Επίσημα αποτελέσματα εκλογών: Σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με καταμετρημένο το 92% « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Επίσημα αποτελέσματα εκλογών: Σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με καταμετρημένο το 92%

Κατηγορία Εκλογές2023 στις   11:44 μ.μ.  |  Κυριακή 21 Μαΐου 2023




Θρίαμβος ΝΔ με 20 μονάδες διαφορά στο 92% της Επικράτειας. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 40%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται οριακά πάνω από το 20%.


Σαρωτική είναι η επικράτηση της Νέα Δημοκρατίας, καθώς με την ενσωμάτωση στο 90% κερδίζει τις εκλογές του 2023 με διαφορά 20 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.


Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 40,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται οριακά πάνω τις είκοσι μονάδες, με 20,06%. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγράφει μια σημαντική εκλογική επιτυχία συγκεντρώνοντας το 11,57% των ψήφων, ενώ το ποσοστό του ΚΚΕ ανέρχεται στο 7,19%. Στη Βουλή μπαίνει και η Ελληνική Λύση με 4,46%.





Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί


Η δήλωση Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των εκλογών


Η σημερινή νίκη ανήκει σε όλους εσάς. Στην κυριολεξία όλη η Ελλάδα είναι μπλε, ξεκίνησε τη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών 2023.


«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους δούλεψαν τόσο σκληρά για αυτή τη μεγάλη νίκη. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία», σημείωσε. «Κρατήσαμε τη χώρα όρθια, βάλαμε τα θεμέλια για μια καλύτερη πατρίδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της κομματικής μας οργάνωσης. Επιβεβαίωσαν στην πράξη ότι η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», σημείωσε, ευχαριστώντας παράλληλα την οικογένειά του για τη στήριξη.


«Το βάρος της ευθύνης πέφτει στους ώμους μου και θα με κάνει να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας. Έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα ώστε στις επόμενες εκλογές, η αυτοδύναμη ΝΔ να επιβεβαιωθεί πανηγυρικά. Ας επιτρέψουμε, λοιπόν, σήμερα να χαλαρώσουμε και να γιορτάσουμε τη νίκη. Είναι μια νίκη της προόδου απέναντι στη γκρίζα Ελλάδα που κάποιοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν.

Θα προχωρήσουμε σταθερά και μπροστά. Είμαι περήφανος που είμαι πρόεδρος αυτής της μεγάλης παράταξης», έκλεισε τη δήλωσή του έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Τσίπρας: «Εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ» το αποτέλεσμα των εκλογών


Την άμεση σύγκλιση των οργάνων του κόμματος προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να αποφασιστούν οι αλλαγές ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.


«Οι αγώνες έχουν και οι νίκες και ήττες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα των εκλογών που δίνουν μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία.


«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για το ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κύριο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του.


Οι αγώνες έχουν και οι νίκες και ήττες τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα, ώστε να αποτιμήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου.


Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται, ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη.


Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους και κυρίως τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε τη δύσκολη εκλογική μάχη».


Νίκος Ανδρουλάκης: Ελάτε ξανά - Απόψε αναγεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ


«Ο μεγάλος νικητής σήμερα είστε όλοι εσείς που πιστέψατε, που αγωνιστήκατε, απέναντι σε όσους ήθελαν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τα γραφεία του κόμματος, μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών 2023.


Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «εμείς είμαστε ο γνήσιος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας».


«Σήμερα το λαογέννητο κίνημα γίνεται πρωταγωνιστής στο πολιτικό προσκήνιο της πατρίδας μας. Η νέα δημοκρατία, μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια επιδείνωσε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας», πρόσθεσε, καταλογίζοντας στη ΝΔ ένα «περιτύλιγμα παρακράτους υποκλοπών».


«Όμως απόψε το βράδυ ο λαός ανέδεξε μια τεράστια ανάγκη. Να υπάρχει ισχυρή προοδευτική δύναμη στον τοπο. Αυτόν τον λαό εμείς πρέπει να μην το απογοητεύσουμε και δεν θα τον απογοητεύσουμε», δευσμεύτηκε σε συνέχεια των δηλώσεών του.


«Σήμερα έγινε ενα πρώτο μεγάλο βήμα, για να τελειώνουμε με τη διχόνια και την τοξικότητα. Καλώ κάθε δημοκράτη να αγωνιστούμε μαζί σε αυτη την πορεία. Ελάτε ξανά όλοι μαζί να δυναμώσουμε την παράταξη μας, τον πραγματικό και γνήσιο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.



Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html