Εκλογές 2023: Έπεσε η αυλαία της προεκλογικής μάχης – Αύριο προσέρχονται οι πολίτες στις κάλπες « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Έπεσε η αυλαία της προεκλογικής μάχης – Αύριο προσέρχονται οι πολίτες στις κάλπες

Κατηγορία Πολιτική στις   12:38 μ.μ.  |  Σάββατο 20 Μαΐου 2023

 


Με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στην Αθήνα, στο Θησείο, έπεσε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. και σε λιγότερο από 24 ώρες, ξεκινά η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.


“Προσδοκούμε σε μία καθαρή νίκη της Ν.Δ.. Γι’ αυτό εργάζομαι και πιστεύω ότι η καθαρή νίκη της Ν.Δ. θα δημιουργήσει και τις ισχυρές προϋποθέσεις για να κυβερνηθεί ο τόπος με σταθερότητα για την επόμενη τετραετία” δήλωσε ο Πρωθυπουργός στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή «Live News», στο Mega., επαναλαμβάνοντας ότι το δίλημμα αύριο στην κάλπη είναι: “σταθερότητα ή χάος”.


Εκλογές 2023 στο enimerosi247 

Σήμερα είναι ημέρα ανάπαυλας για τον Πρωθυπουργό, τα στελέχη και τους υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ.. 

Μετά από αμέτρητες περιοδείες ανά την Ελλάδα, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο επιχειρούν να ανιχνεύσουν ποια «κάστρα» θα διατηρήσει η Ν.Δ. και ποια άλλα μπορεί να κερδίσει στην αυριανή εκλογική “μάχη”.


Η “μάχη” της Αθήνας

Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα στη χώρα, στα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις, με στόχο την εκλογική επικράτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική ψηφίζει περίπου το 40% του εκλογικού σώματος.

Αισιοδοξία υπάρχει στην κυβερνητική παράταξη, για… υψηλές πτήσεις στη Δυτική Αττική, στον Δυτικό Τομέα Αθήνας – όπου είναι υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – και στη Β΄ Πειραιά.

Πιέσεις αποτυπώνεται να δέχεται η Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας.



Η… “δύσκολη” Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης στην Α’ περιφέρεια της συμπρωτεύουσας είναι υποψήφιος ο Πρωθυπουργός – καλύπτοντας το κενό που αφήνει με την απόσυρση του από την κεντρική πολιτική σκηνή ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – η Ν.Δ. το 2019 σημείωσε μεν προβάδισμα, αλλά τα ποσοστά ήταν χαμηλότερο των πανελλαδικού της.


Με τις πιέσεις που δέχεται η Ν.Δ. από τα δεξιά της (βλέπε: Ελληνική Λύση, Ε.Α.Ν., Νίκη κ.α.) αλλά και από αριστερά, ο πήχης των προσδοκιών θα επιθυμούσαν να είναι πιο ψηλά.


Η Βόρεια Ελλάδα

Στη Βόρεια Ελλάδα «στοίχημα» θεωρείται η Κοζάνη, στη Δυτική Μακεδονία, ενώ το βλέμμα είναι στραμμένο και στον Έβρο – τρίτη εκλογική περιφέρεια του Κ. Μητσοτάκη – όπου καταγράφεται διείσδυση στο εκλογικό σώμα της άκρας δεξιάς.


Αισιοδοξία για τις μονοεδρικές

Στις μονοεδρικές περιφέρειες υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα βαφτούν όλες «γαλάζιες».

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε κυρίως για την Κεφαλλονιά και τη Σάμο το προηγούμενο διάστημα, όπου η Ν.Δ. δέχεται… «στενό μαρκάρισμα» από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Το “στοίχημα” του Κ. Μητσοτάκη για την Κρήτη.

Η Κρήτη κατά δήλωση και του Πρωθυπουργού, αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με εξαίρεση το Ηράκλειο, από όπου έλκει την καταγωγή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στη Ν.Δ. βέβαιη θεωρούν την επικράτηση σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι.


Η Εύβοια

Η Εύβοια, την οποία επισκέφτηκε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, είναι μία περιφέρεια δύσκολη για τη Ν.Δ., παρά το πρόγραμμα ανασυγκρότησης του νησιού, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2020.


Η ‘Ηπειρος

Για την κυβερνητική παράταξη προβληματική θεωρείται και η περιφέρεια της Άρτας – τόπος καταγωγής του Αλέξη Τσίπρα – η οποία έχασε και μία έδρα. Γενικότερα και οι τέσσερις εκλογικές περιφέρειες της Ηπείρου αποτελούν ένα μεγάλο «στοίχημα» δεδομένου ότι σε αυτές το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε υψηλότατα ποσοστά.

«Στοίχημα» αποτελούν ειδικότερα και τα Ιωάννινα, όπου στις προηγούμενες εκλογές η Ν.Δ. επικράτησε μόλις με 1.000 ψήφους διαφορά από το κόμμα του Α. Τσίπρα.


Τα ποσοστά και οι έδρες της Ν.Δ. το 2019

Στις εκλογές του 2019 η Ν.Δ., με ποσοστό 39,85% είχε κερδίσει 158 έδρες.

Πολύ υψηλές πτήσεις είχε καταγράψει σε Καστοριά (50,23% με 1 έδρα), σε Λακωνία (49,91% με 2 έδρες), η Ευρυτανία (48,87% με 1 έδρα), οι Σέρρες (48,04% και 4 έδρες) και η Πιερία (47,45% και 3 έδρες).

Χαμηλές πτήσεις είχαν καταγραφεί στην περιφέρεια Β2΄ Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο Ηράκλειο, στη Β’ Πειραιά, στην Αχαΐα και τα Χανιά.


Newsit 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html