Πίνετε καφέ με άδειο στομάχι; Έτσι κάνετε κακό και στο σάκχαρο του αίματος « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Πίνετε καφέ με άδειο στομάχι; Έτσι κάνετε κακό και στο σάκχαρο του αίματος

Κατηγορία Υγεία στις   7:18 μ.μ.  |  Παρασκευή 7 Απριλίου 2023





Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα τους με μια κούπα καφέ. Ζεστός ή κρύος καφές δεν έχει σημασία. 


Αν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι τότε ανήκετε στο «κλαμπ« εκείνων που κάνουν κακό όχι μόνο στο στομάχι τους αλλά και στο σάκχαρο του αίματός τους.


Ο καφές μας «ξυπνάει» και μας κρατά σε εγρήγορση, μας βοηθάει να σηκωθούμε από το κρεβάτι αλλά δεν κάνει καλό στο σάκχαρο του αίματος.


Ο σκέτος καφές έχει πολλά οφέλη για την υγεία, χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει και όπως έχει παρατηρηθεί μειώνει το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.


Παρόλα αυτά, η καφεΐνη που βρίσκεται στον καφέ έχει μια συγκεκριμένη επίδραση στο σάκχαρο του αίματος ειδικά αν έχει κανείς ήδη διαβήτη ή προδιαβήτη.


Μια κανονική κούπα καφέ έχει περίπου 140 μιλιγραμ (χιλιόγραμμα) καφεΐνης.


Έτσι, αν παρακολουθείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η χειρότερη συνήθεια είναι να πίνετε καφέ πριν φατε πρωινό.


Μια μελέτη του 2020 που έκαναν Βρετανοί ερευνητές έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ,  συγκεκριμένα δύο κούπες καφέ πριν από το πρωινό αύξησε τα επίπεδα σαχάρου του αίματος πάνω από 50%.


Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους όταν καταναλώνετε καφέ πριν από το γεύμα μπορεί να προκαλέσει υψηλό επίπεδο σακχάρου του αίματος.


Αρχικά, μια πρωτεΐνη που ονομάζεται αδενοσίνη μπλοκάρεται από την καφεΐνη. Η αδενοσίνη βοηθά ενημερώνοντας το σώμα σου για το πόση ινσουλίνη πρέπει να φτιάξει και βοηθά τα κύτταρά σου να απαντήσουν αποτελεσματικά στην ινσουλίνη. 


Όταν πίνουμε καφέ πριν φάμε απελευθερώνεται λιγότερη ινσουλίνη και κάνει τα κύτταρά μας λιγότερο δεκτικά σε αυτά και οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα σακχάρου.


Ο δεύτερος τρόπος είναι ότι η καφεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα σακχάρου του αίματος καθώς αυξάνονται οι ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη και η επινεφρίνη στο σώμα.


coffee 6.jpg


Αυτές οι ορμόνες αυξάνουν τα σάκχαρα του αίματος με έναν τρόπο, ώστε να υπάρχει διαθέσιμη ενέργεια που μπορεί να μάχεται οποιαδήποτε διαδικασία στρες αντιμετωπίζεις. Η παραγωγή ινσουλίνης πέφτει και έτσι αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα.


Έτσι, αν πίνετε τον καφέ σας αφού φατε ένα ισορροπημένο πρωινό μπορεί να μειώσει την επίδραση που έχει στο σάκχαρο του αίματος.


Αν νιώθετε ότι δεν αντέχετε το πρωί χωρίς καφέ για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, πριν φατε, τότε πιείτε τσάι ή μισή κούπα καφέ.


Όσο λιγότερο καφέ πίνετε πριν φατε το πρωί, τόσο μικρότερη η επίδραση στο σάκχαρο του αίματος.


Με πληροφορίες από το www.eatthis.com

Πηγή: iatropedia.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html