Επιστήμονες έφτιαξαν την πρώτη μπύρα από… νερό τουαλέτας « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Επιστήμονες έφτιαξαν την πρώτη μπύρα από… νερό τουαλέτας

Κατηγορία Περίεργα στις   3:04 μ.μ.  |  Σάββατο 6 Μαΐου 2023




Μια εταιρεία ανακύκλωσης νερού στο Σαν Φρανσίσκο πρωτοτυπεί με τη βοήθεια μιας τοπικής ζυθοποιίας και το αποτέλεσμα είναι μια μπύρα από... λύματα.


Το Epic OneWater Brew, από την Epic Cleantec και την Devil’s Canyon Brewing Company, είναι φτιαγμένο από γκρίζο νερό που ανακυκλώνεται από ντους, πλυντήρια και νεροχύτες μπάνιου σε μια πολυκατοικία 40 ορόφων στο Σαν Φρανσίσκο.


Σε αυτή την πολυκατοικία η εταιρεία έχει τοποθετήσει τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη συλλογή, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση νερού που δεν χρησιμοποιείται για κατανάλωση και κάνει... θαύματα.


Δεν θα βρείτε την εν λόγω μπύρα στην αγορά σύντομα.


Συμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, η Epic ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για «προϊόν επίδειξης» και πως στόχος της εταιρείας είναι να κάνει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τις δυνατότητες ανακύκλωσης νερού.


Ο αρθρογράφος του βρετανικού μέσου, μάλιστα, δοκίμασε την μπύρα και την χαρακτήρισε «ευχάριστη», ενώ διευκρίνισε πως δεν ένιωσε κάποια γεύση πλυντηρίου ή βρώμικου νερού νιπτήρα.


Αν σερβιριστεί, όπως είπε, σε ένα μπαρ δεν θα μάντευα ποτέ από πού προήλθε.


Στο μέλλον, εκτιμάται ότι πολλές εταιρείες θα κατασκευάζουν παρόμοια πόσιμα προϊόντα. Άλλωστε σε ό,τι αφορά τη μετατροπή του βρώμικου νερού σε πόσιμου, «αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα, τεχνολογικά μιλώντας».


Θα μπορούσαμε να το κάνουμε την επόμενη εβδομάδα, είπε ο Aaron Tartakovsky, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Cleantec.



Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html