Ώρα να γίνει πιο πειστικός « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Ώρα να γίνει πιο πειστικός

Κατηγορία Europa Conference League στις   1:55 μ.μ.  |  Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023



Έρχεται η σειρά του ΠΑΟΚ να διεκδικήσει την πρόκρισή του στα πλέι οφς της διοργάνωσης που συμμετέχει, έχοντας φέρει το ζευγάρι εκεί που φαινομενικά ελέγχει την κατάσταση. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Χάιντουκ σήμερα στη Τούμπα, με τα ερωτηματικά να μην είναι πολλά. Ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ αναζητά μία μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση για να περάσει στην επόμενη φάση.


Το κέρδος από τα πρώτα τρία επίσημα παιχνίδια, είναι πως μία ομάδα που δεχόταν εύκολα γκολ, κράτησε τις δύο φορές ανέπαφη την εστία της και το μοναδικό γκολ που δέχτηκε, ήρθε σε φάση που έπαιζε με παίκτη λιγότερο.


Για να δημιουργηθούν οι συνθήκες όμως καλύτερης αμυντικής ισορροπίας, θυσιάστηκαν δημιουργικά πυραυλάκια. Ο ΠΑΟΚ παρατάσσεται με δύο αμυντικογενείς μπακ που ελάχιστα πράγματα δίνουν στη δημιουργία, τα χαφ του είναι επιλογές ανάγκης αλλά ειδικά ο Τσιγγάρας τα έχει πάει περίφημα, οι μεσοεπιθετικοί του είναι ένας πρώην μπακ – Νάρεϊ – και ο Ζίφκοβιτς που σημαντικότερο στοιχείο του είναι η τακτική ισορροπία, ενώ ο Κωνσταντέλιας που έχει την ικανότητα της δημιουργίας, έχει μπροστά του τον Μπράντον που βασικότερο συστατικό στο παιχνίδι του είναι ο τρόπος που πιέζει – αμύνεται.


Αυτό το ελεγχόμενο ρίσκο που παίρνει ο Λουτσέσκου, του έδωσε μία πρόκριση επί της Μπεϊταρ και μία εκτός έδρας ισοπαλία επί της Χάιντουκ. Είναι όμως αρκετό για να του δώσει μία νίκη πρόκριση επί των Κροατών; Ιδού το ερώτημα.


Η πικρή αλήθεια είναι πως δεν μπορεί τώρα να κάνει πολλές παρεμβάσεις. Το να βάλει τον Λύρατζη αντί του Κεντζιόρα, προφανώς θα του δώσει κάτι παραπάνω επιθετικά αλλά όχι εγγυημένα γιατί ο μικρός δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό. Το να κάνει κάποιο μίνι ροτέισον στους μεσοεπιθετικούς, δεν σημαίνει πως ο Τάισον που θα έρθει από τον πάγκο του δίνει εγγυημένα νούμερα. Δύο γκολ, τρεις ασίστ σε 22 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ έχει ο Βραζιλιάνος.


Προφανώς η μοναδική ουσιαστική παρέμβαση που μπορεί να κάνει στο αρχικό σχήμα ο Ρουμάνος είναι αυτή του Σαμάτα. Όμως και αυτή εξαρτάται από το επίπεδο ετοιμότητας του παίκτη, ο οποίος όμως είναι τέταρτη εβδομάδα με την ομάδα. Στη χειρότερη, τα 60 λεπτά τα μπορεί πιστεύω.


Είναι πολλά που πρέπει να συνυπολογίσει ένας προπονητής βέβαια. Υπάρχει πχ το ενδεχόμενο παράτασης, υπάρχει το ενδεχόμενο να επιλέξει να φέρει από τον πάγκο διάφορες λύσεις που θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση. Το ζύγισμα των επιλογών, το ξέρει μόνο ο προπονητής στον απόλυτο βαθμό. Εμάς πάντα μας διαφεύγει κάτι.


Δύο είναι τα κομμάτια που στέκομαι εγώ και πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να φύγει από την λογική του ελεγχόμενου ρίσκου και να «απελευθερωθεί» λίγο παραπάνω.


Το πρώτο, είναι το επίπεδο άμυνας των Κροατών. Θεωρώ αδιανόητο να μη βρει γκολ ο ΠΑΟΚ απέναντι σε αυτή την αμυντική τετράδα, εφόσον πιέσει πειστικά.


Δεύτερον, είναι η ψυχολογία τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για μία ομάδα που δώδεκα χρόνια τώρα, αποτυγχάνει να περάσει σε φάση ομίλων. Κάτι που αποτυπώθηκε άριστα με το τέλος του πρώτου αγώνα στα πρόσωπα των παικτών του Λέκο. Μου έδειχναν … αποκλεισμένοι.


Προφανώς και ο ΠΑΟΚ δεν περνάει την καλύτερη φάση της ιστορίας του, αλλά πνευματικά μου δείχνει πιο δυνατός από αυτούς. Και αυτό το γεγονός πρέπει να το εκμεταλλευτεί ρισκάροντας λίγο παραπάνω.


Στα υπόλοιπα θέματα, προφανώς και δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά μία συνάντηση για τη βία στα γήπεδα που ακούσαμε τις διαχρονικές κλισεδούρες και εκπροσώπους ομάδων να κάνουν πολιτική σε άσχετα θέματα. Όπως και δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά έναν πολιτικό που έχει την βασική πολιτική ευθύνη για φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος αντί να παραιτηθεί ζητά επαγγελματική διαιτησία.


Στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, το πάμε βδομάδα με βδομάδα. Άλλη προσέγγιση αν περάσει ο ΠΑΟΚ την Χάιντουκ, άλλη αν δεν την περάσει. Ένας καλοκαιρινός Γολγοθάς για όλους…


ΥΓ: Η Τούμπα θα παίξει τον ρόλο της. Είναι σαφές πως οι Κροάτες την υπολογίζουν και γίνεται συνεχώς αναφορά σε αυτή. Η θετική της αύρα είναι κομβική για μία ομάδα που παλεύει και κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Και εννοείται πως άπαντες αντιλαμβάνονται πως οποιαδήποτε ακρότητα θα είναι καταδικαστική για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα χρειάζεται μία άκρως ποδοσφαιρική και πολιτισμένη στήριξη για να ξεπεράσει άλλον έναν σκόπελο μέχρι τον επόμενο.



sdna.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html