Αποτελέσματα εκλογών 2023: Εμμένει στην αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης, παραδίδει τη διερευνητική και επιχειρεί δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Εμμένει στην αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης, παραδίδει τη διερευνητική και επιχειρεί δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου

Κατηγορία Πολιτική στις   9:38 π.μ.  |  Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

 


Αποτελέσματα εκλογών 2023: Εμμένει στην αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης, παραδίδει τη διερευνητική και επιχειρεί δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου

“Δεν το πιστεύω…”. Αυτή ήταν η απάντηση υπουργών, βουλευτών, και άλλων “γαλάζιων” στελεχών για την συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές, με διπλάσια ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. 


Ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε για τα αποτελέσματα των εκλογών ότι αυτή η μεγάλη νίκη [της Νέας Δημοκρατίας] ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες”.



Στις 25 Ιουνίου οι δεύτερες κάλπες;

Ο κ. Μητσοτάκης, συγκινημένος στις δηλώσεις του, έδωσε το στίγμα των κινήσεων του από σήμερα.


“Χωρίς αμφιβολία, ο πολιτικός «σεισμός» που εκδηλώθηκε σήμερα μας καλεί όλους να επιταχύνουμε τη διαδικασία για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο, ώστε η πατρίδα μας να έχει το συντομότερο δυνατόν έμπειρο χέρι στο τιμόνι της” δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, κάνοντας σαφές ότι είναι εξαιρετικά πιθανό οι δεύτερες κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής να επισπευστούν, και αντί για τις 2 Ιουλίου να στηθούν στις 25 Ιουνίου.



Παραδίδει άμεσα τη διερευνητική εντολή ο Μητσοτάκης

Σήμερα, μετά τις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και να παραδώσει επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται στη συνέχεια, ως το απόγευμα, να λάβει τη διερευνητική εντολή από την κ. Σακελλαροπούλου για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία ωστόσο δεν θα αξιοποιήσει και όπως όλα δείχνουν θα την παραδώσει άμεσα και δεν θα κάνει χρήση του χρονικού ορίζοντα των τριών ημερών.


Μητσοτάκης: “Έγκριση από τους πολίτες για αυτοδύναμη ΝΔ”

“Η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν, άλλωστε, σήμερα οι ψηφοφόροι και το ζήτησαν με τρόπο εμφατικό, θα έλεγα με τρόπο απόλυτο” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του.


“Συνεπής στις δεσμεύσεις μου, από αύριο θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμά μας. Διατηρώντας όμως σταθερή την άποψή μου ότι τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια και τελικά καταλήγουν σε αδιέξοδα” σημείωσε χαρακτηριστικά.


Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τις επόμενες κινήσεις

Στην Πειραιώς και το Μαξίμου εκτιμούν ότι η διαδικασία των διερευνητικών θα είναι πολύ σύντομη και ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσουν με αντίστοιχο τρόπο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να εξαντληθεί το συνταγματικό περιθώριο των εννέα ημερών για τις διερευνητικές διαβουλεύσεις.


Έτσι, η σκέψη-εισήγηση για εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν, δηλαδή στις 25 Ιουνίου, δυνητικά είναι εφικτή και κερδίζει έδαφος.


Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα, σε σύσκεψη του Κ. Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες.


Το διακύβευμα της επόμενης κάλπης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ το επόμενο διάστημα και μέχρι τις δεύτερες κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής, θα επιμείνουν στην ανάγκη αυτοδύναμης, σταθερής και μακράς πνοής κυβέρνησης κόντρα στην πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στο πρόγραμμα του, το οποίο χαρακτηρίζουν λαϊκίστικο και τονίζουν ότι οδηγεί τη χώρα κατευθείαν σε χρεοκοπία και νέο μνημόνιο.


Οι εκτιμήσεις για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ

Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της μεγάλης εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, “γαλάζια” στελέχη μιλούν για το “τίμημα μια μικροπρεπούς αντιπολίτευσης”.


Εκτιμούν ότι ηττήθηκε η απλή αναλογική που ψήφισε και υποστήριξε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως επίσης και ότι ο Αλέξης Τσίπρας “πλήρωσε τις διαφορετικές γραμμές στην στρατηγική του”, ξεκινώντας, όπως επισημαίνουν, από τη θέση για… “κυβέρνηση ηττημένων και κυβέρνηση ανοχής” για να φτάσει και ως τη θέση για “κυβέρνηση ειδικού σκοπού”.


Στα αίτια της ήττας συγκαταλέγουν και τις τελευταίες, άστοχες δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου κ.α. στελεχών αλλά και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.


Στο “γαλάζιο” στρατόπεδο “επενδύουν” και στην εσωστρέφεια που αναμένεται να ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την μεγάλη ήττα αλλά και στην προσπάθεια που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει περαιτέρω τα ποσοστά του και να διεκδικήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη θέση του κόμματους του Αλέξη Τσίπρα.

Newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html