3 red flags που δείχνουν πως το «καλό παιδί» που γνώρισες, είναι τελικά νάρκισσος « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

3 red flags που δείχνουν πως το «καλό παιδί» που γνώρισες, είναι τελικά νάρκισσος

Κατηγορία Σχέσεις στις   11:00 π.μ.  |  Τρίτη 4 Ιουλίου 2023


Μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, σε περίπτωση που δεις κάποια από τις παρακάτω συμπεριφορές.


Για όσους έχουν ζήσει ναρκισσιστικές σχέσεις γνωρίζουν παρά πολύ καλά τόσο τις δυσκολίες, όσο και την συναισθηματική κακοποίηση που βίωσαν, ακόμη και αν εκείνον τον καιρό δεν το είχαν καταλάβει. Το να συναναστρέφεσαι με ένα άτομο, το οποίο έχει σκοπό να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό του -δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο.


Το θέμα είναι όμως, πως οι νάρκισσοι, ειδικά στις πρώτες γνωριμίες τους, αφήνουν πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Μπορούν πολύ εύκολα να σου κεντρίσουν την προσοχή. Να σου δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό, να σε βάλουν και σένα στην κορυφή και να σου λένε πόσο πολύτιμος/η είσαι σε εκείνους.


Με λίγα λόγια, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις έναν νάρκισσο από την αρχή. Και αυτό γιατί η συμπεριφορά τους, έχει σκοπό να σε κερδίσει και να εμπλακείς συναισθηματικά μαζί τους. Μόλις το καταφέρουν αυτό όμως, τότε ξεκινούν να εκφράζουν τις πιο τοξικές πτυχές τους.


Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως το σημαντικό είναι να εντοπίσεις έναν νάρκισσο από την αρχή και να μη παρεξηγήσεις τις πρώτες καλές πράξεις του, προκειμένου να αποφύγεις όλη αυτή την αρνητικότητα που θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Για να το πετύχεις αυτό, τσέκαρε τα παρακάτω 3 red flags, που δηλώνουν πως αυτό το νέο και «καλό παιδί» που γνώρισες, μάλλον προσποιείται.


Προσπαθεί να σου δείχνει πως δεν είναι ο ίδιος με τους άλλους και ξεχωρίζει


Να θυμάσαι πως όλα περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό του. Μπορεί να σου κάνει μια υπέροχη έκπληξη ενώ γνωρίζεστε μόλις έναν μήνα για παράδειγμα, είτε μπορεί να ετοιμάσει το πιο υπέροχο ραντεβού για να σου μείνει αξέχαστο, αλλά και για να σου δείξει τα πόσα είναι διατεθειμένος να κάνει για σένα. Και ενώ όλα αυτά είναι όμορφα, στην πραγματικότητα δεν συμβαίνουν για εσένα, αλλά χάρη στην ανάγκη του να ξεχωρίσει ο ίδιος και να κερδίσει τις εντυπώσεις, προκειμένου να σε χειρίζεται πιο εύκολα στη συνέχεια.


Δεν λέει και τα καλύτερα λόγια για πρώην συντρόφους


Πέρα από το γεγονός ότι είναι τεράστιο red flag το να μιλήσεις για πρώην σχέσεις σε έναν νέο σύντροφο, οι νάρκισσοι δεν θα μιλήσουν και με τα καλύτερα λόγια γι' αυτούς. (Και όχι μη χαρείς και μη τρέξεις να σκεφτείς πως δεν είναι ακόμη κολλημένος/η μαζί τους). Συνήθως θα το παίξουν θύματα, ή θα σου πουν για παράδειγμα πως η/ο πρώην δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις τους. Όποιος δεν βρίσκεται πλέον στον περίγυρο τους, έχει την ευθύνη και φταίει. Ενώ εκείνος τα έχει κάνει όλα τέλεια. Όπως καταλαβαίνεις, ο νάρκισσος δεν φταίει ποτέ σε τίποτα και πουθενά, και αυτό ισχύει στη συνέχεια και για εσένα.


Προσπαθεί να κερδίσει τους φίλους σου


Και ενώ κάτι τέτοιο δεν ακούγεται καθόλου άσχημο, ένας νάρκισσος είναι σίγουρα εκείνος που θα προσπαθήσει να σε απομονώσει προκειμένου να έχει καλύτερο έλεγχο. Η ανάγκη αυτών των ατόμων για έλεγχο, είναι πολύ μεγάλη, γι΄αυτό και αρχικά εστιάζουν στο να κερδίσουν τη συμπάθεια των φίλων σου και στη συνέχεια να έχουν περισσότερη επιρροή τόσο σε εσένα, όσο και στον περίγυρο σου.


Πηγή: jenny.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html