Επιστρέφει στήν Ευρώπη ο ΠΑΟΚ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Επιστρέφει στήν Ευρώπη ο ΠΑΟΚ

Κατηγορία Europa Conference League στις   11:17 μ.μ.  |  Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023



Τα ελληνόπουλα έδειξαν τον δρόμο, Κοτάρσκι και Ζίβκοβιτς έκαναν ματσάρα και ο ατσάλινος αετός ΠΑΟΚ διέλυσε τη Χάιντουκ με 3-0 και είναι μια ανάσα από τους ομίλους του Conference!

Η ιστορία του ποδοσφαίρου γράφεται μέσα από τις στιγμές. Και η ρεβάνς της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Χάιντουκ μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, ήταν υπόθεση στιγμών και πρωταγωνιστών. Για τον ΠΑΟΚ, δια χειρός των δικών του παιδιών. Σε άμυνα, επίθεση και τέρμα! Χρωστούσε όμως κάτι και στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ως μία επιβράβευση του πάθους του Σέρβου που άφησε την ψυχή του στο γήπεδο. 


Οι Κροάτες ήρθαν αποφασισμένοι να βάλουν δύσκολα στους ασπρόμαυρους, έκαναν αίσθηση με το... καλημέρα, καταγράφοντας τρεις τελικές με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου. Μάλιστα, στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά, εκμεταλλευόμενοι τη λάθος πάσα του Κοτάρσκι αλλά η μαγική προβολή του Κουλιεράκη, «έκοψε» την όρεξη του Λιβάγια.


Όχι όμως και του ασταμάτητου και πανταχού παρόντα Κωνσταντέλια που φάνταζε σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ, όαση. Η Χάιντουκ βρήκε τον μπελά της με τον 20χρονο μπαλαντέρ, τα κλεψίματα και οι ενέργειες του οποίου δημιουργούσαν τρομερή ανισορροπία στις γραμμές των Κροατών. Στο 12', χρειάστηκε μία τέτοια ενέργεια δια χειρός Κωνσταντέλια, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Οφόε και εφόρμησε στην περιοχή του Λούτσιτς, αναγκάζοντας τον Βέλγο μεσοεπιθετικό να τον ανατρέψει από πίσω προκειμένου να τον σταματήσει.


Ο Γερμανός ρέφερι υπέδειξε χωρίς δεύτερη σκέψη πέναλτι και ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση για το 1-0 στο γήπεδο της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ βρήκε από νωρίς αυτό που έψαχνε, μεταφέροντας θεωρητικά την πίεση για αποτέλεσμα στους Κροάτες που στόχευσαν επιθετικά στα δεξιά του Δικεφάλου, «πατώντας» κυρίως πάνω στα ατομικά λάθη των γηπεδούχων μεσοαμυντικά. Και όσες φορές επιχείρησαν να σηκώσουν τη μπάλα με σέντρες, δεν βρήκαν στόχο τόσο με την κεφαλιά του Κροβίνοβιτς στο 32' όσο και με του Σαχίτι στις καθυστερήσεις. Τα λάθη όμως των ασπρόμαυρων κυρίως στα μετόπισθεν φάνταζαν με «καμπανάκι».


Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει καλύτερη και ευκολότερη τη ζωή του στο 21' αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Ο Αντρίγια έβγαλε τη σέντρα απ΄τα αριστερά, ο Κουλιεράκης έκανε την προβολή με τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λούτσιτς, διατηρώντας τους Κροάτες μέσα στο παιχνίδι. Μέχρι την ολοκλήρωση του α΄μέρους, ο Δικέφαλος πήγε το ματς στο τέμπο που ήθελε και οδηγήθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκορ πρόκρισης.


Το σύνολο του Ιβάν Λέκο μπήκε εκ νέου με το πόδι στο γκάζι αλλά βρήκε απέναντί του σε ετοιμότητα τον Κοτάρσκι που έδειξε να βρίσκεται σε μεγάλη βραδιά. Ο ΠΑΟΚ είχε απάντηση αλλά όχι και το ιδανικό τελείωμα του «Ντέλια» στο σχεδόν αψεγάδιαστο παιχνίδι του. Στο 52' ο Σαμάτα έβγαλε υπέροχα τους Θεσσαλονικείς στην αντεπίθεση, ο Αντρίγια βρήκε εξαιρετικά τον Κωνσταντέλια, ο οποίος νικήθηκε όμως από τον Λούτσιτς. Πέντε λεπτά αργότερα, ο συνήθης ύποπτος του ΠΑΟΚ, «σέρβιρε» για τον Νάρεϊ που έκανε τραγικό πλασέ από πλεονεκτική θέση.


Ιβάν Λέκο και Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψαν την τράπουλα, τα πάντα έμοιαζαν όμως να κρέμονται σε μία λεπτή γραμμή ισορροπίας. Η τύχη δεν φάνταζε με το μέρος του ΠΑΟΚ, Φιλίπε Σοάρες και Σαμάτα τέθηκαν νοκ άουτ με ενοχλήσεις αλλά το ποδόσφαιρο τους χρωστούσε κάτι και κυρίως στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος κατέθεσε την ψυχή του στο γήπεδο.


Στο 79΄ο Μπράντον Τόμας είδε την κίνηση του Σέρβου, του πέρασε τη μπάλα και ο Αντρίγια με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, τίναξε τα δίχτυα του Λούτσιτς για το 2-0 του ΠΑΟΚ. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή, ο Σέρβος «ζεστάθηκε» και μαζί του κι όλη η Τούμπα αλλά δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Στο 85', εκτέλεσε φάουλ σε καλό σημείο εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο τείχος άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0 του Δικεφάλου. One man show στο φινάλε με υπογραφή Αντρίγια. 


Ό,τι κι αν επιχείρησε η Χάιντουκ, έπεφτε στο... τείχος Κοτάρσκι, πανηγυρίζοντας με το τελευταίο σφύριγμα την πρόκριση στα play offs του UEFA Conference League. Εκεί που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χαρτς-Ρόζενμποργκ.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Έκονγκ, Κεντζιόρα, Τσιγγάρας (Φιλίπε 61’, Οζντόεφ 73’), Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Αντρίγια, Νάρεϊ (Τάισον 61’), Σαμάτα (Μπράντον 78’)

Χάιντουκ: Λούσιτς, Μέλνιακ, Ντιαλό, Σάρλια, Μούφι (Μικάνοβιτς 82’), Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς (Μπουρνάχου 58’), Σαχίτι (Ντόλτσεκ 58’), Οφόε (Τσούιτς 82’), Μλακάρ (Νταζάκου 73’), Λιβάγια.


Sdna

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html