράγματι πιο μεταδοτική από τα υπάρχοντα στελέχη, θα μπορούσε να υπάρχει ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις ΗΠΑ ή να φτάσει εκεί άμεσα.Ως απάντηση σε αυτή τη δυνητική απειλή, ορισμένοι επιστήμονες έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν την επαναφορά των μασκών προσώπου ως προληπτικό μέτρο. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι ειδικοί πεπεισμένοι για την ανάγκη άμεσου πανικού ή την επιστροφή των αυστηρών μέτρων.


Ενώ οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν ακόμη προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με αυτή τη νέα παραλλαγή, ένας επιδημιολόγος της βρετανικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας άφησε να εννοηθεί το ενδεχόμενο να την ονομάσουν «Pi» από το ελληνικό γράμμα που ακολουθεί το Όμικρον, σύμφωνα με τη σύμβαση ονοματοδοσίας για τα νέα στελέχη.


Τα πρώτα σημάδια ανησυχίας εμφανίστηκαν όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης BA.6 τόσο στη Δανία όσο και στο Ισραήλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλλαγή BA.6 φέρει πάνω από 30 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη spike, ορισμένες από τις οποίες πιστεύεται ότι βοηθούν τον ιό να αποφύγει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, οι πλήρεις επιπτώσεις αυτών των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων του ιού για αποτελεσματική εξάπλωση, παραμένουν αβέβαιες.


Πηγή; gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html