Φθιώτιδα: Ακινητοποιήθηκε τρένο με 325 επιβάτες μέσα σε σήραγγα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Φθιώτιδα: Ακινητοποιήθηκε τρένο με 325 επιβάτες μέσα σε σήραγγα

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   6:51 μ.μ.  |  Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023
Για πάνω από μία ώρα έμειναν εγκλωβισμένοι οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 53, καθώς το τρένο ακινητοποιήθηκε εντός της σήραγγας Όθρυς, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.


Οι 325 επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, έμειναν εγκλωβισμένοι στη σήραγγα Όθρυς για περίπου μία ώρα, καθώς το τρένο ακινητοποιήθηκε μετά από μηχανική βλάβη.


Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, το τρένο αναχώρησε στις 10:15’ το πρωί της Πέμπτης (29/6) από τη συμπρωτεύουσα και γύρω στις 12:45’ το μεσημέρι βρισκόταν στη σήραγγα Όθρυς πάνω από τη Στύρφακα Φθιώτιδας, όταν και ακινητοποιήθηκε.


Μεταξύ των επιβατών υπήρξε ανησυχία, καθώς το τρένο βυθίστηκε στο σκοτάδι. Ευτυχώς, όμως, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αρμόδιοι, τα φώτα της σήραγγας λειτουργούσαν κανονικά.


Μέχρι τις 14:15’ το μεσημέρι την αμαξοστοιχία είχαν προσεγγίσει και "δέσει" μηχανές από το Λειανοκλάδι, ωστόσο όλη αυτή την ώρα οι επιβάτες ήταν "στο πουθενά".


Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο για να προσφέρουν νερά στους επιβάτες και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια.


Η ανακοίνωση της Hellenic Train


"Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 12:45, η αμαξοστοιχία 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.


Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.


Στο τραίνο επιβαίνουν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας. Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι.


Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση."


Πηγή: news247.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html