Με 22.105 μόρια και κόβεται από την Αρχιτεκτονική λόγω μαθήματος που δεν διδάσκεται στα δημόσια σχολεία « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Με 22.105 μόρια και κόβεται από την Αρχιτεκτονική λόγω μαθήματος που δεν διδάσκεται στα δημόσια σχολεία

Κατηγορία Πανελλήνιες στις   3:08 μ.μ.  |  Τρίτη 11 Ιουλίου 2023




Τα μαθήματα αυτά δεν υπάρχουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα των λυκείων και οι μαθητές προσφεύγουν αναγκαστικά στην εξωσχολική ιδιωτική εκπαίδευση.


Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) «έκοψε» μαθήτρια η οποία συγκέντρωσε πάνω από 22.000 μόρια, αλλά δεν μπορεί να μπει στην Αρχιτεκτονική σχολή Αθηνών, ούτε να δηλώσει τη σχολή στο μηχανογραφικό δελτίο.


Μαθητές με υψηλές επιδόσεις αποκλείονται από τις Αρχιτεκτονικές Σχολές λόγω του γεγονότος πως στο Ελεύθερο ή στο Γραμμικό Σχέδιο πέτυχαν επίδοση λίγα δέκατα, κάτω από την ΕΒΕ. Τα μαθήματα αυτά δεν υπάρχουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα των λυκείων και οι μαθητές προσφεύγουν αναγκαστικά στην εξωσχολική ιδιωτική εκπαίδευση. 


Σε ανάρτησή της στο twitter, η μαθήτρια Ζηνοβία Κονταξοπούλου καταγγέλλει :



«Με 22.105 μόρια για την Αρχιτεκτονική Αθηνών, δεν μπορώ καν να δηλώσω την συγκεκριμένη σχολή στο μηχανογραφικό, εξαιτίας της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο (0,6 μονάδες διαφορά)!!! Είναι άδικο…για ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στα σχολεία..»


Πολιτική αντιπαράθεση 


«Η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν είναι η βάση του 10. Είναι ένας μηχανισμός για να κόβει μαθητές από το δημόσιο Πανεπιστήμιο και να δημιουργεί πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε δε πως με νέα παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή θα απαιτηθεί η κατάργηση της ΕΒΕ και η ουσιαστική στήριξη του δημοσίου Πανεπιστημίου.


«Αργά ή γρήγορα το ψέμα θα φανεί. Ποτέ δεν υπήρξε υποψήφιος που μπήκε με βαθμό 3 στα 20 στο Πολυτεχνείο.


Υποψήφια όμως με 22.000 μόρια δεν μπορεί ούτε καν να δηλώσει την Αρχιτεκτονική Αθήνας επειδή στο σχέδιο πέτυχε επίδοση λίγα δέκατα της μονάδας κάτω από την ΕΒΕ. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν είναι η βάση του 10. Είναι ένας μηχανισμός για να κόβει μαθητές από το δημόσιο Πανεπιστήμιο και να δημιουργεί πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια.


Με νέα παρέμβαση μας στην Βουλή θα απαιτήσουμε την κατάργηση της ΕΒΕ και την ουσιαστική στήριξη του δημοσίου Πανεπιστημίου».



Πηγή: dikaiologitika.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html