Δεκάδες αγωγές για τις παρενέργειες των εμβολίων κορωνοϊού : Τεράστιες αποζημιώσεις αξιώνουν οι ασθενείς « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Δεκάδες αγωγές για τις παρενέργειες των εμβολίων κορωνοϊού : Τεράστιες αποζημιώσεις αξιώνουν οι ασθενείς

Κατηγορία Κορονοϊός στις   12:42 μ.μ.  |  Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023




Αρκετοί ασθενείς στην Γερμανία θεωρούν τα εμβόλια του κορωνοϊού υπαίτια για επιπλοκές στην υγεία τους.



Δεκάδες αγωγές κατά φαρμακοβιομηχανιών όπως η Biontech ή η Astrazeneca, που έφτιαχναν εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.


Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για αγωγές εξαιτίας επιπλοκών υγείας που, σύμφωνα με τους ασθενείς, οφείλονται στα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19. Στη Γερμανία έχουν χορηγηθεί από την έναρξη της εμβολιαστικής καμπάνιας την περίοδο της πανδημίας μέχρι σήμερα, περίπου 192 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.


Μπορεί το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο να είναι ακόμη αχαρτογράφητο, ωστόσο τη Δευτέρα(03/07) διεξήχθη η πρώτη δίκη στην πόλη Ρότβαϊλ και αφορά έναν 58χρονο, ο οποίος υποστηρίζει ότι για την μερική τύφλωση που έπαθε ευθύνεται το εμβόλιο. Αποδίδει με απλά λόγια τη μερική τύφλωση στις παρενέργειες του εμβολίου και ζητά αποζημίωση από τη γερμανική φαρμακευτική ύψους τουλάχιστον 150.000 ευρώ.


Η μία εκ των δύο υποθέσεων που άρχισε να εκδικάζεται, χθες, Δευτέρα 03/07/2023, σε πρώτο βαθμό Η δεύτερη δίκη διεξάγεται σε δεύερο βαθμό, στο εφετείο της Βαμβέργης, στη Βαυαρία. Στην περίπτωση αυτή μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο επιβάρυνε την υγεία της. Ωστόσο, στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο η ενάγουσα δεν δικαιώθηκε καθώς οι δικαστές κατέληξαν στην πεποίθηση ότι το εμβόλιο δεν είχε ελαττώματα και πως η πληροφόρηση των ασθενών για πιθανές παρενέργειες δεν ήταν ελλιπής.


Αποζημιώσει και από το κράτος!


Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, πέρα από την αποζημίωση από την εκάστοτε φαρμακευτική, οι ενάγοντες διεκδικούν και αποζημίωση από το κράτος βάσει του νόμου περί προστασίας από τις λοιμώξεις.


Όπως εξηγεί η , το γερμανικό κράτος οφείλει να αποζημιώνει ασθενείς για βλάβες που προκαλούνται από τον εμβολιασμό, να καλύπτει παρεπόμενα έξοδα για θεραπείες ή να καταβάλλει ακόμη και συντάξεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο εμβολιασμός να έχει γίνει από κρατική αρχή στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.


Πηγή: gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html