Τι πρέπει να κάνετε όσοι έχετε Τράπεζα Πειραιώς « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Τι πρέπει να κάνετε όσοι έχετε Τράπεζα Πειραιώς

Κατηγορία Τράπεζες στις   9:39 π.μ.  |  Τρίτη 22 Αυγούστου 2023


Θωρακίζει επιπλέον το πελατειακό της κοινό μεγάλη συστημική τράπεζα της χώρας μετά την έξαρση που παρουσιάζει το φαινόμενο phising.


Η τράπεζα Πειραιώς αναμένεται σύντομα να βάλει μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας στην ταυτοποίηση των πελατών της για τις συναλλαγές τους μέσω win-bank ενώ παράλληλα, τους προειδοποιεί να μην αποκαλύψουν σε καμία περίπτωση τα προσωπικά τους στοιχεία.


Από τον Σεπτέμβριο του 2023, θα τεθεί σε εφαρμογή ένας νέος μηχανισμός πρόσθετης ταυτοποίησης* σε επιλεγμένες εγχρήματες συναλλαγές μέσω winbank, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.


Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που ζητηθεί πρόσθετη ταυτοποίηση για την ολοκλήρωση εγχρήματης συναλλαγής στη winbank, θα απαιτείται η καταχώρηση 2 από τα 4 ψηφία του PIN της προσωπικής χρεωστικής κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς.


Αναβάθμιση στο σύστημα ασφαλείας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές


*Ο νέος τρόπος επιβεβαίωσης συναλλαγών είναι επιπρόσθετος από αυτά που απαιτούνται για την ισχυρή ταυτοποίηση των συναλλαγών στη winbank σύμφωνα με την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (PSD2) για τις Υπηρεσίες Πληρωμών και ενισχύει με τη ορθή χρήση του την ασφάλεια των συναλλαγών.


Μην ξεχνάτε!


Η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα σας ζητήσει, σε καμία περίπτωση, αποστέλλοντας e-mail ή τηλεφωνικώς να αποκαλύψετε προσωπικά και εμπιστευτικά δεδομένα όπως στοιχεία καρτών, κωδικούς πιστοποίησης, προσωπικούς μυστικούς κωδικούς (PIN) κοκ.


Οι… χρησμοί της Jefferies για τις ελληνικές τράπεζες- Νέες τιμές-στόχοι


H Εθνική Τράπεζα παραμένει η κορυφαία επιλογή της Jefferies μετά και την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου.


Οι αναλυτές του οίκου εξηγούν ότι η Εθνική Τράπεζα παραμένει στην καλύτερη θέση και στα δύο μέτωπα και αυξάνει την τιμή στόχο σε 7,40 ευρώ από 7,30 ευρώ που πρότεινε πριν, με σύσταση αγοράς.


Για τις Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank, οι συστάσεις παραμένουν διακράτηση (hold) με τιμές στόχους τα 3,10 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, από 2,70 ευρώ, και τιμή στόχο στα 1,70 ευρώ για τη Eurobank χωρίς κάποια αλλαγή.


Για τη μετοχή της Alpha Bank, η σύσταση παραμένει υποαπόδοση (underperformance) με τιμή στόχο στα 1,10 ευρώ χωρίς κάποια αλλαγή.


Για την Εθνική Τράπεζα στο θετικό σενάριο της η τιμής στόχος αυξάνεται σε 8,70 ευρώ. Στο κακό σενάριο της Jefferies, η τιμής στόχος μειώνεται σε 4,40 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 28%.


Για τη Eurobank, το περιθώριο ανόδου από το βασικό του σενάριο και την τιμή στόχο των 1,70 ευρώ είναι μόλις 10%, ενώ στο θετικό σενάριο της η τιμής στόχος αυξάνεται σε 1,90 ευρώ και το περιθώριο ανόδου υπερδιπλασιάζεται στο 23%. Στο κακό σενάριο της Jefferies, η τιμής στόχος για τη μετοχή της Eurobank μειώνεται σε 1,20 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 23%.


Για την Τράπεζα Πειραιώς, το περιθώριο μεταβολής από το βασικό του σενάριο και την τιμή στόχο των 3,10 ευρώ είναι αρνητικό της τάξεως του 8%, ενώ στο θετικό σενάριο της η τιμής στόχος εκτοξεύεται σε 5,20 ευρώ και το περιθώριο ανόδου αυξάνεται στο 55%.


Στο κακό σενάριο της Jefferies, η τιμής στόχος για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς μειώνεται σε 1,40 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 58%.


Τέλος, για την Alpha Bank, το περιθώριο μεταβολής από το βασικό του σενάριο και την τιμή στόχο των 1,10 ευρώ είναι αρνητικό της τάξεως του 28%, ενώ στο θετικό σενάριο της η τιμής στόχος αυξάνεται σημαντικά σε 1,90 ευρώ και το περιθώριο ανόδου αλλάζει σε +24%.


Στο κακό σενάριο της Jefferies, η τιμής στόχος μειώνεται σε 0,50 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 67%.


Κινήσεις «υπεράσπισης» του γουάν από την Κινεζική Κεντρική Τράπεζα


Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει εντείνει τις προσπάθειες υπεράσπισης του νομίσματός της καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την υγεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.


Οι προσπάθειες της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να ανακόψει τη διολίσθηση του γουάν ακολουθούν μια σειρά από ζοφερά οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα που έδειξαν εξασθένηση των εξαγωγών και μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.


