Χαρτς - ΠΑΟΚ 1-2: Οδοστρωτήρας ο Δικέφαλος, πέταξε για ομίλους! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Χαρτς - ΠΑΟΚ 1-2: Οδοστρωτήρας ο Δικέφαλος, πέταξε για ομίλους!

Κατηγορία Europa Conference League στις   12:05 π.μ.  |  Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023


Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισε άμεσα (12' Σβαμπ, πεν.) και όντας ανώτερος στο β΄ημίχρονο, βρήκε δεύτερο γκολ με τον Ζίβκοβιτς και έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης (1-2) στους ομίλους του Conference League.


Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει αήττητος (3-2-0) την τρελή πορεία του προς τους ομίλους του UEFA Conference League και με το «διπλό» που έβγαλε μέσα στο Tynecastle Park του Εδιμβούργου έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση απέναντι στη Χαρτς.


Σε μια εβδομάδα στην Τούμπα όλα θα είναι διαφορετικά και ο «Δικέφαλος» ενισχυμένος από τους Οζντόεφ και Σαμάτα μπορεί και πρέπει να τελειώσει τη δουλειά και να πανηγυρίσει την είσοδο του στους ομίλους, που βάσει όλων όσων συμβεί αυτό το καλοκαίρι, θα αποτελεί τεράστια επιτυχία για τους παίκτες και τον Ραζβάν Λουτσέσκου.


Με Τσιγγάρα και Τάισον ο «Δικέφαλος» στο Tynecastle Park


Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο «Tynecastle Park» γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για να αποκλείσει τη Χαρτς και να βρίσκεται το φθινόπωρο στην Ευρώπη.


Ο Χάρης Τσιγγάρας αν και είχε κάποιες ενοχλήσεις πήρε θέση στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου», με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην έχει διαθέσιμους τον Μάγκομεντ Οζντόεφ, που έμεινε καθηλωμένος στη Θεσσαλονίκη, θύμα της πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου στους Ρώσους πολίτες, μαζί με τους τραυματίες Άλι Σαμάτα και Φιλίπε Σοάρες.


Στην τετράδα της άμυνας επέστρεψαν Κεντζιόρα και Κουλιεράκης, ο Ράφα Σοάρες κάλυψε το κενό του τιμωρημένου Μπάμπα, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή θέση ο Τάισον πήρε θέση στο αριστερό άκρο και ο Μπράντον στην κορυφή της επίθεσης.


Από την άλλη πλευρά ο Φράνσις ΜακΑβόι παρέταξε τη Χαρτς σε σχηματισμό 4-2-3-1, με το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, Λόρενς Σάνκλαντ, να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης.


Ισοπαλία στο ημίχρονο των… πέναλτι


Στο πρώτο ημίχρονο των... πέναλτι και των λίγων φάσεων ο «Δικέφαλος» βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με πέναλτι που δόθηκε, μετά από παρέμβαση του VAR, για μαρκάρισμα του Σβαμπ πάνω στον Βάργκας, αλλά ευτύχησε μέσα σε μόλις δύο λεπτά να φτάσει στην ισοφάριση δείχνοντας εξαιρετική αντίδραση, στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, χωρίς όμως να κάνει τις μεγάλες φάσεις.


Η Χαρτς μπήκε μπροστά στο σκορ (1-0) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάνκλαντ, ο ΠΑΟΚ απάντησε με το κερδισμένο πέναλτι από τον Ζίβκοβιτς και τον Σβαμπ να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» (1-1) σε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι και στο ίδιο ακριβώς λεπτό (12’) που είχε σκοράρει με πέναλτι και στο δεύτερο ματς με τη Χάιντουκ.


Οι «ασπρόμαυροι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, απείλησαν με τα σουτ των Ζίβκοβιτς (15’) και Ράφα Σοάρες (28’), αλλά την καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο την είχαν οι Σκωτσέζοι με τη διπλή ευκαιρία των Σάνκλαντ και Μπόις (32’). Ο Κοτάρσκι και οι αμυντικοί είχαν απαντήσεις στις προσπάθειες των επιθετικών της Χαρτς.


Η ώρα του Ζίβκοβιτς


Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος στο δεύτερο μέρος με τον Τάισον στο 55ο λεπτό να κάνει εντυπωσιακή ενέργεια από τα αριστερά και το σουτ του να σταματάει στο δεξί πόδι του κίπερ Κλαρκ, ευτυχώς για εκείνον δεν πλήρωσε ακριβά το τραγικό λάθος του Εκονγκ και το οφ σάιντ στο 67’ στέρησε από τον μίστερ γκολ της Χαρτς, Λόρενς Σάνκλαντ, το 2-1.


Ο «Δικέφαλος» «εμφανίστηκε» στο δεύτερο μισό του γηπέδου με τον Ζίβκοβιτς να απειλεί μέσα από την περιοχή και τον Κλαρκ να του λέει «όχι» στο 74ο λεπτό, αλλά ο Σέρβος βρήκε τον τρόπο να τον νικήσει με τη βολίδα έξω από τη μεγάλη περιοχή που έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στη δεξιά γωνία του Σκωτσέζου «κίπερ» και να γράψει το 1-2.


Ο σεληνιασμένος «Ζίλε» των πέντε γκολ σε τρία σερί αγώνες (Χάιντουκ, Αστέρας, Χαρτς) συνέχισε να απειλεί και με την πέμπτη δική του τελική προς την εστία άγγιξε το 1-3.


MVP: Θέλει και ερώτημα; Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήρε το πέναλτι για το 1-1, είχε πέντε τελικές on target και πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο Εδιμβούργο.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μεγάλη εμφάνιση από τα παιδιά του «Δικεφάλου», Κουλιεράκη και Τσιγγάρα, για ένα ακόμη παιχνίδι


Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πάλι μέσα στα λιγοστά αμυντικά λάθη του ΠΑΟΚ ο Γούιλιαμ Τροστ-Έκονγκ.


Η ΓΚΑΦΑ: Η… απουσία του Ράφα Σοάρες έφερε τον Σβαμπ σε ρόλο μπακ να κάνει το πέναλτι στον Βάργκας.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο γνωστός μας Λετονός, Τρείμάνις, πήγε στο μόνιτορ και με τη βοήθεια του VAR έδωσε το πέναλτι υπέρ της Χαρτς για το πάτημα στην κίνηση του Σβαμπ πάνω στο Βάργκας. Σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Σάνκλαντ.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ καλείται να είναι το ίδιο πειθαρχημένος και να τελειώσει τη δουλειά σε μια εβδομάδα στην Τούμπα. Η Χαρτς με εξαίρεση τον Σάνκλαντ δεν έχει τρόπο να τον απειλήσει μέσα στο σπίτι του.


Χαρτς (Φράνσις ΜακΑβόι): Κλαρκ, Κίνγκσλεϊ, Ρόουλς, Κεντ, Άτικσον (90’ Οφιά), Ντέλβιν, ΜακΚάι (65’ Λάουρι), Βάργκας (90’ Οντα), Koχράν (87’ Σίμπικ), Μπόις (87’ Ταγκάβα), Σάνκλαντ.


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Έκονγκ, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70’ Μουργκ), Τάισον (79’ Νάρεϊ), Μπράντον (88’ Τζίμας)



Πηγή: gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html