Απίστευτο αλλά έβγαλαν 215.372 ευρώ από τηλεφωνικές απάτες - Δικογραφία για 59 στα Χανιά « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Απίστευτο αλλά έβγαλαν 215.372 ευρώ από τηλεφωνικές απάτες - Δικογραφία για 59 στα Χανιά

Κατηγορία Κρήτη στις   10:00 π.μ.  |  Σάββατο 3 Ιουνίου 2023


Θησαύρισαν από τηλεφωνικές απάτες, με τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης να βρίσκεται στα Χανιά, μέσα στις φυλακές. Αίσθηση από τα στοιχεία που έρχονται στο φως…


Ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο εγκέφαλος σπείρας απατεώνων, οι οποίοι με τη μέθοδο τηλεφωνικών κλήσεων είχαν εξαπατήσει εκατοντάδες πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου Χανίων, βάσει της οποίας προέκυψε ότι Έλληνας, ο οποίος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης είχε ενωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας και ενεργούσαν έχοντας δομημένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους.


Μέσω της έρευνας εξιχνιάστηκαν από Αστυνομικούς τουΤμήματος Κισσάμου 46 υποθέσεις απάτης οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50 Ελλήνων εκ των οποίων 13 γυναίκες και εννέα αλλοδαπών εκ των οποίων η μία γυναίκα.


Και οι 59 κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες. Η μέθοδος σύμφωνα με την ανακοίνωση αστυνομίας ήταν απλή. Εξαπατούσαν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων κυρίως ηλικιωμένους στους οποίους προφασιζόνταν οικονομικές απολαβές και με αυτό τον τρόπο τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.


Όπως προέκυψε από την προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά το χρονικό διάστημα από 03/01/22 έως και 26/04/23 είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 215.372 € από παθόντες σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων 11 από την περιφερειακή ενότητα Χανίων.


Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html