Αποτελέσματα εκλογών: Πώς ψήφισαν νέοι, συνταξιούχοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Αποτελέσματα εκλογών: Πώς ψήφισαν νέοι, συνταξιούχοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι

Κατηγορία Συνταξιούχοι στις   7:26 π.μ.  |  Τρίτη 23 Μαΐου 2023




Ο Δημήτρης Μαύρος της MRB ανέλυσε το εκλογικό αποτέλεσμα και μίλησε και για τα λάθη που έγιναν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε όχι μόνο τους συνταξιούχους -που παραδοσιακά είναι συντηρητικό κοινό- αλλά και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.


Ειδικότερα σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Μαύρου στους συνταξιούχους το σκορ είναι:

ΝΔ: 49%

ΣΥΡΙΖΑ: 20%


Στο ειδικό αυτό κοινό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σημαντικά, καθώς η ΝΔ συγκέντρωσε διπλάσιο και πλέον ποσοστό, ενώ είχε «τάξει» λιγότερα.


Παρόλα αυτά η ΝΔ είχε προλάβει να εφαρμόσει την πρώτη αύξηση των συντάξεων στις αρχές του 2023, η οποίαμπήκε στην τσέπη των συνταξιούχων για 4 συνεχόμενους μήνες (Ιανουάριο – Απρίλιο), ενώ και όσοι έχουν προσωπική διαφορά έλαβαν το έκτακτο εφάπαξ επίδομα των 200-300 ευρώ, με την υπόσχεση πως θα το παίρνουν κάθε χρόνο μέχρι να εξαλειφθεί η προσωπική διαφορά.


Ιδιωτικοί υπάλληλοι


Η ΝΔ κέρδισε, ωστόσο και στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα – με σημαντικά ωστόσο μικρότερη διαφορά – όσο και στους νέους 17 – 24 ετών, σε δυο δηλαδή προνομιακά κοινά του ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με την ανάλυση του ΔΣ της MRB Δημήτρη Μαύρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το σκορ είναι:


ΝΔ: 28,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 23%


Εδώ φαίνεται πως λειτούργησε αφενός η τριπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, 2%, 7,5% και 9,5% η οποία οδήγησε τον ελάχιστο μισθό πλήρους απασχόλησης από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ την 1η Απριλίου του 2023, όσο και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες, η οποία επίσης ενίσχυσε το εισόδημα των μισθωτών, όπως και η μείωση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή στο 9% από 22%, η οποία αφορά κατά κύριο λόγο τους χαμηλόμισθους. Στις αυξήσεις αυτές «κούμπωσε» η υπόσχεση για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ σε βάθος 4ετίας.


Οι νέοι 17 - 24 ετών

Σημαντική νίκη ακόμη και στους νέους ψηφοφόρους, ηλικίας 17 – 24 ετών, δηλαδή και σε όσους πήγαν για πρώτη φορά στην κάλπη πέτυχε η ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 100% των exit poll οι νέοι 17 – 24 ετών ψήφισαν ως εξής:

ΝΔ: 31,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 28,8%

ΠΑΣΟΚ: 10,5%

ΚΚΕ: 6,4%

ΜέΡα25: 5%

Ελληνική Λύση: 5,9%



Πηγή΅dikaiologitika.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html