Αποκάλυψη Μηταράκη: Έρχονται αστυνομικοί με άλογα στο κέντρο της Αθήνας « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Αποκάλυψη Μηταράκη: Έρχονται αστυνομικοί με άλογα στο κέντρο της Αθήνας

Κατηγορία Πολιτική στις   4:20 μ.μ.  |  Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023



Καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ από το 2024 θα λειτουργήσει έφιππη αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.


Έτοιμη να καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία είναι η Κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης. Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε ότι από το 2024 θα λειτουργήσει έφιππη αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ), η πανεπιστημιακή αστυνομία θα καταργηθεί αφού οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.


«Από 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών.


Ο κ. Μηταράκη το πρωί της Τετάρτης (12/7) φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε: «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται».


Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, θα δημιουργηθεί έφιππη αστυνομία από το 2024 στο κέντρο της Αθήνας με έξι άλογα και 10 αστυνομικούς αναβάτες οι οποίοι θα βρίσκονται σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και δεν θα περιπολούν.


Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες, όπως αποκάλυψε ο υπουργός και η λειτουργία του νέου σώματος θα έχει τελετουργικό χαρακτήρα, δηλαδή θα συμμετέχει σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.


Πηγή: gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html