Η στιγμή της επίθεσης Τουρκοκυπρίων με μπουλντόζες σε δυνάμεις του ΟΗΕ στην Κύπρο - Έντονη καταδίκη από Μισέλ και Μπορέλ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Η στιγμή της επίθεσης Τουρκοκυπρίων με μπουλντόζες σε δυνάμεις του ΟΗΕ στην Κύπρο - Έντονη καταδίκη από Μισέλ και Μπορέλ

Κατηγορία Κύπρος στις   4:42 μ.μ.  |  Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023
Βίντεο από την επίθεση Τουρκοκυπρίων στην Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου, (UNFICYP) βλέπει το φως της δημοσιότητας. Με μπουλντόζες σπρώχνουν οχήματα.


Βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής (18.08.2023), στη νεκρή ζώνη της Πύλας στην Κύπρο δείχνει Τουρκοκύπριους να επιτίθενται με μπουλντόζες σε προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών, προκαλώντας ζημιές σε οχήματα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), τα επεισόδια σημειώθηκαν εντός της νεκρής ζώνης κοντά στην Πύλα, καθώς ειρηνευτές των Ηνωμένων Εθνών παρεμπόδισαν μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή.


Μάλιστα, σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν σε τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, καταγράφηκαν σκηνές έντασης, αλλά και μπουλντόζες Τουρκοκύπριων να σπρώχνουν τα οχήματα μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.


Δείτε βίντεο από την επίθεση Τουρκοκυπρίων:


 


Την έντονη καταδίκη του για την επίθεση εξέφρασε μέσω του Χ (σ.σ. Twitter) ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.


Όπως τόνισε σε ανάρτησή του, θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση της ασφάλειας των ειρηνευτών και η αποκλιμάκωση της κατάστασης.


Ο κ. Μισέλ ανέφερε πως βρίσκεται σε επαφή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ζητώντας ειρήνη στην περιοχή.Να σεβαστεί την εντολή της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη νεκρή ζώνη κάλεσε από πλευράς του την Τουρκοκυπριακή πλευρά ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για εξωτερικές υποθέσεις και πολιτική ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, καταδικάζοντας την επίθεση προσωπικού που εργαζόταν για την επέκταση δρόμου στη νεκρή ζώνη κατά κυανοκράνων που εμπόδισαν τις μη εξουσιοδοτημένες εργασίες.


«Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UNFICYP @UN_CYPRUS από προσωπικό της τουρκοκυπριακής πλευράς», ανέφερε ο κ. Μπορέλ σε ανάρτηση στο πρώην Twitter («Χ»).


«Καλούμε την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εξουσιοδοτημένη μέσω της εντολής της αρμοδιότητα της αποστολής στη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ, και την επανάληψη της εργασίας για μια συμφωνημένη λύση στην περιοχή Πύλας/Pile», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως είχε τηλεφωνική επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο.


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html