Σύνταξη ακόμη και με χρέη άνω των 20.000 ευρώ προανήγγειλε ο Γεωργιάδης « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Η έγκυος σύζυγος του «παλαιοχριστιανού» εξηγεί γιατί «εξαφανίστηκε»

Η πρώτη δήλωση της μητέρας των παλαιοχριστιανών που διέμεναν στην ορεινή Κορινθία. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της μητέρας της οι...

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Σύνταξη ακόμη και με χρέη άνω των 20.000 ευρώ προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Κατηγορία Συντάξεις στις   10:00 π.μ.  |  Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023
Σύνταξη σε όσους χρωστούν και πάνω από 20.000 ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.


Ανοίγει ο δρόμος για την συνταξιοδότηση χιλιάδων ασφαλισμένων - κυρίως ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και αγροτών - με χρέη προς τον ΕΦΚΑ.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News - ο Άδωνις Γεωργιάδης, «ο στόχος μου είναι να μπορούν να βγουν στη σύνταξη και όσοι χρωστούν πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ, με κάποια κριτήρια προφανώς, που θα αποδεικνύει ότι δεν μιλάμε για στρατηγικούς κακοπληρωτές αλλά για ανθρώπους που έχουν πράγματι καταστραφεί οικονομικά και έχουν απόλυτη ανάγκη αυτή τη σύνταξη».


Γνώμονας των αποφάσεων πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν μπορεί κάποιος να έχει πληρώσει 27 χρόνια ένσημα και να μην μπορεί να πάρει τη σύνταξή του, σημείωσε χαρακτηριστικά.


Σημειώνεται πως σήμερα, μη μισθωτοί με οφειλές προς τον ΕΦΚΑ πάνω από 20.000 ευρώ θα πρέπει να αποπληρώσουν εφάπαξ το υπερβάλλον αυτό ποσό, προκειμένου στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για τη συνταξιοδότηση. Οσο για τις οφειλές έως 20.000 ευρώ (ή 6.000 για τους αγρότες), αυτές παρακρατούνται σε έως 60 δόσεις.


Τι συμβαίνει με την εκκαθάριση σε επικουρικές και εφάπαξ


Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανάφερε οτι ήδη ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση που οδηγεί στην πλήρη εκκαθάριση των κυρίων συντάξεων.


«Για να βγουν τα εφάπαξ και για να βγουν οι επικουρικές πρέπει να βγουν οι κύριες συντάξεις. Τώρα που οι κύριες συντάξεις είναι πια σε ένα πολύ χαμηλότερο σημείο και πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα έχουμε βάλει ως στόχο να μειώσουμε τις επικουρικές μέχρι τέλος του χρόνου τουλάχιστον στο μισό από ότι είμαστε σήμερα. Φυσικά και τα εφάπαξ θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία», σημείωσε ο υπουργός.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html