Έκτακτο επίδομα 200-300 ευρώ: Πότε στα ΑΤΜ Κοινωνικό Μέρισμα 2023 « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Η έγκυος σύζυγος του «παλαιοχριστιανού» εξηγεί γιατί «εξαφανίστηκε»

Η πρώτη δήλωση της μητέρας των παλαιοχριστιανών που διέμεναν στην ορεινή Κορινθία. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της μητέρας της οι...

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Έκτακτο επίδομα 200-300 ευρώ: Πότε στα ΑΤΜ Κοινωνικό Μέρισμα 2023

Κατηγορία Συνταξιούχοι στις   10:41 π.μ.  |  Κυριακή 20 Αυγούστου 2023Κοινωνικό Μέρισμα 2023: Και φέτος αναμένεται να δοθεί έκτακτη βοήθεια έως 300 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους προς το τέλος της χρονιάς.


Επίδομα προσωπικής διαφοράς θα λάβουν χιλιάδες συνταξιούχοι, όπως έγινε και το 2022, μετά από ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Το επίδομα θα δίνεται μέχρι τέλους σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν μηδενίσει.


Ειδικότερα όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζεται η εφάπαξ ενίσχυση στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και στο τέλος του χρόνου θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους από 200 ως 300 ευρώ.


Έτσι μέχρι το τέλος του 2023 οι συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς για το έτος 2024, νωρίτερα απο τη χορήγηση των αυξήσεων για το 2024.


Πέρσι το επίδομα προσωπικής διαφοράς δόθηκε μετά την καταβολή των αυξήσεων των συντάξεων ενώ κάθε χρόνο εφόσον υπάρχει πλεόνασμα θα δίνεται πριν από την καταβολή των αυξήσεων.


Έτσι όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι, κάθε χρόνο, θα μειώνουν και θα σβήνουν προσωπική διαφορά με κέρδος για την τσέπη τους.


Όσοι εξακολουθούν, μετά την αύξηση, να έχουν υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς, θα παίρνουν επίδομα ανάλογο ή και υψηλότερο από τα 200, 250 και 300 ευρώ που δόθηκαν φέτος.


Η αθλητική σας ενημέρωση στο
Enimerosi247 Sports

Κοινωνικό Μέρισμα 2023: Τι ακολουθεί μετά την προσωπική διαφορά


Εκτιμάται ότι 100.000 με 150.000 συνταξιούχοι, κάθε χρόνο, από το 2024 και μετά, θα μηδενίζουν την προσωπική διαφορά και θα έχουν καθαρή αύξηση.


Στις αυξήσεις που δόθηκαν φέτος, 1,4 εκατ. συνταξιούχοι πήραν ολόκληρη την αύξηση 7,75% στη σύνταξη, γιατί δεν είχαν προσωπική διαφορά. Αλλοι 300.000 πήραν μικρότερη αύξηση, γιατί ένα μέρος της ισοφάρισε την προσωπική τους διαφορά, την οποία μηδένισαν, και 850.000 δεν πήραν καθόλου αύξηση, γιατί δεν έφτασε να σβήσει την προσωπική τους διαφορά.


Τον περασμένο Μάρτιο έλαβαν τα 200 ευρώ 158.000 συνταξιούχοι που είδαν αύξηση σύνταξης αλλά σε ποσοστό λιγότερο του 7%. Τα 250 ευρώ τα έλαβαν 394.000 συνταξιούχοι που είτε είδαν μικρή αύξηση (λιγότερη από 3,5%) και είχαν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.100 ευρώ τον μήνα, είτε είδαν μικρή ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100 έως 1.600 ευρώ τον μήνα.


Και κλιμακώθηκε στα 300 ευρώ για 560.000 κυρίως χαμηλοσυνταξιούχους που είτε δεν είδαν καμία αύξηση των εισοδημάτων τους.


«Κλειδώνει» κοινωνικό μέρισμα σε εκατομμύρια – Πότε ATM


Κοινωνικό μέρισμα 2023: Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί σχετικά με το επίδομα των 250 ευρώ στην Ελλάδα. Τι ισχύει;


Είναι η έκτακτη ενίσχυση που δίνεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα σε εκατομμύρια άτομα.