Οι traders συναλλάγματος και οι αναλυτές δήλωσαν ότι η πτωτική πίεση στο κινεζικό νόμισμα είχε επίσης ενταθεί μετά την αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα και ότι οι κρατικές τράπεζες αγόραζαν τοπικό νόμισμα και πουλούσαν δολάρια σε μια προφανή προσπάθεια να επιβραδύνουν τον ρυθμό της υποτίμησης.


Στην τελευταία κίνηση για την υπεράσπιση του νομίσματος, η κεντρική τράπεζα την Παρασκευή όρισε το ημερήσιο επίπεδο για το γουαν —γύρω από το οποίο το νόμισμα επιτρέπεται να διαπραγματεύεται με απόκλιση 2% προς κάθε κατεύθυνση— στα 7,2006 γουαν για το δολάριο. Αυτό έρχεται σε σύγκριση με μια μέση εκτίμηση από αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg στο 7,3047.


Το χάσμα μεταξύ των προσδοκιών και του επιπέδου που έθεσε η κεντρική τράπεζα είναι το μεγαλύτερο από την έναρξη της έρευνας το 2018. Οι traders και οι αναλυτές στρατηγικής είπαν ότι αυτό αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη δυσφορία στην κεντρική τράπεζα για την ταχύτητα της πτώσης του κινεζικού νομίσματος.


“Ιδανικά θα ήθελαν να μειώσουν τα επιτόκια χωρίς υποτίμηση του νομίσματος, αλλά δεδομένου του πόσο ισχυρό είναι το δολάριο και πόσο υψηλά είναι τα επιτόκια των ΗΠΑ, δεν μπορούν να το έχουν αυτό”, δήλωσε ο Hui Shan, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα στην Goldman Sachs.


Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αναφοράς αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 ετών αυτήν την εβδομάδα, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των αποδόσεων των αμερικανικών και κινεζικών ομολόγων.


Νορβηγία: Νέα αύξηση επιτοκίου στο 4% ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα


Την αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στο 4% ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια ακόμα αύξηση τον επόμενο μήνα, καθώς ο πληθωρισμός υψηλότερος του στόχου.


Η τράπεζα σημείωσε ότι ενώ ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και απαιτείται ένα υψηλότερο επιτόκιο για να επανέλθει ο πληθωρισμός κοντά στον στόχο.


«Η μελλοντική πορεία των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις. Εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται επί του παρόντος, το επιτόκιο θα αυξηθεί περαιτέρω τον Σεπτέμβριο», δήλωσε η κυβερνήτης Ida Wolden Bache.


Σημειώνεται πως παρότι δεν ανακοινώθηκαν νέες προβλέψεις, η πιο πρόσφατη εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο «δείχνει» αύξηση 25 μονάδων βάσης τόσο τον Αύγουστο, όσο και τον Σεπτέμβριο, προκειμένου το επιτόκιο να φτάσει στο 4,25%.


Κέρδη – ρεκόρ το α’ εξάμηνο για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Αφρικής


Η Standard Bank Group, η μεγαλύτερη τράπεζα της Αφρικής σε ενεργητικό, ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων – ρεκόρ για το α’ εξάμηνο του 2023, λόγω της ανάκαμψης στις οικονομίες της υποσαχάριας χώρας που βοήθησε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να αποτινάξει τις ζοφερές προοπτικές στην εγχώρια αγορά του, τη Νότια Αφρική.


Τα κέρδη που αποδίδονται στους απλούς μετόχους αυξήθηκαν κατά 36% στα 21,9 δισεκατομμύρια ραντ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για τους έξι μήνες έως τον Ιούνιο, τροφοδοτούμενα από τα κέρδη σε Γκάνα, Κένυα, Μοζαμβίκη, Νιγηρία, Ουγκάντα και Ζιμπάμπουε, ανακοίνωσε την Πέμπτη το τραπεζικό ίδρυμα με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ. Τα βασικά κέρδη του franchise στις διάφορες περιφέρειες της Αφρικής αυξήθηκαν κατά 65%, αντιπροσωπεύοντας το 44% της απόδοσης του ομίλου.


“Στην Υποσαχάρια Αφρική, οι περισσότερες οικονομίες είναι ανθεκτικές και δυναμικές. Ο δε κίνδυνος αναδιάρθρωσης δημόσιου χρέους φέτος έχει μειωθεί σημαντικά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sim Tshabalala σε ενημέρωση επενδυτών.


Οι νομισματικές μεταρρυθμίσεις στη Νιγηρία, αν και βραχυπρόθεσμα αρνητικές για τον πληθωρισμό, είναι ελπιδοφόρες για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε.


Στην εγχώρια αγορά, ο πληθωρισμός και οι πιέσεις των επιτοκίων — οι επιπτώσεις των οποίων επιδεινώνονται από τις αργές μεταρρυθμίσεις, την κακή παροχή υπηρεσιών, τις αυξημένες διακοπές ρεύματος και τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας — έχουν επηρεάσει την απόδοση, δήλωσε ο Tshabalala σε ξεχωριστή δήλωσή του.


Το κόστος δανεισμού στη Νότια Αφρική έχει αυξηθεί κατά 450 μονάδες βάσης από τις αρχές του 2022, ασκώντας σημαντική πίεση στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.


Ωστόσο, τα βασικά κέρδη, ακόμη κι έτσι, αυξήθηκαν κατά 17% στην εγχώρια αγορά της Standard Bank.


Η μετοχή της τράπεζας, πάντως, έφτασε να υποχωρεί κατά 1,9% στο χρηματιστηρίο του Γιοχάνεσμπουργκ, για να ανακτήσει μέρος των απωλειών, υποχωρώντας λίγο μετά το μεσημέρι κατά 0,8%.


Πηγή: newsme.gr


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html