Υπάρχει κινητικότητα σχετικά με το αν θα δοθεί ή όχι φέτος.


Τι ισχύει με το κοινωνικό μέρισμα


Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα powergame.gr αναφέρει τα εξής:


«Το Πρόγραμμα Σταθερότητας έχει ως φετινό στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 0,7%, ωστόσο η εκτίμηση είναι ότι μπορεί να φτάσει στο 1,1%, δημιουργώντας έτσι χώρο γύρω στα 880 εκατ. ευρώ.


Προφανές είναι ότι μια καλύτερη επίδοση μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα, αλλά ακούγοντας τον πρωθυπουργό καταλαβαίνουμε ότι το «περίσσευμα» θα αξιοποιηθεί και για έκτακτα μέτρα, όπως ένα νέο εφάπαξ βοήθημα στους πιο ευάλωτους πριν από τα Χριστούγεννα… ».


Κοινωνικό μέρισμα 2023: Ποιοι ήταν πέρυσι δικαιούχοι


Δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων χωρίς εισοδηματικά κριτήρια


Ανασφάλιστοι υπερήλικες


Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος


Μακροχρόνια άνεργοι


Συνολικά θα ενισχυθούν 2,3 εκατ. ευάλωτοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων επιδόματος παιδιού και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.


Το επίδομα των 250 ευρώ θα λάβουν 1 εκατ. συνταξιούχοι, 174.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 36.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.


Το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 250 ευρώ, ανεξάρτητα του αριθμού εξαρτώμενων μελών. Σε περίπτωση που και οι δυο σύζυγοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η ενίσχυση καταβάλλεται και στους δυο δικαιούχους. Εάν ο δικαιούχος λαμβάνει σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ και το ΓΛΚ, η ενίσχυση καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ.


Διευκρινίζεται ότι αν ένας χαμηλοσυνταξιούχος του ΕΦΚΑ είναι ταυτόχρονα δικαιούχος αναπηρικού ή άλλου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ , θα λάβει μόνο την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.


Ποιες οι προϋποθέσεις για τα 250 ευρώ


Αναλυτικά, οι προϋποθέσεις για να λάβουν οι συνταξιούχοι την επιδότηση είναι:


Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημά τους για το φορολογικό έτος 2021 δεν πρέπει να υπερβαίνει τις εννέα χιλιάδες εξακόσια (9.600,00) ευρώ και το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημά τους για το φορολογικό έτος 2021 υπερβαίνει τις δεκαέξι χιλιάδες οκτακόσια (16.800,00) ευρώ.


Ως φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, για τους σκοπούς εφαρμογής του παρόντος, θεωρείται το άθροισμα των φορολογητέων εισοδημάτων του υπόχρεου και του/της συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης που προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2021, η οποία έχει υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος.


Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίστηκε για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), η οποία προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2022, του υπόχρεου, του/ της συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και των εξαρτώμενων, κατά τον ν. 4172/2013 (Α΄ 167), τέκνων που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2021, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ.


Κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και έχουν υποβάλει, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021 ως φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.


Διευκρινίζεται ότι αν ένας χαμηλοσυνταξιούχος του ΕΦΚΑ είναι ταυτόχρονα δικαιούχος αναπηρικού ή άλλου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ θα λάβει μόνο την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.


Με στόχο τη στήριξη των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, το Δεκέμβριο θα χορηγηθεί διπλή δόση στους περίπου 225.000 δικαιούχους του.


Τι ισχύει με τη διπλή ενίσχυση


Ζευγάρια ηλικιωμένων (δύο συνταξιούχοι) που έχουν χαμηλές συντάξεις, θα εισπράξουν διπλή ενίσχυση. Σε περίπτωση που και οι δυο σύζυγοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η ενίσχυση καταβάλλεται σε αμφοτέρους.


Εάν ο δικαιούχος λαμβάνει σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ και το γενικό λογιστήριο του κράτους, η ενίσχυση καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ.


Δικαιούχοι είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, έως 1.400 ευρώ (και οι δύο σύζυγοι), και η ακίνητη περιουσία τους δεν ξεπερνά τα 300.000 ευρώ, θα λάβουν και οι δύο τα 250 ευρώ, σύνολο 500 ευρώ, πριν από τα Χριστούγεννα.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Πηγή: newsme.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html